Het paasvuur in Oudleusen is gereed.

Het paasvuur in Oudleusen is gereed.

Oudleusen – Zes Zaterdagen is er gebouwd aan het paasvuur van plaatselijk belang Oudleusen.
Iedereen kon hier zijn snoeiafval kwijt onder toezicht van de vrijwilligers, dit om te voorkomen dat er rotzooi op de bult zou belanden dat er niet thuis hoort.
Na de laatste vracht was het nog even gezellig na zitten in de keet.

Lees verder »

Onze bri nu ook Sarah

Onze bri nu ook Sarah

DALFSEN – Als eerste vrouw uit de vriendengroep is nu Brigitte Kroes ook toegetreden tot de 50+’ers. Aan de Snellenerf even een ‘Printhuus’ doek met rake teksten geplaatst en ook manlief Nico had, samen met dochters Linda en Michelle, z’n enige foto van zijn vrouw op een doek geplaatst.

Informatieavond i.v.m. teams FC Dalfsen

DALFSEN  – Op dit moment wordt hard gewerkt aan alle voorbereidingen die nodig zijn om met ingang van het seizoen 2018 / 2019 een goede start te maken met de fusieclub FC Dalfsen. Belangrijk uitgangspunt is het verenigingsgevoel op een goede manier door te zetten vanuit de beide moederverenigingen ASC’62 en SV Dalfsen.

Lees verder »

Leguaan

Leguaan

DALSEN –  Nou is t ok weer wat. Bun ik in de tuune van Jan Wolfkamp, das die beroemde drummer, ant wark, begunt hej met sien vrouwe oaver önze diertune te proatn. Sien vrouwe is Linda Rohof en heur moe kent iederiene in Dalfsn.  Vrögger kreeg ie van oe moe een kwartie met, aj gingn zwemmn en dan wast hoogtepunt een rollegie snoep koopn int winkeltie opt zwembad.

Lees verder »

Kunstgreep

DALFSEN – Tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK Dalfsen) Op woensdagmiddag 9 mei (13.30 – 16.30 uur) tijdens de WAK in Dalfsen, worden amateurkunstverenigingen en cultuuraanbieders die in de vrije tijd aanbod hebben voor kinderen van 6 t/m 12 jaar gefaciliteerd om proeflessen te geven in de Trefkoele+.

Lees verder »

Wielertocht naar de Veluwe

Wielertocht naar de Veluwe

DALFSEN – Na enkele trainingsritten in de afgelopen weekenden begon voor de Toerclub dit seizoen op Goede Vrijdag het echte werk: de  Salland2Wielertocht van 160 km over de Veluwe. Voorafgaand ging een delegatie voor een fotomoment langs bij Salland2Wielers, gewaardeerd partner van de Toerclub.

Lees verder »

Wrutn (dialect)

Wrutn (dialect)

OOSTER DALSEN –  De hele stroate hef allemoale gleumen in dwarse. Woarumme mut die molln noe net onder de stroate deur wruutn? Doar zit toch gin wörms? Ik denk dat ze iets heurt an de aandere kante. Een mooie mannegies mol?

Lees verder »

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 13

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 13

DALFSEN – Maandagavond stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor het eerste team. Een thuiswedstrijd tegen de koploper Het Groene Laken uit Urk. Evert Hulleman opende tegen Bertie Weerstand. Vanaf het begin liep het niet lekker bij Hulleman en trouwens ook niet bij Weerstand. Beiden misten veel voor hun doen.

Lees verder »

Zorgvuldigheid boven snelheid

DALFSEN – Even bijpraten met de minister over Lelystad.

Minister Cora van Nieuwenhuizen sprak op maandag 19 maart in Apeldoorn en Zwolle met wethouders en inwoners van gemeenten onder de vliegroutes van Lelystad Airport.

De minister besloot in februari om meer tijd te nemen voor een zorgvuldige voorbereiding van de opening van deze nieuwe luchthaven voor vakantievluchten. In een vorig werkbezoek op 5 februari had zij al met deze wethouders en inwoners gesproken over hun wensen en zorgen. Enkele wethouders vatten de teneur van deze gesprekken samen in:

Lees verder »

Mama Café Dalfsen op woensdag 4 april as. gaat over zindelijkheid bij kinderen.

Alice de groot en Gerda Wellenberg van GGD Ijsselland komen vertellen wat je als ouders kunt doen om je kind zindelijk te maken. Maar ook alle andere vragen waar je als ouder tegen aan kunt lopen komen aan bod: Wat is de beste leeftijd, hoe pak ik het aan?, Wat als het niet vlot gaat?. Ook luisteren we naar de ervaringen van de ouders. Dus kom gezellig weer naar het Mama Cafe!

Lees verder »

Boekstart café in bibliotheek Lemelerveld.

Kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken ontwikkelen een voorsprong (op school) waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterken bovendien de band tussen u en uw kind.

Lees verder »

De wolf komt nu wel heel erg dicht bij

DALFSEN – STERREBOS – De wolf komt nu wel heel erg dicht bij. Nagenoeg dezelfde dag als vorige week toen die bij de Poppenallee 2 keer is gezien, is het dier of één van zijn familieleden of soortgenoten ook waar genomen nabij de Bosrandweg tussen Lente en het Sterrebos.

Lees verder »

Enorm veel vissen in de oude Marswetering

Enorm veel vissen in de oude Marswetering

DALFSEN – Bij de werkzaamheden onder de Heinoseweg,  moest een stuk van de oude Marswetering drooggelegd worden. Tijdens het leegpompen van dit stuk (tijdelijk) ingedamde sloot bleek in het laatste beetje water erom veel vissen te zitten. De mannen van het waterschap en de aannemer hadden hun handen er vol aan om die vissen te vangen en in een emmer te doen.

Lees verder »

Kuier’n (DIALECT)

Kuier’n (DIALECT)

DALSEN – OOST – Is noe bienö zes uur en disse hommel is över stroate ant kuiern. Hej is de weg kwiet want in meters umtrek gin bleumpie veur hum te ziene.. Ik denke datte ut kold hef en ten dode opeschreem is. Warskijnlik is e vanmönn wakker ewurdn met een mooi sunnegie en dachn:

Lees verder »

44e Zwem4daagse “De Broene ‘Eugte”

44e Zwem4daagse “De Broene ‘Eugte”

STAPHORST – Dit jaar wordt de Zwem4daagse voor de 44e keer in zwembad “De Broene ‘Eugte” te Staphorst georganiseerd. Je kunt banen zwemmen op dinsdag van 13.15 uur tot 21.00 uur, op woensdag t/m vrijdag van 7.15 tot 8.15 uur en van 13.15 tot 21.00 uur (vrijdagavond stopt de Zwem4daagse om 19.00 uur i.v.m. Dodenherdenking) en op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Lees verder »