Informatie militaire oefening

Informatie militaire oefening die gehouden wordt van 6 t/m 22 september 2016. Hierbij informeer ik u over een geplande militaire oefening die gehouden wordt van 6 t/m 22 sept 2016, en zich zal afspelen in het gebied tussen Zwolle, Hardenberg, Almelo en Deventer, provincie Overijssel.

Lees verder »

Afkoelen in de Vecht

Afkoelen in de Vecht

DALFSEN – Vanmiddag waren enkele vriendengroepen aan het zwemmen in de Vecht. Ze waren met luchtbanden aan het spelen en dobberen in het heerlijke water. Volgens de jongens en meisjes was de temperatuur van het water uitstekend. 

Lees verder »

Start fluitles-seizoen

Start fluitles-seizoen

DALFSEN – Gediplomeerd docente Mirjam Altena start weer met de fluitlessen. Vanaf 5 september geeft zij les aan leerlingen van alle leeftijden en niveaus. Deze fluitlessen vinden plaats in haar privé les – praktijk aan huis.

Lees verder »

Recordhoogte zonnebloem

Recordhoogte zonnebloem

DALFSEN – Zonnebloementijd. Welke wordt kampioen van Dalfsen? Bij Jan en Klaasje Ophoff, van de Wevermarke, doen de bloemen een onderlinge wedstrijd. “Ha,ha”, lacht de één plagerig , wat spottend,  “ik ben al boven het dak uit.’

Lees verder »

De vakantie voorbij: het roer om? (nu met link)

De vakantie voorbij: het roer om? (nu met link)

Met de nieuwe IKEA-gids in de brievenbus lijkt de zomervakantie nu toch echt voorbij. Het Zweedse meubelbedrijf speelt handig in op de bezinningsperiode die de zomervakantie voor veel mensen vaak is. De vakantie wordt dan ook vaak als rustpunt gebruikt om afstand te nemen van alle dagelijkse activiteiten.

Lees verder »

Landschap Overijssel opent pad

Landschap Overijssel opent pad

DALFSEN – ZENDEREN – Aanstaande vrijdag 2 september is de opening van het ‘Hilligenpad’: een vijfdaagse wandeling door Twente met verhalen over geloof én landschap. Een nieuw, gemarkeerd pad langs 50 plekken die te maken hebben met geloof, bijgeloof en spiritualiteit van mensen door de eeuwen heen.

Lees verder »

Cursus Houtsnijden in de Olmen

DALFSEN – Om het houtsnijden een nieuwe impuls te geven organiseert Landstede Welzijn Dalfsen bij voldoende belangstelling wederom een cursus Houtsnijden. In deze tijd is het werken met natuurproducten hot-item. Hout is een eerlijk natuurproduct en hout leeft. Hieruit kunnen prachtige dingen worden gemaakt.

Lees verder »

Vechtdallijn mogelijk toch plat

Vechtdallijn mogelijk toch plat

DALFSEN – Gisteren waren we iets te voorbarig  over de Vechtdallijn, naar het lijkt er sterk op dat er toch wat gaat gebeuren. Vakbond VVMC voor rijdend personeel wil het treinverkeer op de Vechtdallijn stil leggen als vervoerder Arriva niet in onderhandeling gaat over een betere CAO. 

Lees verder »

Ongeval

Ongeval

DALFSEN – WYTHMEN – HEINO – Vanmorgen  gebeurde er een ongeval met letsel op de kruising Hagenweg met de N35. Dit vond plaats iets vóór 8.30 uur. Bijzonderheden zijn nog niet bekend.

 

Sponsorwandeling

OMMEN – Open Doors is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor christenen die vervolgd worden om hun geloof. De afdeling Women to Women zet zich speciaal in voor vrouwen. Sinds enkele jaren vinden er op verschillende plaatsen in het land “Women walk for Women-sponsorwandelingen” plaats, om zo het leed van deze vrouwen onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen.

Lees verder »

Kraswerk

Kraswerk

OMMEN – In Ommen zijn  tussen zondagavond 28 aug. 21.00 uur en maandag 29 aug. 10.00 uur maar liefst 6 auto’s bekrast met een scherp voorwerp. Dit gebeurde aan de Veldkampweg in Ommen.

Lees verder »

Monique (50) flink op de korrel

Monique (50) flink op de korrel

DALFSEN – Op het industrieterrein in Dalfsen hangen behoorlijk wat pamfletten welke aangeven dat Monique 50 jaar is geworden. Wij weten (nog) niet wie ze is, maar willen haar toch feliciteren.