Bloasgroep steunt actie Rosengaerdebus

DALFSEN – Prachtig deze bijdrage! Mogelijk kunnen wij deze zomer al met de nieuwe bus op pad! Hoef ik niet meer tegen de mensen die mee gaan te zeggen, jullie moeten niet zoveel meer eten: anders zijn de stoeltjes te smal en de gordeltjes te kort? Het zou toch heel mooi zijn, maar hopelijk met een jaar (tje) Helpt u ook mee, voor zover het in uw vermogen ligt?
(Een vrijwilligster van Rozengaerde)

Benefietshow van basisschool de Bonte Stegge in Dalfsen.

DALFSEN – Op donderdag 7 februari tussen 18.30 en 20.00 uur is in de buitenzaal van de Trefkoele, een show  “Bonte Stegge Got Talent Show”. In alle groepen van onze school zijn voorrondes geweest om te komen tot een afgevaardigde ( of groepje afgevaardigde )talenten per klas. Bovendien zijn er nog twee wildcards te verdienen. De kinderen laten hun talent of act zien tijdens een anderhalf uur durende show voor de ouders, medeleerlingen en grootouders. Er zal door de jury een winnaar worden gekozen, die een beker ontvangt.

Lees verder »

Vervolg buitenlandse telefoontjes

DALFSEN – Ook wij worden regelmatig gebeld vanaf de door jullie gemelde nummers maar ook regelmatig met nummer onbekend. Meestal zijn het slecht Engels sprekende mensen die beginnen over de computer, Windows etc. Ze proberen je gegevens te achterhalen. Geef hier geen reactie op en verbreek de verbinding zo snel mogelijk is het advies van de politie. Ik heb al regelmatig melding gedaan bij de politie. Deze kan er heel weinig aan doen. Hopelijk kan de OPTA er iets mee. (ingezonden door een trouwe kijker)

Maandag 4 februari eerste controlebericht NL-Alert

LANDELIJK – Aanstaande maandag 4 februari zendt de overheid rond 12.00 uur het eerste NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Met dit controlebericht kunnen mensen nagaan of zij hun mobiel goed hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven te doen (lees meer). NL-Alert is het nieuwe, aanvullende alarmmiddel van de overheid. Zie ook: www.nl-alert.nl.

Bundel LOUTERING van Lenze L. Bouwers genomineerd

DALFSEN – Vandaag is bekend geworden dat onze medewerker Lenze L. Bouwers is genomineerd voor Het beste boek van Overijssel-2012.
Er zijn twee categorieën en Lenze zit in een reeks van acht boeken gedichten, romans, thrillers.
Of hij de prijs krijgt, hoort hij op 21 maart in een feestelijke bijeenkomst in de bibliotheek van Hengelo, die uitgezonden wordt door RTV-Oost.

Lees verder »

Bloasgroep steunt actie Rosengaerdebus

Hendry Schipper neemt namens Rosengaerde de cheque in ontvangst van Rinus Reuvenkamp, Jan Zielman en Ton Klein Koerkamp (v.l.n.r.) (Foto: Gerrit Heinen)

DALFSEN – De midwinterhoornbloasgroep Dals’n heeft donderdagmiddag een cheque van € 400,00 aangeboden aan Hendry Schipper, de manager WWZ van Rosengaerde, ten behoeve van de actie Rolstoelbus.

Lees verder »

Vriendenpot Barendszonen voor Vrienden ’t Huis De Pastorie

Geert Bistervels (links), Dorothé Brinkman(2e links) en Miranda Brandsema (rechts) nemen namens de hospicevrienden het bedrag in ontvangst van Dinie van Dijk (2e rechts).

DALFSEN – Een vriendengroep binnen Proeflokaal De Brinkhof bezocht periodiek optredens van het zeemanskoor Barendszonen. Zij legden hiertoe geld in en deze pot werd beheerd door Dinie van Dijk van De Brinkhof. De Barendszonen stopten met optreden en ook de samenstelling van de vriendengroep veranderde. Reden voor Dinie om een goed onderkomen voor de ‘Pot van de Barendszonen’, waarin toch nog € 75 zat, te zoeken.

Lees verder »

Veel aandacht voor de Stuwzangers bij RTV Papendrecht

– met maar liefst 8 liederen van nieuwe CD –

Komende zondag is er een uur lang aandacht voor de 2e  CD van de Stuwzangers uit Vilsteren in het programma ‘Haal het anker op’ van de RTV Papendrecht.
Presentator is shanty-man Wim Haak.
Maar liefst 8 liederen komen voorbij tussen 11.00 u.  en 12.00 u.
De volgende liederen passeren de revue: Parel van de Zuidzee, De Vissers van San Juan, Rot sind die Rosen, Rum uit Jamaica, Blaue Nacht am Hafen, The Rose of Allendale,  Roll Allabama Roll en van de 1e CD Als de Zuidwester loeit. Alles wel onder voorbehoud!

Lees verder »

Bel niet terug naar onbekende buitenlandse nummers

DALFSEN – Zojuist krijgen we bericht van iemand uit Dalfsen die ook is gebeld door : 14259053074, hij wil anderen hier ook voor waarschuwen. Bel niet terug!!

De OPTA waarschuwt consumenten om niet terug te bellen naar onbekende buitenlandse nummers. Er zijn namelijk oplichters actief die geld verdienen aan het terugbellen. Connexie maakte hier al veel eerder melding van. Omdat de OPTA niet kan optreden tegen misbruik via buitenlandse nummers, laat de telecomwaakhond een waarschuwing uitgaan.

Lees verder »

De diefjes blijven bezig

 

NIEUWLEUSEN – Alles lijkt tegenwoordig roofgoed: Op 30 januari is tussen 22.00 uur en 23.00 uur er een trilplaat weggenomen vanaf een oprit aan Den Hulst te Nieuwleusen. Iets iemand iets gezien, gehoord of een trilling gevoeld? Bel dan met de politie op nr. 0900-8844 Een trilplaat is een machine die door stratenmakers wordt gebruikt. Wij doen er een afbeelding bij zo dat u kunt zien wat er wordt bedoeld. En of het wel om diefjes gaat is maar de vraag, volgens mij zijn het gewoon rovers!

Meten is weten: en gelijk besparen!

DALFSEN – Hallo, Op Dalfsennet zag ik het bericht ‘kostenbesparing dankzij energiescan’. In de gemeente Dalfsen maken we ook gebruik van de provinciale regelingen. Maar wat mooier is, wij hebben een eigen Energieloket voor bedrijven. Het Energieloket wordt vormgegeven door Archetex en het Energie Kenniscentrum. Beide bedrijven zijn gevestigd in de gemeente.

Lees verder »

OZB in Dalfsen 10 % gestegen

DALFSEN – OZB-tarief in Dalfsen ruim 10 % gestegen. Daarmee zitten we nog lang niet in de top 10 van stijgers. Als je  kijkt je naar de tarieven per eenheid , dan zit Dalfsen bij de gemeenten met de laagste tarieven per eenheid.

Lees verder »

Ongeval Dommelerdijk Oudleusen

Oudleusen: Vanmorgen rond 8.00 uur heeft zich een aanrijding voor gedaan op de Dommelerdijk tussen Oudleusen en Nieuwleusen. Het betrof een overstekende voetganger die tegen een rijdende auto was aangelopen De voetganger is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, het leek op het eerst gezicht mee te vallen.

‘De jeugd heeft de toekomst’

DALFSEN – Met het oog op de toekomst organiseren VVD Dalfsen en VVD Ommen het Scholendebat voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Dit werd al meerdere keren in Dalfsen georganiseerd en vanwege het grote succes zal dit nu uitgebreid worden naar Ommen. Om zo een competitie tussen beide gemeentes te creëren.

Lees verder »

Februari: Maand van het gebit voor uw hond of kat

Foto: Geert Bistervels

DALFSEN – De gehele maand februari staat in het teken van de gebitscontrole. En dat is niet voor niets, want vier van de vijf honden en twee van de drie katten ouder dan drie jaar, hebben gebitsaandoeningen. U herkent gebitsproblemen bij uw huisdier aan een bruine aanslag op de tanden, stinkende adem, rood tandvlees of zelfs slechter eten of minder knabbelen op botten of flostouwen.

Lees verder »

Kostenbesparing dankzij energiescan

U wilt toch ook geld besparen op uw energieverbruik zonder enorme investeringen? Dat kan! Laat u de energiescan doen, dan kunt u honderden tot wel duizenden euro’s op uw energierekening besparen. Met de energiescan brengen onafhankelijke adviseurs het energieverbruik van uw onderneming overzichtelijk en snel in kaart. U ziet direct hoeveel u kunt besparen op onder andere verlichting, verwarming en productkoeling.

Lees verder »

Lucas opnieuw wereldkampioen met kanarie

DALFSEN – Han Lucas van de Vogelvriend uit Dalfsen is wereldkampioen geworden met zijn zelfgekweekte onyx. Het was voor Lucas de tweede wereldtitel in de categorie kanarie zwart wit onyx goud. Diverse leden van de vereniging deden mee aan de wereldshow in het Belgische Hasselt. De Dalfsenaar is al in het bezit van vele medailles en nationale titels.

Lees verder »

‘Overijssel sport te weinig’: Hoe zit het met Dalfsen?

Ruim driekwart van de inwoners van Overijssel doet minimaal 12 keer in het jaar aan sport. Dat blijkt uit onderzoek van Sportservice Overijssel. Directeur Hack Goetssch van Sportservice Overijssel vindt dat niet genoeg. “Onze norm is minimaal 1 x per week sporten en dat doet maar een dikke 60 procent.” Sportservice Overijssel is dan ook blij dat de provincie 2 miljoen heeft vrijgemaakt aan het stimuleren van sportdeelname voor de komende twee jaar.

Lees verder »

Loes Antonissen gaat weer op missie,

En eerlijk gezegd kan ze nog steeds financiële steun gebruiken

LEMELERVELD – Hallo Willy, Hier nog even een berichtje van mij voordat ik aanstaande zondag weer naar Kenia vertrek, waar ik deze keer voor een jaar zal blijven. Bij mijn laatste bezoek is er voor gezorgd dat de groentetuin is uitgebreid en door aankoop van zaden en planten wordt er nu volop geoogst. Ze zijn alweer 2 maanden zelfvoorzienend in groenten.

Lees verder »

Nieuws van de nieuwe supermarkt in Dalfsen!

DALFSEN – Superbezorger is een samenwerkingsverband aangegaan met een nieuwe, grotere toeleverancier. Deze samenwerking geeft u als klant het voordeel dat ons assortiment groter wordt, meer keuze uit huismerk producten erbij komen zoals Markant, Melkan, Bonbébé, Bon Appetit en Derlon. Ook kunnen wij nu gesneden groenten, diepvries producten en goedkopere soorten brood aanbieden.

 

Lees verder »

Lokale regeldruk aangepakt

Regionale ambassadeurs gaan aan de slag met het afschaffen van onnodige lokale regels. Ze inventariseren welke landelijke regels op lokaal niveau voor ergernis zorgen en mogelijk afgeschaft of versoepeld kunnen worden. Ook bekijken ze welke regels eenvoudiger kunnen worden zodat ondernemers en burgers er minder last van hebben.

Lees verder »

Station tot Station Loop: bijna inschrijven

DALFSEN – Inmiddels staat dit evenement vast in jouw agenda; de laatste woensdag van de maand mei.
Op 30 mei is de 5de editie succesvol verlopen. Fantastisch, wat een belevenis was dat. Dat geeft energie voor 2013. Noteer maar vast. 1 februari 2013 om 18.00 uur inschrijven (2012 – in 3 uur tijd limiet bereikt) en 29 mei 2013 de start om 19.30 uur.

 

Lees verder »

Echtpaar Jansen of Lorkeers-Kappert zestig jaar getrouwd

DALFSEN – HEINO – Hein woonde aan de Molenhoekweg in Hoonhorst. “Na het trouwen hebben ze eerst gewoond in Lenthe, in de woning naast de Olde Bakker (nu de Witte Gans) tussen Heino en Dalfsen. Na geboorte van hun eerste zoon kwam er een woning vrij bij zuivelfabriek aan de Zwolseweg te Heino en zijn daar gaan wonen. In de jaren 70 hebben ze een eigen woning kunnen kopen aan de Grote Bisschop in Heino, waar ze meer dan 40 jaar hebben gewoond.

Lees verder »

Kiezen voor Crinnovatiefste ondernemer kan nog net

DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft in samenwerking met het Damitobestuur een oproep gedaan om ondernemers voor te dragen die ‘crinnovatief’ zijn. Het waarderen van creativiteit en innovativiteit is hierbij het uitgangspunt, maar er wordt ook gekeken naar uitstraling, vernieuwing en inspiratie. Tijdens een minisymposium op donderdag 28 februari in de buitenzaal van de Trefkoele wordt de uitslag bekend gemaakt.

 

Lees verder »

Takkentijd

DALFSEN – In de winter en het voorjaar worden struiken en bomen gesnoeid. De hoeveelheid is vaak teveel om het in de GFT-container te stoppen. Net als vorig jaar, kunnen de inwoners van de gemeente Dalfsen het takhout weer gratis inleveren op verschillende plekken in de gemeente zoals bij van Lenthe in Hoonhorst of bij ROVA.
Voor ander tuinafval, zoals bladeren, planken, graspollen, boomwortels en dergelijke, moet u betalen.

Lees verder »

Golf van Woninginbraken

ZWOLLE – Bij woningen aan de Amer, Schipbeek, Vlierbeek, Leerinkbeek, Zoom en Van Rechterenmarke werd op dinsdagmiddag/avond 29 januari ingebroken of gepoogd in te breken. Bij een woning aan de Amer werd een man door de bewoner overlopen. De man ging er vervolgens vandoor zonder buit. Bij de woning aan de Van Rechterenmarke kwam men binnen door een raam te forceren.

 

Lees verder »

Bewoner zelfs bedreigd na overlopen van inbrekers

ROUVEEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbrekers die op woensdag 30 januari(zo juist dus) hebben ingebroken bij een woning aan de Wilgenlaan in Rouveen. Toen de bewoner hen overliep, bedreigden zij de man om hun vlucht mogelijk te maken. De politie heeft een tweet met informatie over de auto van de daders verstuurd. Tips zijn welkom.

Lees verder »

Politie op jacht naar inbrekers

ROUVEEN – De politie is op jacht naar inbrekers. Rond 10.00 uur vanmorgen zijn deze betrapt bij een inbraak in de Wilgenlaan in Rouveen. Ze zijn overlopen door de bewoners. De zijn gevlucht in een zwarte Volvo met kenteken 01-XV-?? De politie vraagt: Neem zelf geen actie, maar bel bij het zien van de auto en tips  naar 0900-8844. Het gaat om 3 verdachten.

Nog een record gebroken

DALFSEN – Warmterecord 30 januari vannacht al gesneuveld. Nadat dinsdagavond het warmterecord voor 29 januari al sneuvelde, is in de nacht van dinsdag op woensdag ook het record voor de 30ste uit de boeken verdwenen. Nog nooit was het zo zacht op 30 januari als woensdag, blijkt uit gegevens van Weeronline.nl en het KNMI.

Lees verder »