Band Agnietencollege gaat optreden

Band Agnietencollege gaat optreden

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – De Band The Version van het Agnietencollege heeft de stoute schoenen aangetrokken en wil graag gaan optreden in de omgeving. Het eerste optreden hebben ze al achter de rug. Ze hebben namelijk, tijdens het Devotie Festival op 16 mei een geweldig optreden verzorgd in een van de oudste gebouwen van de stad.

Lees verder »

Poging inbraak vrachtwagen

Poging inbraak vrachtwagen

HEINO – Tussen zaterdag 30 mei 20.00 uur en zondag 31mei 09.15 uur was er een  vernieling van een ruit dan wel poging een  tot inbraak in vrachtauto aan de L.J. Costerstraat te Heino. Heeft iemand iets gezien? Neem dan contact op met de Politie.

Wandel3daagse Dag 1

Wandel3daagse Dag 1

DALFSEN – De wandel3daagse gaat morgen van start. Morgen start de wandel3daagse. Individuele deelnemers kunnen zich nog tot voor de start aanmelden voor deelname. De eerste dag gaat de route over de brug, over de Rietmansweg, Diezerstraat en de Houtmars.

Lees verder »

Sleutel gevonden

Vanmorgen is in de steeg achter de Badinckstraat in Dalfsen een sleutel gevonden. voor meer info bel: 0529-466936

De natuur op zijn mooist eind mei

De natuur op zijn mooist eind mei

DALFSEN – De natuur op zijn mooist, eind mei op de vroege zondagmorgen nog voordat de regen komt. Frisse kleurige weiden met bruine velden van bloeiend gras en zuring, maar ook gele boterbloemen en dotterbloemen. Vee wat rustig lag te grazen in kruidige weiden.

Lees verder »

Wedstrijdverslag Heren 45+ Tennisteam Gerner

Wedstrijdverslag Heren 45+ Tennisteam Gerner

DALFSEN – De laatste avond van de voorjaars competitie speelden we thuis op een vol sportpark Gerner. Met veel moeite konden we de tennis banen bereiken omdat er gelijktijdig zo’n 500 kinderen het 4 tegen 4 Kleine Kornuiten voetbal toernooi speelden dus dit hield in 789 auto’s kris kras geparkeerd door de fanatiek aanmoedigende ouders, opa’s en oma’s.

Lees verder »

Sloot kort aan de weg

Sloot kort aan de weg

DALFSEN – Een inzender is van mening dat deze sloot wel héél kort aan de weg is gegraven. Dus stuur goed rechthouden en kalm aan en zwemvest om,  volgens de inzender. Hij heeft deze foto’s gemaakt aan de Heinoseweg.

Spetterend optreden Oegandees kinderkoor

Spetterend optreden Oegandees kinderkoor

HOONHORST – Spetterend optreden Oegandees kinderkoor in Hoonhorst. Zaterdagavond vond er een  optreden plaats van een Oegandees kinderkoor tijdens de gebedsviering in de RK kerk te Hoonhorst. Het koor UP4S, uit het dorp Bukomansimbi bestaande uit ongeveer 20 jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

Lees verder »

Kunstwerken van Max Timmerman te zien

DALFSEN – “Original Forms” kunstwerken van Max Timmerman te zien  in het Oude Postkantoor te Dalfsen van 6 juni tot 24 juli 2015.
Max Timmerman (1950) is beeldend kunstenaar, schilder, tekenaar, graficus en maker van kleine objecten en gedichten
Max studeerde in 1973 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten AKI in Enschede.

Lees verder »

Dames DLCT 2 kampioen geworden

Dames DLCT 2 kampioen geworden

DALFSEN – Vrijdagavond zijn de dames 2 kampioen geworden in de klasse waarin zij speelden. Een knappe prestatie want ze hebben alle wedstrijden gewonnen. Daarom werden ze door de twee teams die ook thuis waren in het zonnetje gezet door een bloemetje.

Wandel3daagse

Aanstaande maandag staan we met z’n allen weer aan de start van de Wandel3daagse in Dalfsen. Een bijzondere editie vanwege de samenwerking met de organisatie van de week van de amateurkunst. Ook voor de rolstoelers en scootmobielers. Zij doen al weer voor de 5de keer mee.

Lees verder »

Roundup onder vuur

Roundup onder vuur

De commotie over Roundup, (de tweede kamer vergaderde gisteren over een totaal verbod voor burgers.) maar ook dit voorjaar in lokale media door de vele rode velden in Salland. En ook ingegeven door de column van Arjan Pakkert wil ik graag reageren maar ook oproepen tot een open reële en discussie met elkaar.

Lees verder »

Shantyfestival

Shantyfestival

VILSTEREN – NIJVERDAL – Zaterdag 30 mei is er een groot Internationaal Shanty Coast Festival in Nijverdal. Onder de deelnemende koren bevinden zich de Stuwzangers uit Vilsteren en de Bargzangers uit Lemele. Er wordt op 5 podia opgetreden.