Bomenkap Jachtlusterallee, wat kiest de raad?

Bomenkap Jachtlusterallee, wat kiest de raad?

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Dinsdagavond zal de raadscommissie vermoedelijk een besluit nemen omtrent de bomenkap aan de Jachtlusterallee. Wordt het een 80 km weg of een 60 km weg. De gemeenteraad heeft het college vorig jaar opdracht gegeven een onderzoek in te stellen om de weg veiliger te maken volgens het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan.

Lees verder »

Hoonhorst aan de N340

Hoonhorst aan de N340

HOONHORST – Kavel te koop in prachtig bescherm natuurgebied. Waar kan dit anders zijn dan in Hoonhorst. Dit bord staat aan de Hessenweg om vooral de aandacht te trekken en een koper te vinden. Prachtige foto genomen vanaf de bouwlocatie met zicht op het ooievaarsnest en de molen Fakkert te Hoonhorst.

Lees verder »

Vóór de zomer start verbouw Lidl

DALFSEN – Gesprekken met Lidl inmiddels in gang gezet na de raadsvergadering van maandagavond. De raad is akkoord gegaan met het realiseren van extra parkeerplaatsen rond het gebouw van de sporthal aan de Molendijk en wil meewerken aan meer parkeerruimte voor o.a.Lidl, hoewel het openbare parkeerplaatsen blijven.

Lees verder »

Ontwikkelingen in Lemelerveld

LEMELERVELD – In Lemelerveld zijn de laatste jaren heel wat ontwikkelingen geweest om het dorp te verfraaien, leefbaar te maken en te houden. Zo is er in 2014 de kanaalvisie vastgesteld en in 2012 het bestemmingplan Nieuwe Landen 2, waarin veel wandelpaden en water is opgenomen. Het wandelpad, het Dalmsholterpad, slingert mooi door de wijk en er wordt veel gebruik van gemaakt.

Lees verder »

Bank legt (deels) handel plat

DALFSEN – De bank in Dalfsen is er de oorzaak van dat veel bedrijven en winkeliers nu in de problemen komen doordat de muntroluitgifte apparaat bij de Rabobank het al niet meer vanaf vrijdagmorgen doet.

Lees verder »

Fontein spuit niet altijd

Fontein spuit niet altijd

DALFSEN – De nieuwe pas geopende fontein in Dalfsen is nu al erg populair en wordt gewaardeerd door de bezoekers! Een aantal inwoners is het al opgevallen dat de fontein niet altijd in werking is en dat heeft grotendeels ook te maken met die populariteit (en met het warme weer!) Hoe zit dat?

Lees verder »

Autorodeo

Zaterdag 17 juni is er weer autorodeo in Oudleusen. Zijn er nog mensen die mee willen doen. Geef je dan snel op!
Opgeven kan via het nummer: 0629730511
Na afloop is er een gezellige avond met live muziek i.v.m. 25 jaar bestaan.

MARSHOEK – Theatergroep de Reizigers speelt de theatervoorstelling ‘Van boekweitboer tot dronepiloot’ op ’t Boerhoes in Dalfsen. In vier eenakters ziet het publiek de opkomst van het rendementsdenken in de agrarische sector en wat dat doet met de binding van boeren met hun land.

Lees verder »

Opening Wak (Week van de Amateurkunst)

Opening Wak (Week van de Amateurkunst)

Zaterdag 27 Mei  is de Week van de Amateurkunst geopend door wethouder Jan Uitslag. Die ochtend was ook de prijsuitreiking van de fotografiewedstrijd. 14 foto’s zijn ingestuurd ; niet zo heel veel , maar stuk voor stuk  prachtige foto’s. Afbeeldingen van bv . het aangezicht van Dalfsen, met het Waterfront weerspiegelt in glad water, de Blauwe Bogen Brug bij nacht, de bomen aan de Jagtlusterallee.

Lees verder »