Rommelmarkt het Kompas (update)

Rommelmarkt het Kompas (update)

Nieuwleusen – De rommelmarkt van CBS Het Kompas heeft de verwachtingen weer overtroffen! De dag begon met veel regen, maar bij de start van de rommelmarkt was het droog en dat is het gebleven! Ruim 55 betrokken vrijwilligers, meer dan 500 bezoekers en een prachtige opbrengst, die ten goede komt aan het nieuw te realiseren groene schoolplein op het Kompas en aan het goede doel Medgidia. Het is een rommelmarkt met een gouden randje geworden!

Lees verder »

Groene Loopertocht

DALFSEN – Afgelopen 2e pinksterdag heeft weer de jaarlijkse Groene Loopertocht plaats gevonden. Deze tocht werd georganiseerd door wandelvereniging GreenShoes en voerde de ruim 500 wandelaars door het gebied ten zuiden van het station en de omgeving van Hoonhorst.

Lees verder »

Steeds meer ooievaars

Steeds meer ooievaars

DALFSEN – Er komen na jaren van terugloop steeds meer ooievaars maar als er een naast je blijft vliegen met het ” landingsgestel” al uit kun je natuurlijk alleen maar een mooi plaatje schieten.

Lees verder »

IKC Het Natuurrijk opent haar deuren

IKC Het Natuurrijk opent haar deuren

VILSTEREN – Ten zuiden van de Vecht, tussen Ommen en Dalfsen in, is een uniek Integraal Kind Centrum (IKC) geopend door stichting Catent. Het IKC is gevestigd in de groene omgeving van Vilsteren en richt zich op het geven van buitenonderwijs. Het Natuurrijk is zo uniek omdat zij op één locatie kinderopvang en een basisschool aanbieden waar kinderen van 0 tot 13 jaar zich in een natuurrijke omgeving kunnen ontwikkelen.

Lees verder »

Jonkvrouwen Zwolle in Theater Podium

Jonkvrouwen Zwolle in Theater Podium

HEINO –  Mooi succes de Jonkvrouwen Zwolle in Theater Podium te Heino:  ‘volle bak’ in sfeervolle accommodatie. Songs van Toen Koor de Jonkvrouwen uit Zwolle had veel succes in Theater Podium te Heino. En… jawel een ‘volle bak’! Fantastisch!
De Jonkvrouwen werden prima begeleid door Klaas Nijp en Henk van Rijssen op accordeon met aan de drums Jan Meyer.

Lees verder »

Waterschap: Update droogte

Waterschap: Update droogte

DALFSEN – DALMSHOLTE –  Geen uitzonderlijke situatie, wel alert op waterpeilen. Binnen het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is de situatie vrij normaal voor de tijd van het jaar. Er is geen sprake van een uitzonderlijke situatie. Het waterschap kan ruim voldoende water aanvoeren en de grondwaterstanden zijn normaal in een groot deel van het gebied.

Lees verder »

Storing Mijn Domein opgelost

  • 22:04 uur: De netwerkstoring van vandaag is opgelost. Je kunt nu gewoon weer e-mail versturen en ontvangen. De e-mail die in de afgelopen uren naar je verzonden is, krijg je zo snel mogelijk alsnog binnen. We begrijpen dat dit heel vervelend is en bieden onze oprechte excuses aan.

Lees verder »