Nieuwe Wethouder André Schuurman

Nieuwe Wethouder André Schuurman

DALFSEN – Vanavond is in het gemeentehuis de nieuwe wethouder André Schuurman geïnstalleerd. André is  geboren op 17 april 1970 en woont in Nieuwleusen. De benoeming gaat rechtstreeks van uit de raad die daarover vanavond eerst moesten stemmen. Er waren geen tegenkandidaten en alle 21 raadsleden stemden voor.

Lees verder »

Kerstballen zoeken in Oudleusen

Kerstballen zoeken in Oudleusen

OUDLEUSEN – Vandaag is de 1e kerstbal van het evenement ‘Kerst rondum de Kaerke’ gevonden door Vince Regterschot uit Oudleusen. De kerstbal kwam te voorschijn vlak bij de kerk van Oudleusen, waar ook dit evenement op zaterdag 16 december ( 16:00 – 21:30 uur, daarna Kerst Afterparty ) plaats zal vinden.

Lees verder »

De jacht van Sinterklaas

Dit jaar kan je  net als vorig jaar meedoen aan een Sinterklaasjacht. Dat is een Sinterklaaswandeltocht  met tevens een Sinterklaasspeurtocht. Het gaat met behulp van zendertjes die je op mag sporen met een speciale Zwarte Pieten ontvanger. (vorig jaar was er veel animo voor de mooie activiteit.)

Lees verder »

Duizend jaar oude vondst Wijthmen

WIJTHMEN – Deze vondsten stammen vermoedelijk uit de Volle Middeleeuwen. Bij archeologische opgravingen langs de N35 bij Zwolle zijn houtsporen en scherven gevonden die mogelijk duizend jaar oud zijn. De ontdekking werd gedaan tijdens werkzaamheden voor de verbreding van de N35.

Lees verder »

De Spiegel Dalfsen winnaar GEObattle

De Spiegel Dalfsen winnaar GEObattle

ZWOLLE – DALFSEN – Basisschoolleerlingen strijden tegen elkaar in GEObattle van het CCC. Op woensdag 29 november barstte een aardrijkskundige strijd los op het Carolus Clusius College. 60 basisschoolleerlingen van 15 basisscholen uit de regio Zwolle namen deel aan de GEObattle die door het CCC werd georganiseerd.

Lees verder »

Mantelzorgers verdienen een compliment

DALFSEN – Wethouder Jan Uitslag gaf in een persbijeenkomst aan dat mantelzorgers van grote waarde zijn voor de gemeenschap en een compliment verdienen. De eerste bijeenkomst is geweest en onze waardering is groot. Elk jaar geeft de gemeente Dalfsen mantelzorgers die zich aanmelden een mantelzorgers waardering cadeau.

Lees verder »

Voortgang laatste fase Waterfront

DALFSEN – De aannemer is voornemens om in april 2018 een start te maken met de laatste fase van het Waterfont. Het Waterschap geeft geen toestemming eerder met de werkzaamheden te starten. Onder het laatste deel komt een parkeerkelder die aangesloten wordt op de reeds gebouwde kelder.

Lees verder »

Centrumplan Dalfsen vastgesteld

DALFSEN – Afgelopen maandag is tijdens de raadsvergadering het Centrumplan Dalfsen vastgesteld, gelijk daarna heeft de gemeente ook een start gemaakt met het opzetten van een uitvoeringsplan om dit in juni aan de raad aan te kunnen bieden. Het college gaat uit van verschillende deelplannen.

Lees verder »

Wijziging in dienstverlening Publieksdienstverlening

DALFSEN – Wijziging in dienstverlening gemeente Dalfsen. Per 1 januari 2018 verruimt gemeente Dalfsen de openingstijden van het gemeentehuis in Dalfsen. Ook vinden er wijzigingen plaats in de dienstverlening richting inwoners. Een van de wijziging is dat inwoners van dinsdagmiddag tot en met donderdagmiddag alleen op afspraak in het gemeentehuis terecht kunnen.

Lees verder »

Mantelzorgwaardering 2017

DALFSEN – Verdiende erkenning en waardering voor alle mantelzorgers. Gemeente Dalfsen waardeert inzet van de mantelzorgers met de ‘Mantelzorgwaardering 2017’. De gemeente Dalfsen is blij met de inwoners die zich als (jonge) mantelzorger actief inzetten voor bijvoorbeeld familieleden, vrienden en buren en daarmee dus ook voor de samenleving.

Lees verder »

Hond al bijna 4 weken vermist

Hond al bijna 4 weken vermist

DALFSEN – ZWOLLE – Het er is mogelijk een zichtmelding vanuit Dalfsen gekomen. Graag willen we dit zo breed mogelijk verspreide. Het baasje van Boyco, Marlie, is echt radeloos. Boyco is vermist sinds dinsdag 30 oktober vanaf de Koestraat in Zwolle. Bijna 4 weken! Hier is hij ontsnapt uit de tuin.

Lees verder »

Afscheidscolumn Klaas Agricola

Afscheidscolumn Klaas Agricola

DALFSEN – Beste inwoner van de gemeente Dalfsen, Na drie jaar lid zijn van de gemeenteraad en ruim zeven en een half jaar wethouder namens Gemeentebelangen in het college, ga ik de Dalfser politiek verlaten. Ik kijk terug op een prachtige periode in een schitterende gemeente.

Lees verder »