Plankenkoorts haalt alles uit de cast

Plankenkoorts haalt alles uit de cast

LEMELERVELD – Plankenkoorts haalt alles uit de cast met Stefan Borkos. Onze lokale toneelvereniging bestaat dit jaar 40 jaar. En dat vieren zij. Maar in plaats van dat ze een cadeau krijgen, geven ze ons dorp een cadeau: een uniek openluchtspel op een unieke locatie. Dit alles op initiatief van regisseur Joop Kieftenbeld.

Lees verder »

Burgemeester op bezoek bij 60 jarig bruidspaar

Burgemeester op bezoek bij 60 jarig bruidspaar

DALFSEN  Burgemeester Han Noten en wethouder Ruud van Leeuwen hebben vanmiddag een bezoek gebracht aan het 60 jarig bruidspaar Meulman (Dieks)-  Smook (Mina). Het bruidspaar was blij verrast dat B&W samen waren gekomen. Door de gemeente was vooraf al een mooi boeket bloemen bezorgd en ze hadden een brief van de Koning ontvangen waar ze erg trots op waren.

Lees verder »

Week van de Amateurkunsten

Week van de Amateurkunsten

DALFSEN – Op maandag 30 mei waren er in het Gemeentehuis in de Week van de Amateurkunst twee bijzondere activiteiten. Na het enthousiaste optreden van 11.30 tot 12.00 uur door het succesvolle Popkoor “Just for Fun”beluisterd door een eveneens enthousiast publiek was het beurt aan Janna van den Berg, de verhalen vertelster uit Rheezerveen, met het verhaal “Het Trechterbekervolk langs de Vechte”

Lees verder »

De handtekeningen zijn gezet

De handtekeningen zijn gezet

DALFSEN – Ondertekening huurovereenkomst gemeente Dalfsen en stichting De Stoomfabriek: Op 31 mei zijn de huurovereenkomsten getekend tussen de gemeente Dalfsen en de vandaag opgerichte stichting De Stoomfabriek. Burgemeester Han Noten ondertekende de overeenkomst namens de gemeente Dalfsen en voorzitter Willemijn van Rechteren namens stichting De Stoomfabriek.

Lees verder »

Hessenpoort: Economie en ecologie hand in hand

ZWOLLE – Online warenhuis Wehkamp zette vorig jaar met de bouw van een gloednieuw duurzaam  distributiecentrum op Hessenpoort al de eerste stappen richting vergroening van het  bedrijventerrein. Rondom het complex liet  het bedrijf een enorme heemtuin aanleggen: een ecologische tuin waarin de oorspronkelijke vegetatie van het gebied terugkomt. Zie hier het verhaal destijds ingezonden van Wehkamp naar Dalfsennet.

Lees verder »

Zorgen om zorgboerderijen

DALFSEN – Tijdens de raadsvergadering van gisteravond sprak de heer Koetsier van het CDA zijn zorgen uit omtrent de ontwikkelingen bij de zorgboerderijen die hij een warm hart toebedeeld. Het gaat voornamelijk om de hoge kosten waar zorgboerderijen mee te maken krijgen en de late betalingen van de zorgkosten.

Lees verder »

Raadsvergadering Dalfsen 31 mei 2016

DALFSEN – Tijdens de raadsvergadering van gisteravond is er weer uitvoerig gesproken over de woonvisie in de gemeente Dalfsen, met name de vraag om goedkope huurwoningen, dit stond niet in de woonvisie omschreven. Wethouder Klaas Agricola kon aangeven dat ook die partij, de groep die geen dure woning kan kopen of huren, juist in het verleden heel veel aandacht heeft gehad.

Lees verder »

Stichting Vrijwillige Thuiszorg berichten

De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg organiseert in de maand juni een aantal activiteiten voor zorgvragers, mantelzorgers en zorgvrijwilligers. Voor alle bijeenkomsten geldt: mensen die interesse hebben kunnen contact opnemen met de Vrijwillige Thuiszorg

Lees verder »

Klaverjassen aan de kade

Klaverjassen aan de kade

DALFSEN – Vrijdag 17 juni gaan wij weer ‘Klaverjassen aan de Kade’ . Samen met verschillende plaatselijke klaverjasgroepen en in samenwerking met Brasserie de VII Deugden hebben wij de krachten gebundeld om dit evenement ‘Klaverjassen aan de Kade’ plaats te laten vinden.

Lees verder »