USV neemt puntje mee uit Oldeholtpade (1-1)

USV neemt puntje mee uit Oldeholtpade (1-1)

NIEUWLEUSEN – Veel lijn viel er niet  te ontdekken in het spel van zowel Oldeholtpade als USV. Beide ploegen speelden op de hoge graspollen de bal maar zelden naar de goede kleur. Arbiter Stel paste zich moeiteloos aan. Strooide  kwistig met gele kaarten en zijn kijk op de spelregels zorgde regelmatig voor verwarring.

Lees verder »

SV Dalfsen koploper na winst tegen Germanicus

SV Dalfsen koploper na winst tegen Germanicus

DALFSEN – Op een zonovergoten maar fris Sportpark Gerner speelde Dalfsen vanmiddag tegen middenmoter Germanicus. De uitwedstrijd in Coevorden was met 2-1 verloren dus Dalfsen begon scherp aan de wedstrijd. De eerste fase was dan ook voor Dalfsen maar echte kansen bleven uit. Germanicus moest al na 10 minuten wisselen nadat een speler door een ongelukkige actie niet verder kon spelen.

Lees verder »

“Nieuwe tijd” wandeling groot succes

“Nieuwe tijd” wandeling groot succes

STERREBOS – Vanmiddag werd vanaf Het Boskamp in het Sterrebosch de “nieuwe tijd” wandeling gehouden door natuurgids Gerrit Houtschild uit Dalfsen. Gerrit is van jongs af aan al een grote natuurliefhebber en is dan ook overal in het gebied rond Dalfsen te vinden met zijn fototoestel. Al een flink aantal jaren verzorgd hij natuurwandelingen, organiseert ree-tellingen voor natuurmonumenten en is daarbij boswachter in het gebied rond Eerde.

Lees verder »

 Tied veur de kikkers

 Tied veur de kikkers

DALSEN – Kwaaaak kwaam, heurn ik vannacht steeds buutn. De kikkers bunt ant rollebolln asof tniks kost. Boam op menare en iene kleverige zooi in de viever, dr komp weer een hele bult jonge kikkerties an. Hele wolkn met kikkerdril hebt ze al eproduceerd en dr kump nog meer bej vandage.

Lees verder »

Oude tijden herleven met The U2 Tribute in de Trefkoele LIVE

Oude tijden herleven met The U2 Tribute in de Trefkoele LIVE

DALFSEN – RUV ‘​Als het vuur gedoofd is, dan komen de wolven.’ Dat hebben we eerder meegemaakt in Dalfsen, al ging het toen over echte wolven. Deze heren spelen alsof ze al tientallen jaren op het podium staan. Na hun debuut op het Ribs & Blues festival in 2016, speelde RUV voorprogramma’s voor onder andere Tyler Bryant & the Shakedown, Vandenberg’s Moonkings, Ten Years After en The Goo Goo Dolls.

Lees verder »

Maggiplant in eigen tuin

Maggiplant in eigen tuin

DALFSEN – Deze maggiplant is zeker al meer dan 30 jaar oud. Het stond al in de tuin toen we het huis kochten. Dus de vorige bewoners hebben er ook al flink van genoten. De wortel (knol) kun je in de in winter gewoon doorsteken en dan loopt hij gewon weer uit.

Lees verder »

D’Ommerdieck gaat weer de wei in

NIEUWLEUSEN – D’Ommerdieck sluit zaalcompetitie af en gaat weer naar het veld. De laatste zaalcompetitie voor het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck was tegen Centrum 1 in Gramsbergen. De thuiswedstrijd werd gewonnen met 11-7 en d’Ommerdieck was er op gebrand om ook nu weer een overwinning te boeken. Tenslotte waren ze al kampioen.

Lees verder »

Militairen plaatsen vogelhuisjes in het Sterrebos 

STERREBOS –  Regelmatige bezoekers van het Sterrebos is het ongetwijfeld al opgevallen. Veel eikenbomen langs de lanen in het bos zijn behangen met prachtige vogelhuisjes. De huisjes moeten koolmeesjes lokken die de eikenprocessierupsen opeten en de overlast die deze rupsen veroorzaken in het bos verminderen.

Lees verder »

Duofiets Oudleusen in gebruik genomen.

Duofiets Oudleusen in gebruik genomen.

OUDLEUSEN – Zaterdagmiddag is in de Wiekelaar de door initiatief van plaatselijk belang gerealiseerde duofiets gepresenteerd en in gebruik genomen. Na een uitleg door voorzitter Thijs Hogenkamp werden de hoofdsponsors en publieke gevers bedankt voor hun bijdrage. Daarna gingen de gordijnen van het podium open en stond daar de glimmend nieuwe duofiets klaar voor gebruik.

Lees verder »

Veel drukte op de lammetjesdag

Veel drukte op de lammetjesdag

GIETHMEN – OMMEN – Zaterdagmorgen was het direct bij het van start gaan van de traditionele lammetjesdag bij de kudde van de Lemelerberg al een drukte van belang, er ontstond zelfs een wachtrij voor de kassa. Maar eenmaal binnen was het een gezellige boel met veel lammetjes en schapen, en nog veel meerblije kinderen.

Lees verder »

Step toertocht start in Dalfsen

Step toertocht start in Dalfsen

DALFSEN – Zaterdagmorgen is de voorjaarstoertocht van stepvereniging “de Vrije Steppers”van start gegaan bij het station in Dalfsen.
De lange afstand was s’morgens al eerder van start gegaan in Zwolle en kwamen rond 10.00 uur aan bij het station.

Lees verder »

Mooi fien eskilderd

Mooi fien eskilderd

DALSEN – Bun ik bej een klant ant wark en denn kearl hef te doene met de zwoare arbeid die ik verichtn mot. Kom ie eerst mar is een bakkie koffie drinkn want aans val ie nog umme. Dat gebuffel en gerop van oe. Eem pauze noe.

Lees verder »

Meert biena veurbie: minder dialect

DALSEN – Meert is a weer biena of e loop’n en det hult in ok minder dialect op het net van Dalsen. Sommingen vind det heel jemmer en ander’n bint er machig blie met. En zo heb iederene zin eigen mening en dat zal ok wel zo bliem hop ik, want aans hebt de luu himmo niks meer te zeur’n. Want det kunt ze mangks we.

Lees verder »

Dalfsen, gemeente in Zalland en meer

Dalfsen, gemeente in Zalland en meer

DALFSEN – Dalfen, Dalffen, Dalfsen, uit boek van der Aa 1841 “Dalfen dorp in Zalland, provincie Overijssel, zie Dalfsen. Dalffen (Ooster-) buurschap in Zalland, prov. Overjssel, idem Dalffen. Dalfsen, gemeente in Zalland, provincie Overijssel, arrondissement en kanton Zwolle. ( 3 k. d., 5.m. k., 5 s. d.); palende N. aan de gemeente Nieuw-Leusen, O. aan het ambt Ommen, Z. aan Heino, W. aan Zwollerkerspel.

Lees verder »