Politie waarschuwt

Politie waarschuwt

REGIO – ZWOLLE –  Politie waarschuwt voor woninginbraken in vakantieperiode. Vakantietijd is inbraaktijd. Reden voor de politie om extra aandacht te besteden aan preventie en surveillance. Het voorkomen van woninginbraken was ook het onderwerp tijdens het spreekuur van wijkagente Miranda Nibourg.

Lees verder »

Mitra Failliet

DALFSEN – Maar Wienie niet!  Beste lezers van Dalfsennet: Zoals te lezen en te horen is er vandaag faillissement aangevraagd voor Mitra beheer bv en Mitra cv. Dit geeft verder geen gevolgen voor Mitra Dalfsen.

Lees verder »

Dag 3 van de Dalfser zwemvierdaagse

Dag 3 van de Dalfser zwemvierdaagse

DALFSEN – Donderdag was al weer dag 3 van de Dalfser zwemvierdaagse. Op het programma stond het onderdeel kajakken (in het ondiepe bad). In de grote tent werden wederom dartswedstrijden gehouden. Vrijdag a.s. zal in deze tent worden gestreden voor het Darts Kampioenschap van Gerner.

Lees verder »

Gemeente: Jaarrekening 2015 positieve cijfers

DALFSEN – De jaarrekening 2015 van de gemeente Dalfsen sluit met een positief resultaat van € 1.254.000. Hiervoor zijn in grote lijnen twee oorzaken aan te wijzen. Er is een eenmalig voordeel van
€ 549.000 door de vrijval van voorzieningen. Daarnaast zijn in de tweede bestuursrapportage de ontwikkelingen binnen het sociaal domein beschreven.

Lees verder »

Regio Zwolle maakt verschil met proeftuin openbaar bestuur

REGIO – Hoe kan het openbaar bestuur nog beter inspelen op toekomstige economische opgaven.  Daarover heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken een advies geschreven aan het Kabinet  In dit rapport staat de Regio Zwolle al als een succesvol operende samenwerking van niet alleen overheid, maar ook ondernemers, onderwijs en maatschappelijke partners.

Lees verder »

Samen gaan we voor goud!

Samen gaan we voor goud!

DALFSEN – Het is bijna zover.  Aankomende vrijdag 8 juli komt de internationale jury van de Entente Florale Europe naar Dalfsen. Gaat Dalfsen op Europees niveau goud winnen? De jury krijgt in elk geval een hele mooie route voorgeschoteld.

Lees verder »

Ponyclub Dalfsen

Ponyclub Dalfsen

DALFSEN –  – Ponyclub Dalfsen werd afgelopen dinsdag bij het concours in Den Ham vertegenwoordigd door Cheyenne Koerhuis. Zij heeft met haar E-pony Antares van Jenny de Graaf mooie ritten laten zien in de B-klasse dressuur. Hiermee hebben zij in de eerste proef een mooie 2e plaats behaald met 195 punten.

Lees verder »

Meezingen met Mozart

REGIO – Op zaterdag 5 november 2016 geeft het Sallands Bachkoor een uitvoering van drie bekende Composities van Mozart: zijn Requiem, de Krönungsmesse en het Ave Verum Corpus. Liefhebbers van koormuziek kunnen die avond in het najaar hun hart ophalen. Meer dan dat: wie een goede zangstem heeft, mag meezingen in dat concert!

Lees verder »

40 jaar noeste arbeid

40 jaar noeste arbeid

DALFSEN – 40 jaar inzet voor de Dalfser gemeenschap, wel tegen betaling overigens. Hij was 17 jaar toen hij begon bij de gemeente Dalfsen. Onze Joop. Dat verdient een feestje. Dat laten ze maar niet zo ongemerkt voorbij gaan.

Dag 2 Zwemvierdaagse Gerner

Dag 2 Zwemvierdaagse Gerner

DALFSEN – De ballontovenaar was vandaag vanaf 16.00 uur aanwezig. Hij had geen tijd om te eten en te drinken, want hij wilde de vele kinderen met een mooie balloncreatie verrassen. Kinderen en volwassenen waren verbaasd over de mooie composities die hij van ballonnen wist te maken (haaien, pinguïns, dolfijnen, honden, zwaarden etc.).

Lees verder »

‘Veelkorenconcert’ in Nieuwleusen

‘Veelkorenconcert’ in Nieuwleusen

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Het is inmiddels een mooie traditie, het bekende ‘veelkorenconcert’ in Nieuwleusen. Vijf koren uit de regio zullen op zaterdag 9 juli meewerken aan dit concert, dat zal plaatsvinden in de Maranathakerk aan de Van der Grondenstraat in Nieuwleusen. Het concert begint om 19.30 uur en de toegangsprijs bedraagt zes euro.

Lees verder »

Hooibergroede wijst de weg

Hooibergroede wijst de weg

NIEUWLEUSEN – Voor de bergroede in het depot van museum Palthehof belandde, had hij al een heel leven achter de rug, gezien de blutsen en kerven die in het hout zichtbaar zijn. Het is één van vier steunpalen waarop ooit de kap van een hooiberg rustte. En sterk is hij nog steeds en daarom toe aan een tweede leven.

Lees verder »

Maandelijkse persbijeenkomst gemeente Dalfsen

Maandelijkse persbijeenkomst  gemeente Dalfsen

DALFSEN – De gemeente Dalfsen organiseert elke maand een persbijeenkomst waarbij het voltallig college aanwezig is en iemand van de afdeling communicatie. Dalfsennet is ook altijd van de partij op die bijeenkomsten. De pers krijgt vooraf een agenda met de te bespreken onderwerpen toegestuurd en heeft de mogelijkheid vragen te stellen aan het college.

Lees verder »

Voortgang opvang vergunninghouders

DALFSEN – Vanmorgen is tijdens de persbijeenkomst met het college de voortgang van de opvang vergunninghouders uitvoerig besproken. Afgelopen week zijn er de bewonersbijeenkomsten geweest en maandagavond is het ook uitvoerig in de raadsvergadering besproken. Het resultaat tot nu is dat er dit jaar 71 vergunninghouders moeten worden ondergebracht, waarvan er inmiddels 25 een huisvesting hebben.

Lees verder »

Werk van Jasper Krabbè in de raadszaal

Werk van Jasper Krabbè in de raadszaal

DALFSEN – Vorig jaar is het werk van Jasper Krabbè opgehangen in de raadszaal te Dalfsen waaraan heel veel Dalfsenaren aan hebben meegewerkt. Door de verschillende Oranjeverenigingen is daar hard aan gewerkt en binnenkort zullen de oorspronkelijke ontwerpen van Jasper, ingelijst aan de Oranjeverenigingen worden overhandigd.

Lees verder »

Hoe is het met………………………. Agnes Diepman

Hoe is het met………………………. Agnes Diepman

DALFSEN –  HOONHORST – HOLTEN – Het is al weer een poosje geleden dat wij op deze site iets hebben gedaan met: Hoe is het met………… We zijn van plan dit weer een beetje vaker op te  pakken en zodoende liepen we een bekende tegen het lijf en stelden haar de vraag of ze hieraan mee zou willen werken. We kwamen bij de in Hoonhorst geboren Agnes Diepman.

Lees verder »

Melding aan Politie: Man schiet met luchtbuks

Melding aan Politie: Man schiet met luchtbuks

DALFSEN – Vanmiddag kregen wij melding dat een man met een luchtbuks op een lantaarnpaal in Dalfsen aan het schieten was. Ter plaatse werden wij door een oplettende getuige erop gewezen dat de man net in een personenauto was vertrokken. De getuige gaf ons een merk en type van het betrokken voertuig. Hierop zijn wij in de omgeving gaan kijken en troffen wij genoemde auto met de verdachte op de Hessenweg aan.

Lees verder »

‘Dalfsblauw past bij jou!’

DALFSEN  – ‘Dalfsblauw past bij jou!’ meedenkcampagne voor Centrumvisie Dalfsen. Dalfsblauw past bij jou! Met deze slogan betrekt de gemeente Dalfsen haar inwoners, ondernemers en verenigingen en instellingen bij de nog op te stellen Centrumvisie voor het dorp Dalfsen.

Lees verder »

Jeu de Boule’88

Jeu de Boule’88

DALFSEN – Jeu de Boule ’88 speelde gisteren uit tegen Raboules’98. Gisterenavond speelde Boule’88 zijn laatste wedstrijd dit jaar in de Regio-cup competitie uit in Lemelerveld tegen Raboules’98. We kregen flink tegengas van de Lemelervelders en de partijen waren spannend.

Lees verder »

Valse naam en meer

Valse naam en meer

OUDLEUSEN – Bestuurder blijkt na opgeven valse naam zonder alcoholslot te rijden. Dinsdag werd tijdens een verkeerscontrole op de N340 thv Oudleusen de bestuurder van een personenauto staande gehouden omdat hij geen gordel droeg.

Lees verder »

Zwemvierdaagse openluchtbad Gerner 2016

Zwemvierdaagse openluchtbad Gerner 2016

DALFSEN – Gistermiddag is de zwemvierdaagse in het openluchtzwembad Gerner gestart. Vanaf 16.00 uur waren de deelnemers (dit jaar ongeveer 400) in de gelegenheid hun baantjes te zwemmen in het diepe bassin. Ook dit jaar heeft het zwembadpersoneel veel randactiviteiten voor de deelnemers aan de zwemvierdaagse georganiseerd. 

Lees verder »