DalfsenNet

Het is nu stil in de haven

Het is nu stil in de haven

DALFSEN – Het was kaal en stil vanmiddag in de haven. Het havenseizoen zit er op. De mannen van het houten havencomplex hebben vanmorgen hun onderkomen leeg gepakt. Eerdaags zal dat huisje vermoedelijk weer worden opgehaald en opgeslagen tot volgend voorjaar. Vanmorgen was het daar juist wel een drukte van jewelste.

Lees verder »

Workshop paneel schilderen

Workshop paneel schilderen

LEMELERVELD – De activiteitencommissie van Kulturhus de Mozaïek organiseert een workshop schilderen o.l.v. Bertina Tilma. Kunstenares Bertina Tilma zal iedereen stap voor stap op ieders tempo begeleiden tijdens het schetsen en schilderen. Het resultaat wordt realistisch, zeer vrolijk of komisch! Je schildert op een paneel van 40 x 40 cm steigerhout.

Lees verder »

Nationaal Integratiediner opnieuw helemaal volgeboekt

Nationaal Integratiediner opnieuw helemaal volgeboekt

DALFSEN – Net als vorig jaar is het Nationaal Integratiediner weer helemaal volgeboekt. Dinsdagavond as. om zes uur schuiven er bijna 140 gasten aan in het gezellige PlusCafé. Dit jaar is bijzonder, omdat er een heus kookboek met “wereldse gerechten uit Dalfsen” gepresenteerd wordt. Het kookboek is gevuld met recepten die de afgelopen jaren tijdens het integratiediner bereid zijn.

Lees verder »

Het land van Dalfsen

Het land van Dalfsen

DALFSEN -“Het land van Dalfsen “gelanceerd. Vrijdag middag is ‘ons’ verhaal gelanceerd!  Op de Vechtdaldag vertelde Stan Fritschy  (verhalen verteller).dit verhaal over Dalfsen. Stan heeft met de werkgroep DNA in de gemeente Dalfsen een verhaal over Dalfsen voorbereid en na veel overleg is onderstaand verhaal definitief geworden. Nu was het dan zover dat het verhaal gepresenteerd kon worden tijdens de Vechtdaldag.

Lees verder »

Het Laand van Dalsen

Het Laand van Dalsen

DALSEN – Een reiziger löp deur het Laand van Dalfsen. Hij zut er de dörpen, de essen, de kanalen en de kronkelende Vechte. Hij heurt de vogels, rök de bloemen en het vers gemeide grös. “Mooi!” denkt de reiziger. Het liekt wel of ik veur een schilderi’je stoa”. Hij vindt een baankie, en giet er zitten. Terwijl hij op een boterham kauwt, en um zich hen kik, hef e schik van het prachtige uutzicht: van de geuren en de kleuren, van de bomen, het gröslaand, de kleine heuvels in het laandschap, de huzen, de möll’ns, de brugge en de bedrieven.

Lees verder »

Kim Feenstra’s Dierendag Give Away

Kim Feenstra’s Dierendag Give Away

Op 4 oktober is het dierendag. Gedurende de hele maand oktober geeft Topmodel, en Ambassadrice van Stichting Dierenhulp, Kim Feenstra niet 1 maar 2 unieke zeefdrukken van Patty Harpenau weg. Deze zeefdrukken met de titel “Dierenleed kent geen grenzen” zijn in een beperkte oplage speciaal gemaakt.

Lees verder »

SV Dalfsen pakt punt tegen VV Heerenveen

SV Dalfsen pakt punt tegen VV Heerenveen

DALFSEN – Op een regenachtig Sportpark Gerner wist SV Dalfsen vandaag een punt te pakken van VV Heerenveen. Ondanks de regen was het hoofdveld goed bespeelbaar en kon de wedstrijd gewoon doorgaan. Het publiek had zich dankbaar op de overdekte tribune gepositioneerd en zal een leuke afwisselde wedstrijd met twee goed voetballende ploegen.

Lees verder »

USV niet in actie

USV niet in actie

NIEUWLEUSEN – Reeds in alle vroegte werd zondagmorgen in Boijl een streep gezet door de competitiewedstrijd Trinitas- USV. Door de vele regen gingen in de klasse van USV maar 4 wedstrijden door. Komende zondag speelt USV thuis tegen Dwingeloo.

Lees verder »

Opening insectenhotel

Opening insectenhotel

DALFSEN – Gezellige drukte bij het bollen planten en opening insectenhotel. Bollen planten: Kort na enen komen van alle kanten mensen en kinderen bij de vijver aan. Sommigen voorzien van emmer en een spade of een kruiwagen. Het is de bedoeling dat de handen uit de mouwen gestoken worden.

Lees verder »