Treinstaking

Treinstaking

DALFSEN – Het kan dan wel een treinstaking zijn, het fietsenhok staat wel vol fietsen en daar integen is de parkeerplaats juist weer leeg. Ra ra hoe kan dat. De buurtbusjes tuffen wel gewoon door.

Lees verder »

Werkzaamheden van Bruggen plein

Werkzaamheden van Bruggen plein

DALFSEN – Ze zijn nu met man en macht aan het werk met het laatse deel van het Waterfront aan de Burgemeester van Bruggen plein. Er wordt begonnen met het graven en het bouwen van de parkeerkelder, die krijgt een aansluiting met de bestaande parkeerkelder.

Lees verder »

Natuur verandert met de dag

Natuur verandert met de dag

DALFSEN – De natuur is flink bezig, warmte en regen hebben goed gedaan. Laat nu de zon maar weer terugkomen, want dan gaan de eerste landbouwers al weer gras maaien. De natuur in mooi nu, lekkere frisse kleuren. Werk aan de winkel voor de boeren want het mais moet er ook in.

Lees verder »

Woensdagavond deel 2 van SV Dalfsen – CEC

DALFSEN – Komende woensdag wordt deel 2 van de wedstrijd SV Dalfsen – CEC gespeeld. Op 25 maart j.l. werd de strijd in de rust gestaakt omdat de scheidsrechter geblesseerd uitviel. Er werd nog geprobeerd een vervanger te vinden maar hier ging CEC destijds niet meer akkoord zodat de wedstrijd woensdagavond wordt uitgespeeld.

Lees verder »

Molenmarkt

DALFSEN – Op zaterdag 12 mei is het Nationale Molendag. Dan wordt rondom de Westermolen in Dalfsen weer de jaarlijkse markt georganiseerd. Deze keer met een feestelijk tintje vanwege het 200 jarig bestaan van de Westermolen.

Lees verder »

De Vilsterse Molen is weer open voor het publiek

De Vilsterse Molen is weer open voor het publiek

VILSTEREN – Vanaf 1 mei tot 1 oktober is de molen weer open voor het publiek, elke donderdag, elke zaterdag en de tweede en vierde zondag van de maand, van 13.30 uur tot 16.30 uur. De gidsen en de molenaars ontvangen u gaarne tijdens de openingstijden, om u het een en ander te vertellen over de Vilsterse Molen.

Lees verder »

Kater vermist

Kater vermist

Vermist: onze kater Mo, Sinds afgelopen zaterdagavond missen wij onze gecastreerde kater Mo. Omgeving Elskamp. Wij hebben hem nog maar net en denken dat hij de weg naar ons huis niet heeft kunnen terugvinden. Mo houdt van aandacht en stapt graag bij mensen naar binnen om lekker mee te eten of een knuffel te halen.

Lees verder »

Tophandbal Dalfsen trots op zilveren medaille

Tophandbal Dalfsen trots op zilveren medaille

DALFSEN – Het seizoen 2017/2018 is (voor ons) voorbij. Een eventuele 3e beslissingswedstrijd in de finale van het landskampioenschap gaat er niet komen. Succes Schoonmaak VOC Amsterdam heeft vanmiddag in de eigen Elzenhagen de genadeklap uitgedeeld door met 31-23 te winnen van Morrenhof Jansen Dalfsen. Daardoor blijft de kampioensschaal nog een jaartje in Amsterdam.

Lees verder »

 Openstellingstijden van de Grote Kerk 

 Openstellingstijden van de Grote Kerk 

DALFSEN – De Grote Kerk in Dalfsen wordt weer opengesteld  van mei tot en met september. Op dinsdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur en donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Hierbij stuur ik u een poster toe met de  openings tijden voor bezichtiging van deze prachtige kerk.

Dalfsen wint met 10 man van Musselkanaal

Dalfsen wint met 10 man van Musselkanaal

DALFSEN – Vijf maanden en drie dagen later dan gepland is vanmiddag dan eindelijk de wedstrijd Musselkanaal – Dalfsen gespeeld. Het oorspronkelijke duel werd afgelast vanwege de weersomstandigheden en kon gezien het drukke programma nu pas ingehaald worden.

Lees verder »

Victor Levie over de rode draad in zijn leven

DALFSEN – Vrijdag 4 mei in theater De Stoomfabriek: Victor Levie over de rode draad in zijn leven en werk. Dat ontwerper en vormgever Victor Levie en Han Noten vrijdag 4 mei in gesprek gaan over de Joodse vernietiging in de twintigste eeuw en de waanzin van de Tweede Wereldoorlog, mag gerust uitzonderlijk worden genoemd.

Lees verder »

Vermoedelijk geen treinen

DALFSEN – Ook personeel van vervoerde Arriva staakt de komende twee dagen. Dat heeft gevolgen voor het treinverkeer tussen Emmen en Zwolle. Arriva waarschuwt reizigers er rekening mee te houden dat er helemaal geen treinen rijden. Ook zij verwijst naar social media voor een actuele stand van zaken. 

Lees verder »

Obstakelloop weer een geslaagd evenement.

Obstakelloop weer een geslaagd evenement.

Dalfsen – De door de Oranjevereniging Dalfsen georganiseerde obstakelloop was weer een geweldige afsluiting van de koningsdag feestelijkheden deze week. Zondagmiddag om 13.30 uur vertrokken de eerste lopers op een prachtig parcours door het dorp, het industrieterrein en Bellingeweer. Veel bedrijven verleenden hun medewerking door de route door hun winkel of bedrijfshal te laten lopen, en te zorgen voor de nodige obstakels ter plaatse.

Lees verder »