Pinpas gevonden

DALFSEN – Bij Buitenplaats Gerner is een pinpas (ASN BANK) gevonden. Vanmiddag is er een pinpas gevonden van de Jong. De eigenaar kan de pinpas morgen 01-01 ophalen. Wij zijn geopend van 16:00 tot 20:00!

Knuffel gevonden

DALFSEN – Vanavond heb de knuffel van de foto gevonden. Zou het fijn vinden als de knuffel bij het kind terug komt. Is het mogelijk dat de eigenaar per email contact opneemt met dalfsennet en via die weg mijn contact gegevens kan krijgen? Dit omdat ik mijn gegevens liever niet op Dalfsen net wil hebben.

Lees verder »

Melkzakjes op inbrengochtend museum Palthehof

NIEUWLEUSEN – Nee, het zijn geen zakjes waarin de melk naar de fabriek ging, maar papieren zakjes waar de boeren het geld voor de melk in ontvingen. Die zakjes werden door de melkrijder onder het deksel van een lege melkbus geklemd die weer leeg van de fabriek bij de boer aan de weg werd gezet en daar soms wel een halve dag bleef staan zonder dat er iemand aankwam.

Lees verder »

U kan weer geld tanken

U kan weer geld tanken

DALFSEN – U hoeft niets te laten met oud en nieuw. De rabobank geeft aan, dat u weer volop kan pinnen aan het Kerkplein in Dalfsen. Laat dus geen koopjes liggen waar u later spijt van krijgt!.

Basiscursus digitale fotografie

Basiscursus digitale fotografie

DALFSEN – OMMEN – Ook dit jaar geeft Dook van Gils weer les in het leren fotograferen en het omgaan met de camera: de Basiscursus Digitale Fotografie. De cursus blijkt in een grote behoefte te voorzien, omdat veel mensen een (spiegelreflex) camera aanschaffen, maar de mogelijkheden daarvan niet weten te benutten.

Lees verder »

Trouwring gevonden

Trouwring gevonden

DALFSEN – Regelmatig ga ik met mijn metaaldetector zoeken in de omgeving van Dalfsen. In september heb ik deze mooie trouwring gevonden. Deze ring is ruim 30 jaar geleden verloren bij het werk op de boerderij en later op het land terecht gekomen.

Lees verder »

Stilstaan en vooruit kijken

Stilstaan en vooruit kijken

LEMELERVELD – Afgelopen zondag 27 december werd voor de 5de keer een speciaal samenzijn georganiseerd op de Bijzondere begraafplaats in Lemelerveld door Uitvaartverzorging Hendrie Arnold. De avond “Stilstaan en vooruitkijken”, was een samenzijn waarbij muziek en gedichten ten gehore werd gebracht, afgewisseld met het noemen van de namen van dierbaren.

Lees verder »

Bank heeft het geld op

DALFSEN – Veel centjes gaan van eigenaar verwisselen dit weekeinde, zo veel zelfs dat de Rabobank het geld tijdelijk op heeft aan het Kerkplein . Een inzender weet te melden dat men wel bij de Hema kan pinnen, en dat de automaat bij de Rabobank later weer zal worden gevuld.

vermist fiets

vermist fiets

DALFSEN – Wie heeft er een grijze damesfiets (merk Union) gevonden of gezien dat iemand een fiets meenam bij het Oude Station tussen woensdagavond 30 december 19.30 uur en donderdag 31 december 11 uur.
Fiets stond op slot. Tel. 0621218113
Op bijgaande foto staat de betrokken fiets niet (Red.)

Jackino opent 2 januari met spectaculaire openingsactie weken

Jackino opent 2 januari met spectaculaire openingsactie weken

DALFSEN – Het nieuwe jaar gaat spectaculair van start bij Jackino de nieuwe pizzeria in Dalfsen.
Vanaf zaterdag 2 januari 15.00 uur gaat Jack de nieuwe eigenaar van Jackino zijn deuren openen, en bent u van harte welkom. Ook zoekt Jack nog personeel, ben jij  een jonge dame van 16 jaar of ouder dan is dit je kans, bel of kom gewoon even langs. Kerkplein 1b tel: 0529 – 434881.

MeldPunt Milieu

MeldPunt Milieu

DALFSEN – Vanaf 4 januari 2016, bestaat de nieuwe RUD IJsselland wachtdienst: MeldPunt Milieu
Het MeldPunt Milieu is onderdeel van de RUD IJsselland. Het MeldPunt Milieu is een gezamenlijke wachtdienst, die buiten kantoortijd bereikbaar is voor ernstige milieuoverlast en calamiteiten bij bedrijven.

Lees verder »

Snertloop bij S.V. Nieuwleusen

Snertloop bij S.V. Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 2 januari organiseert de Supportersvereniging van S.V. Nieuwleusen in samenwerking met Bos Bedden Loopgroep AG’85 de vijfde editie van de Snertloop in Nieuwleusen. Deze prestatieloop voor jong en oud staat open voor iedereen. De deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 5 en 10 km.

Lees verder »

Bukkum bericht

DALFSEN – Wie heeft de schoen van Lex? Graag morgen terugbrengen tijdens de prijsuitreiking van het Bukkum toernooi in de Trefkoele+

Bij voorbaat hartelijk bedankt!!

Nieuws van de Tekenzolder

Nieuws van de Tekenzolder

Vanaf 15 en 20 januari 2016 start er weer een nieuwe serie teken- en schilderlessen voor kinderen op de Tekenzolder in Nieuwleusen. De lessen zijn eens in de 14 dagen, op woensdagmiddag om 15.00 uur voor kinderen van 7-11 jaar en op vrijdagavond om 19.00 uur voor kinderen ouder dan 12 jaar.

Lees verder »

Bukkumlied !

Bukkumlied !

DALFSEN – Om vandaag nog in te studeren, de tekst van het Bukkumlied. De originele tekst op bijgaande foto is nu al net zo gewild als de 5000 jaar oude Trechterbekers die eerder dit jaar in Dalfsen werden gevonden.
Tekst: Bukkum Willem Hendriksen
Melodie: The Wild Rover van The Dubliners

Lees verder »