Werken met de natuur: Komt het zien bij Decohof

Werken met de natuur: Komt het zien bij Decohof

HOONHORST – Zondag 5 maart, geven wij een rondleiding met als thema onze natuurlijke manier van kweken. Ontvangst om 14.00 uur met een kopje  koffie of thee. We willen u meenemen naar de kwekerij om onze planten, manier van werken en de werkzame varkens en veel meer te laten zien. Afsluitend is er een kleine proeverij van de mogelijkheden met ons varkensvlees.

Lees verder »

Het Huis van Burgerkracht traint overheid en inwoners

VILSTEREN – Het Huis van Burgerkracht traint overheid en inwoners naar betere samenwerking. Het krijgt hiervoor geen subsidie. Gemeenten betalen graag voor de kwaliteitstrainingen van het Huis van Burgerkracht. Maar bij bewonersgroepen blijkt regelmatig dat zij geen budget hebben voor training & coaching, terwijl de behoefte aan professionalisering er wel degelijk is.

Lees verder »

Oranje concert

Oranje concert

DALFSEN – Het Lemster Mannenkoor, opgericht op 11 januari 1965, is een oecumenisch christelijk koor met op dit moment 122 leden. Een van onze doelstellingen is het uitdragen van de Friese cultuur. Dat blijkt niet alleen uit ons fraaie Friese kostuum, maar ook uit ons repertoire, dat voor een deel bestaat uit Friese volksmuziek.

Lees verder »

Pieter Omtzigt was in Hoonhorst over de laagvliegroute

Pieter Omtzigt was in Hoonhorst over de laagvliegroute

HOONHORST –  Pieter Omtzigt CDA lid van de 2e kamer heeft zich vanmiddag in de B&B De Zwaluwhof te Hoonhorst laten bijpraten over de problemen die dreigen te ontstaan door de geplande laagvliegroute over Salland en het Vechtdal. Hij gaf aan dat hij pas een paar weken terug geconfronteerd werd met het probleem en wil nu precies weten hoe de situatie is.

Lees verder »

Vijf auto’s op elkaar bij Ankum.

Vijf auto’s op elkaar bij Ankum.

ANKUM – Dinsdagavond rond 17.40 uur zijn er bij Ankum  op de N340  5 auto, s achter op elkaar gereden in de wachtende file voor kruispunt Driessen. De brandweer Dalfsen was hierbij aanwezig. 1 automobilist is door de ambulance verplegers uit zijn auto geholpen.

Lees verder »

Onthulling nieuwe naam Kulturhus Nieuwleusen

De onthulling vindt plaats op woensdag 1 maart in Nieuwleusen Uit bijna 300 inzendingen zal de jury een nieuwe naam voor het Kulturhusconcept in Nieuwleusen kiezen. De jury bestaat naast wethouder Van Leeuwen uit de heren Groenhuis, Van Zanten, Schoonhoven, Veldhuis en Odink, allen bestuursleden van het Kulturhusconcept.

Lees verder »

Snel internet Vechtdal nu toch in zicht?

DALFSEN – VECHTDAL – Glasvezelaansluiting voor álle 4.500 adressen naar verwachting halverwege 2018 gereed. Snel internet in zicht voor de bewoners buitengebied Vechtdal. Voor de zomer kunnen bewoners in het Vechtdal-gebied Ommen, Dalfsen, Nieuwleusen en een klein gedeelte van Zwolle zich inschrijven voor toegang tot snel internet en televisie met haarscherpe beelden.

Lees verder »

IVN-excursie op landgoed Den Berg

IVN-excursie op landgoed Den Berg

DALFSEN – Op zondag 12 maart as. organiseert IVN Zwolle e.o. een voorjaarswandeling op het landgoed Den Berg. De route loopt via het golvende parkachtige cultuurlandschap achter het station richting het gebied rond de havezate Den Berg. Er zal aandacht worden besteed aan het nut van landgoederen voor de natuur, de rijke historie van landgoed Den Berg en de omgeving van het landgoed in het bijzonder.

Lees verder »

Blijven pompen

Blijven pompen

OOSTERDALFSEN – Blijven pompen op de voetpedaal van deze praatpaal bij het Luchiespad. Dan geeft een stem (met achtergrondmuziek) je alle informatie over het trechterbeker volk. U kan kiezen uit twee varianten, spraak voor volwassenen of voor kinderen.

Lees verder »

Nieuw item: vrouw met tas

Nieuw item: vrouw met tas

DALFSEN – Al een poosje heeft fotograaf Paul Scholten een item: man met hoofddeksel. Hij wil dit nu graag afwisselen met: vrouw met tas. Bij deze roepen wij dus dames op die op deze manier op de foto willen. U kan zich opgeven per mail bij fotograaf Paul Scholten. Hij neemt daarna vervolgens contact met u op, voor een afspraak voor een fotomoment.

Lees verder »

Servicepunt Lemelerveld wordt informatiepunt

LEMELERVELD – DALFSEN – De huidige gemeentelijk service ruimte in het Kulturhus te Lemelerveld wordt gesloten en omgezet tot een informatiepunt. Dat is het besluit dat vanavond in de raadsvergadering is gevallen tot groot ongenoegen van de Gemeente Belangen. De heer Jos Ramaker van Gemeente Belangen wil dat de huidige situatie gewoon gehandhaafd blijft, ook al gaat het de gemeente geld kosten.

Lees verder »

Nieuwe afstemmingsverordening Participatiewet

DALFSEN – De huidige “Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Dalfsen 2015” is onvoldoende duidelijk voor consulenten arbeid en inkomen van de afdeling Maatschappelijk Ondersteuning. In de nieuwe “Afstemmingsverordening zijn de gevolgen voor het niet nakomen van de verplichtingen duidelijker uitgewerkt.

Lees verder »

Pieter Omtzigt op bezoek in Hoonhorst

Pieter Omtzigt op bezoek in Hoonhorst

HOONHORST – Nog deze week komt dhr Pieter Omtzigt op bezoek in Hoonhorst om in gesprek te gaan met en zich te laten informeren door verontruste inwoners naar aanleiding van hoogte van de aanvliegroutes naar vliegveld Lelystad.