Een bandje oprichten

DALFSEN – Ik ben Dominieke en wil graag een bandje oprichten met een gitarist, drummer en pianist. En we moeten dan ook nadenken over een oefenruimte. Leeftijd tot 20 jaar. Lijkt dit je leuk, laat het me dan weten.

Lees verder »

Hennig aan met drinkwater

DALFSEN – Drinkwaterbedrijven roepen miljoenen Nederlanders op: wees nu wel iets zuiniger met water. Door de aanhoudende droogte moeten de waterbedrijven een recordaantal liters oppompen. Bruin water en een lage waterdruk dreigen: Advies:,,Tijdens piekuren niet de tuin sproeien of de auto wassen.”

Vier koren treden op in Nieuwleusen

Vier koren treden op in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Het jaarlijkse korenconcert in Nieuwleusen is een mooie traditie, die al vele jaren in ere wordt gehouden. Vier koren uit de regio zullen op zaterdag 14 juli meewerken aan dit concert, dat zal plaatsvinden in de Maranathakerk aan de Van der Grondenstraat in Nieuwleusen. Het optreden begint om 19.30 uur.

Lees verder »

Henk Jan Pekkeriet over de bosbrand

Henk Jan Pekkeriet over de bosbrand

RECHTEREN – We waren aan het wandelen en bijna klaar met onze wandeling toen we bij de heuvels aangekomen een witte wolk voorbij zagen komen. Eerst maar eens kijken wat er aan de hand was en eenmaal geklommen op een heuvel zagen we de beginnende brand. De brand was gelukkig nog niet zo breed uitgespreid maar te groot om zelf iets te kunnen doen.

Lees verder »

Aankondiging Datrion uitreiking

Aankondiging Datrion uitreiking

DALFSEN –  Aankondiging Datrion uitreiking Vrijdagavond 19.30 uur Gemeentehuis Dalfsen. Maar liefst 361 inwoners hebben deelgenomen aan het sportieve drieluik Datrion (DAlfserTRIatlON) in Dalfsen. We nodigen u, samen met alle 361 deelnemers, van harte uit voor de Datrion uitreiking a.s. vrijdag 29 juni om 19.30 voor het gemeentehuis.

Lees verder »

ProRail heft vier gevaarlijke overwegen op in Dalfsen

DALFSEN – ProRail heeft deze week vier onbeveiligde spoorwegovergangen in Dalfsen opgeheven. In februari vorig jaar kwam op een van deze overgangen een hoogwerker in botsing met een passerende trein, die ontspoorde. De machinist van de trein kwam daarbij om het leven. Naar aanleiding van het ongeluk is ProRail in gesprek gegaan met de landeigenaar om de spoorwegovergangen op te kunnen heffen.

Lees verder »