Auto botst frontaal op trekker

stegeren1.jpg

OMMEN – Een personenauto is maandagavond op de N34 ter hoogte van Ommen frontaal op een landbouwtrekker gebotst. De brandweer van Ommen moest de bestuurder en een passagier uit de zwaar beschadigde auto zagen. Beide personen zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder »

Afscheids receptie burgemeester Urlings Dalfsen

urlings_1.jpg

Tekst en foto’s H.G.

DALFSEN – Maandagavond was er een afscheidsreceptie van waarnemend Burgemeester Urlings. Tijdens een speciale raadsvergadering gingen er veel lovende worden door de raadszaal. Daarna was er gelegenheid voor de inwoners en van de Gemeente Dalfsen vele anderen om de Burgemeester persoonlijk een hand te schudden.

Lees verder »

Verkoopt Hoonhorster reisbureau ook snoep-reisjes?

jani1.jpg

Foto’s Janine van de Moezenbelt

DALFSEN – HOONHORST – LENTHE – Vandaag waren we te gast bij reisorganisatie IT Reizen bij Janine Vinke aan de Heinoseweg in Dalfsen. Voor de oud Dalfsenaren: noast de Olde Bakker. Wat zeg ie mie noe: dóór een reisbureau? Ja, in det huis van Pierik.  Nooit geweten hoor ik u denken. Wij van Dalfsennet dus ook niet. Daarom gingen vandaag op (aan) de koffie bij: zeg maar Janine van de Moezenbelt.

Lees verder »

Lampionnen Optocht Dalfsen

lampion_1.jpg

                                

Foto’s en tekst H.G.

DALFSEN – Ook dit jaar organiseerde de Oranje vereniging Dalfsen weer de lampionnen optocht. Dit keer op maandagavond 31 Januari 19.00 uur, met als startpunt de Trefkoele. Vandaar werd een route door het dorp gelopen met medewerking van de muziekkorpsen uit Dalfsen en Lemelerveld.

Lees verder »

Faillissementen

Maak een keuze uit onderstaande periode´s voor een overzicht van de faillissementen in de regio Oost-Nederland.  N.b. tussen het plaatsen van deze gegevens en de uitspraak van de rechtbank kunnen er wijzigingen ontstaan. Voor de meest actuele situatie kunt u daarom informeren bij het Handelsregister,

Lees verder »

Brand in woonboerderij buitengebied Heino

HEINO – Rond kwart over twee kwam er een melding van een woningbrand aan de Kleinjansweg binnen bij de Heinose Brandweer. Binnen vijf minuten werd deze opgeschaald naar een middelbrand zodat ook andere brandweerlieden uit Lemelerveld, Raalte en Zwolle opgeroepen werden.

Lees verder »

Overval supermarkt Deventer in Opsporing Verzocht

reconstructieoverval.jpg

Reconstructie overval Foto Politie IJsselland | Bureau Communicatie

DEVENTER – IJSSELLAND – Op dinsdagavond 1 februari zal in de uitzending van Opsporing Verzocht aandacht gevraagd worden voor de gewapende  overval op de Albert Heijn aan het Karel de Groteplein op dinsdagavond 28 december. In de uitzending worden bewakingsbeelden  van de daders getoond en wordt een reconstructie van de overval, die slechts een halve minuut duurde, weergegeven.

Lees verder »

Gaat Dalfsennet.nl ook beginnen met advertenties?

DALFSEN- We krijgen zo veel aanvraag hiervoor, maar we doen het niet! We proberen nieuws te brengen en soms enige onzin. Wij hoeven er niet van te bestaan en hebben daarnaast gewoon een betaald beroep. We doen dit dus niet voor de centjes. Antenne bureau ACS Laarman is zelfs bereid alle kosten van deze site te betalen.

Lees verder »

Ronald al weer 40 jaar.

ronald1.jpg

HOONHORST – Heel Hoonhorst weet het: Ronald 40 jaar. De rest van de gemeente Dalfsen mag het ook weten: Ronald is 40 jaar. Zijn tuin in Hoonhorst aan de Koelmanstraat is behoorlijk versierd door zijn vrienden. Aan elke paal of lantaarnpaal in Hoonhorst hangt een poster van deze keurslager en vleeskenner. Ronald: proficiat!!

Lees verder »

Regio Politie Persberichten van maandag 31 januari 2011

Man met gestolen fiets aangehouden

Zwolle – Een 31-jarige Zwollenaar werd op zondagochtend 30 januari aangehouden achter het station. De man liep bij de fietsenstalling weg met een fiets waarvan het slot geforceerd was. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt. De fiets werd op het bureau gestald.

(2011008590)

Lees verder »

Themadag ‘Twee weten meer dan één’

Ontmoeting tussen agrarische vrouwen en de Overijsselse politiek. Op donderdag 17 februari wordt de themadag ‘Twee weten meer dan één’ gehouden. In het kader van de Provinciale Statenverkiezingen gaan vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen in gesprek met vrouwen van het Overijsselse platteland. Dit vindt plaats in een informele sfeer. In het ochtendprogramma krijgt iedere politicus, in verschillende rondes, acht à tien vrouwen ‘op bezoek’ om over een selectie van thema(’s) met elkaar van gedachten te wisselen.

Lees verder »

Voor de kijkers uit Heino:Zet Burgernet in uw telefoon

Raalte – Enkele weken geleden werden inwoners van Raalte (16 jaar en ouder) opgeroepen om Burgernetdeelnemer te worden. Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente.

Lees verder »

Voorlichting aan buitenlandse chauffeurs

pools.jpg

 Het ROVO en de politie hebben gezamenlijk een brochure gemaakt over verkeersveiligheid, gericht op bezoekers van Nederland. In heldere woorden staat er in waar de politie op let om de verkeersveiligheid te bevorderen, hoe je zelf als bestuurder kunt bijdragen aan verkeersveiligheid en wat de consequenties zijn als je dat niet doet.

Lees verder »

Munitieveilig baggeren Nieuwe Havenbrug in Zwolle

 Zwolle – Vanaf maandag 31 januari wordt de Nieuwe Havenbrug nabij de Burgemeester van Roijensingel in Zwolle gebaggerd. Dit heeft de gemeente Zwolle laten weten. Omdat hier mogelijk munitie in de bagger ligt wordt deze plek op een munitieveilige manier gebaggerd. De werkzaamheden zijn volgens de planning vanwege het recreatieseizoen voor 1 april 2011 afgerond. Deze planning is afhankelijk van het weer.

Lees verder »

Zaandkuul’n: veel mooier dan klootschieten

zaandkuuln30jan0.jpg

eerst duidelijke instructie en dan hup het zaand in

DALFSEN – Sneekuul’n in de sneeuw en zaandkuul’n de rest van het jaar. Je moet het maar bedenken. Maar bij Partycentrum Het Boskamp kan je haast wel zo iets verwachten. In de sneeuw, rond en tijdens de afgelopen Kerst kon je gasten daar al zien genieten met sneekuul’n.

Lees verder »

Geslaagde dropping bij SV Dalfsen

dropping.jpg

DALFSEN – Koud maar droog dat waren de meteorologische elementen van de dropping die vrijdagavond bij SV Dalfsen plaats vond. Plaats van handeling zoals gebruikelijk de SV Dalfsen kantine en het omliggende landgoed Gerner. De twaalfkoppige organisatie had weer alles uit de kast gehaald om er een geslaagd spektakel van te maken, met dit keer als thema ‘Sjakenfeest’.

Lees verder »

Podiumplaatsen IJsster Cup

sven_en_arno_tellegen.jpg
Sven en Arno

DALFSEN – LEMELERVELD – HOONHORST – Bij de IJsster Cup in Heerenveen heeft de Stokvisdennen twee mooie podiumplaatsen behaald. B-pupil Sven Tellegen uit Hattem haalde weer flink wat van zijn 500-m-tijd af, tot 50,74, en werd daarmee heel knap 2de bij de A- en B-pupillen.

Lees verder »

OPNIEUW PUNTVERLIES ASC ’62 IN BLESSURETIJD

asc-_z_boys.jpg

DALFSEN – Op een zonnig maar koud sportpark Jo van Marle moest ASC ’62 aantreden tegen Zwolsche Boys. Beide ploegen bivakkeren in de onderste regionen van de 2e klasse H en hebben de punten nog hard nodig in de strijd tegen degradatie. De lage klassering op de ranglijst was aan het spelniveau van deze middag dan ook duidelijk te zien.

Lees verder »

Tijdelijk hond opvangen

sos.jpg

DALFSEN – GEZOCHT: MENSEN IN DALFSEN DIE TIJDELIJK EEN HOND OP WILLEN VANGEN

Wilt u wel graag weer een viervoeter in huis, maar weet u nog niet zeker of u ook 365 dagen per jaar rekening wilt houden met een hond, dan is het wellicht wat voor u om opvanggezin te worden.

Lees verder »

Spetterend optreden De Kleine Kunst

uitvoering_29-01-2011.jpg

DALFSEN – Zaterdagavond werd voor een volle zaal in “De Overkant” door de Kleine Kunst de eerste van vier uitvoeringen ten tonele gebracht.

Het blijspel “Mode in ’t slachthuus” speelt zich buiten af waardoor de coulissen een ware metamorfose hebben ondergaan. Dit gebeurt overigens allemaal door de leden zelf met dit keer een bijzondere inspanning door spelersvrouw Aline Holsappel.

Lees verder »

USV tegen koploper Diepenveen

Nieuwleusen – 12 december werd de wedstrijd USV-Diepenveen vanwege de winterse omstandigheden afgelast maar de weersvoorspellingen volgend is het aannemelijk dat er zondag wel gevoetbald wordt. Op sportpark Hulsterlanden zal USV dan om 14.00 uur moeten aantreden tegen koploper Diepenveen.

Lees verder »

Geen TV ontvangst in de bossen?

DALFSEN – Dit weekend heeft iemand in de bossen van Dalfsen geprobeerd om TV te kijken, dat lukte niet, heeft toen een radio opgehaald met stoel er bij en deed nog een poging. Waarschijnlijk is niets van dit alles gelukt en is weer vertrokken. Het is een mega grote TV kast.

Lees verder »

MEESTER HENK MET PENSIOEN

afscheid_henk_steenwijk1.jpg

“Meester Henk, Meester Henk, stond 4 dagen voor de klas. in groep 8 en 7, stond hij les te geven, Sommen, zinnen, lezen met plezier!” Zo werd er gezongen door de kinderen van de Schakel en het Kleine Veer, tijdens het afscheid van hun meester Henk.

Lees verder »

Waarschuwing: Nog steeds kans op gladheid

In de hele de meente Dalfsen  kunnen op- en afritten, viaducten en bruggen gevaarlijk zijn door gladheid. Gelukkig zijn er daar niet zo veel van in Dalfsen. Ook in de hele provincie kunnen op- en afritten, viaducten en bruggen gevaarlijk zijn door gladheid.

Gewestelijke Kampioenschappen

tessa_lucas.jpg

Tessa Lucas uit Dalfsen

DALFSEN – Tessa Lucas uit Dalfsen heeft goede zaken gedaan bij het Gewestelijk Kampioenschap Sprint voor junioren-C in Deventer. Vorige week werd ze nog samen met een selectiegenote vanwege valse starts gediskwalificeerd bij de selectiewedstrijden voor het NK, maar nu schaatste ze knap naar een 2de plaats!

Lees verder »

Ijsbaan spiegelglad

ijsbaan_29jan.jpg

Fot ingezonden door  Johan Bokma (goeie achternaam)

DALFSEN – De ijsbaan Stokvisdennen ligt er weer mooi bij. maar of het nog zover komt? 

Oplettende lezer:

Automobilisten onder invloed

Dedemsvaart – Een 3-jarige automobiliste uit Dedemsvaart werd op vrijdagochtend 28 januari aangehouden op de Julianastraat voor rijden onder invloed. De vrouw blies bij de ademanalyse 385 ugl/, hetgeen haar een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur opleverde.

 

Lees verder »

Ooievaarsnest Oude Vechtsteeg Hoonhorst verplaatst.

ooinest1.jpg

Berichten en foto’s ingezonden door W.S

HOONHORST – Vanmorgen in alle vroegte heeft de “ooievaarswerkgroep” bestaande uit Henk Schrijver, Sjoerd Bakker, Theo van de Vechte en Francis van de Kamp, met medewerking van de sponsor van Lenthe, het nest aan de Oude Vechtsteeg uitgegraven en verplaatst naar een locatie aan de Blauwedijk te Hoonhorst.

Lees verder »

Ooievaarsnieuws uit Hoonhorst

ooivevaarwim.jpg

HOONHORST – Zaterdag 28 januari 2011: Het is koud, het vriest ongeveer 8 graden. Het ooievaarsnest aan de Oude vechtsteeg in Hoonhorst is onbewoond. Al 10 jaar onbewoond. Dit jaar is het 10 jaar geleden dat dit nest hier geplaatst is, gelijk met het nest aan de Zwarteweg, maar dit nest is altijd onbewoond gebleven.

Lees verder »