Afscheid SVD Gym

Afscheid SVD Gym

DALFSEN – Vrijdagmiddag kwamen eerst alle kleuters in actie voor het beweegdiploma Nijntje. Onder het toeziend oog van ouders,opa’s en oma’s en andere belangstellenden deden ze uiteraard hun uiterste best om dit diploma te behalen.

Lees verder »

Ooievaars, worden er niet te veel?

Ooievaars, worden er niet te veel?

DALFSEN – Enkele weken terug schreef ik in een artikel en veelheid van “beschermde” dieren die veel schade aanbrengen in de natuur, bij woningen en vogelnesten. Ik noemde de wolf, de vos, steenmarter en nog enkele anderen. Er is geen jong leven meer in het bos en op de landerijen. Ik kreeg een terechte opmerking, “je vergeet de ooievaar”.

Lees verder »

Nieuw groenbeleid een rijkdom voor de natuur

Nieuw groenbeleid een rijkdom voor de natuur

DALFSEN – HOONHORST – Het nieuwe groenbeleid van de gemeente Dalfsen in samenwerking met het zaaien van bermbloemen door Duurzaam Hoonhorst is werkelijk een rijkdom voor de natuur. Een klein rondje Hoonhorst Emmertochtsloot laat heel veel moois zien. Te beginnen met de wadi aan de Zwarteweg, waar vorig jaar de bloemen zich vrijwel niet lieten zien, is het nu een bloemenweelde.

Lees verder »

Warm volleybaltoernooi

Warm volleybaltoernooi

NIEUWLEUSEN – Een zeer warme maar succesvolle editie van het Plus Luuk Tijs volleybaltoernooi. Zaterdag 29 juni was het tropisch warm, maar dat hield de volleybal liefhebbers in Nieuwleusen niet tegen. Gewapend met vele flesjes water, tonnen met water en sponzen op het veld, werd er voor de 48ste keer gestreden voor de wisselbekers van het recreatieve buiten volleybaltoernooi van Flash.

Lees verder »

Aluvo hand in hand

NIEUWLEUSEN – Al meer dan 50 jaar organiseert Hand in Hand jaarlijks een voetbaltoernooi. Het is bedoelt voor teams uit Nieuwleusen en omstreken. Sinds enige jaren is de opzet enigszins veranderd. Er wordt gespeeld tussen teams met 7 spelers op een half voetbalveld.

Lees verder »

Complimenteren voor schrijver Wim Schrijver

DALFSEN – Het artikel centrumplan is mij uit het hart gegrepen. Mooi stuk. Laten we koesteren wat er nog over is van ons mooie Dalfsen. Ik ben zelf in de Prinsenstraat geboren en opgegroeid. Kan me er nog veel van herinneren. Zou mooi zijn om weer een mooi hekwerk om de kerk te maken, zeker met de wetenschap dat het ga, on rond de kerk oorspronkelijk kerkhof was.

Lees verder »

Friese Nadieh Miss Boerin 2019

Friese Nadieh Miss Boerin 2019

REGIO – DEVENTER –  De zesde Miss Boerin van Nederland heet Nadieh Bruinsma en is afkomstig uit Friesland. Gisterenavond werd zij gekroond tot Miss Boerin 2019 in een overvolle feestzaal bij de Land- en tuinbouwbeurs in Deventer. Zo werd besloten aan de hand van de publieksstemmen en die van de juryleden:

Lees verder »

Column  “centrumplan Dalfsen en historisch herstel”

Column  “centrumplan Dalfsen en historisch herstel”

DALFSEN – Hoe versterkt het “centrumplan Dalfsen historisch herstel”. Krijgt  de hervormde kerk zijn mooi smeedijzeren hekwerk terug? Of waren het slechts stalen palen met gaas en smeedijzeren doorgangen. Dalfsen heeft veel verloren in de laatste eeuw, met elk nieuw plan zullen critici meer oog hebben voor de toekomst dan voor historische herstel of behoud.

Lees verder »