Elburg te sterk voor d’Ommerdieck

NIEUWLEUSEN – Net als in de eerste wedstrijd bleken de korfballers van Elburg te sterk voor d’Ommerdieck. Ook nu speelde Elburg in een hoog tempo en schuwde het fysieke spel niet. Bij d’Ommerdieck ontbrak Nienke Rijkeboer. In de basis stond Carlijn Haan. Vooral in ’t begin had d’Ommerdieck geen zuiverheid in het schot.

Lees verder »

Ten Kate Racing doet weer helemaal mee

NIEUWLEUSEN –  Nederlands team Ten Kate Racing doet weer helemaal mee in WK Superbike. Als een Fenix die uit de as is herrezen doet het Nederlandse motorsportteam Ten Kate Racing weer volop mee aan het WK Superbike, dat zaterdag in het zuiden van Australië officieel begint. Hoe anders was dat vorig jaar toen het raceteam uit het Overijsselse

Lees verder »

Februari dit jaar 31 dagen?

DALSEN –  Zol onze dialektkerl denk’n det de moond februari 31 daag’n hef?  Het is nog gen meert, ma ik proeve nog niks van de het mon al meert is. Zol die bloemist van de welsummerstaatweg det gewoon nie in de gaat’n hem. Of zolle Hollands wenn gaon praot’n.

Lees verder »

Hennie Kuiper geeft zo het startschot

Hennie Kuiper geeft zo het startschot

Hennie Kuiper lost zaterdag 29 februari om 12.00 uur het startschot op het Grote Kerkplein in de Zwolse binnenstad voor de 60ste editie van de Craft Ster van Zwolle. De voormalig zéér succesvolle profrenner (1973-1988) en ploegleider (t/m 1996) heeft een glorieuze staat van dienst en is zonder twijfel de grootste renner uit de Overijsselse wielergeschiedenis.

Lees verder »

Vakantiebeurs Leeuwarden

Vakantiebeurs Leeuwarden

LEEUWARDEN – Je kan er nog heen, het is vandaag de laatste dag alweer. Van 23 t/m 28 januari heeft Caravana haar 60e jubileum feestelijk gevierd samen met duizenden kampeerliefhebbers in het WTC Expo te Leeuwarden. Met opnieuw een opkomst van ruim 43.500 bezoekers uit heel Nederland spreekt de organisatie van een succesvolle jubileum editie.

Lees verder »

Hoeveel kost het inhuren van een schilder?

Hoeveel kost het inhuren van een schilder?

Wat kost een schilder?” wordt vaak opgezocht op Google. Dat is logisch, want het inhuren van een schilder kan belangrijk zijn. Eens in de zoveel tijd is jouw woning natuurlijk wel weer toe aan een nieuw likje verf. Dit zou je zelf kunnen doen, maar vaak kiezen mensen er in Nederland voor om dit door een professionele schilder te laten doen. Hierbij zijn ze logischerwijs benieuwd naar de kosten schilder.

Lees verder »

Autorodeo Hoonhorst

Autorodeo Hoonhorst

HOONHORST – Het is al weer 25 jaar geleden dat er in Hoonhorst een autorodeo werd georganiseerd. De aanleiding was het 225 jarig bestaan van het dorp. De autorodeo werd een groot succes en de verhalen over de heldendaden die destijds werden verricht speken nog steeds tot de verbeelding.

Lees verder »

Als woorden meer moeten zeggen

Als woorden meer moeten zeggen

DALFSEN  – “Als alles wel gezegd is en het leven er niet beter op wordt, kun je zomaar een toeschouwer worden van een wereld die doordraait. Zelf ben je er klaar mee, je voelt je moegestreden; een geknakt rietje of beter gezegd: een omgehakte boom want er is weinig meer van je over”, zegt Mariska Kloppenburg, tekstschrijver en coach.

Lees verder »

Inschrijving Autorodeo Hoonhorst

Inschrijving Autorodeo Hoonhorst

HOONHORST – 25 jaar geleden werd er in Hoonhorst een autorodeo georganiseerd. De aanleiding was het 225 jarig bestaan van het dorp. In 2020 bestaat Hoonhorst 250 jaar. Dit heuglijke feit was voor een groep enthousiastelingen reden genoeg om opnieuw een autorodeo te organiseren. Het evenement wordt gehouden op zaterdag 9 mei 2020 op het terrein aan de Slennebroekerweg in Hoonhorst.

Lees verder »

De grote bosmuis komt er aan

REGIO – De grote bosmuis (Apodemus flavicollis) lijkt als twee druppels water op de algemeen voorkomende bosmuis (Apodemus sylvaticus), maar is gemiddeld genomen een stuk forser. Om het niet te makkelijk te maken, zijn er natuurlijk ook kleine grote bosmuizen en grote gewone bosmuizen. Een aanvullend kenmerk is de gele vlek op de hals die bij de grote bosmuis meestal als een halsband in de breedterichting over de hals loopt en bij de bosmuis als een stropdas in de lengterichting.

Lees verder »

Gedicht: Dalfsen aan Zee

Gedicht: Dalfsen aan Zee

Dalfsen aan Zee

De Vecht heeft zich een weg gevochten
langs boorden vol verdwenen bochten.
Verdronken zijn de weidegronden,
waar nu slechts water wordt gevonden.

Wat vloeit gaat los op waar men wandelt,
waar voetveer heen en weer afhandelt.
Des zomers kan men pootjebaden,
waar nu een mensenlijf moet waden.

De stroom keert ooit weer binnen perken
en niemand zal de vloed meer merken.

Kees Smits
– dichter te Oudleusen

Succes voor FC Dalfsen in de beker

Succes voor FC Dalfsen in de beker

DALFSEN – Over FC Dalfsen: De ruim 530 jeugdleden van ASC’62 en SV Dalfsen spelen sinds de zomer van 2018 samen onder de vlag van FC Dalfsen. Belangrijkste doel hiervan is dat iedere speler zich op eigen niveau (medespelers, tegenstanders) verder kan ontwikkelen als voetballer en als kind/jong volwassene.

Lees verder »

Teken de petitie!

REGIO – Op dit moment hebben VAVO-leerlingen geen studentenreisproduct (gratis gebruik van het OV). Omdat er maar weinig VAVO-scholen zijn in Nederland moet de helft van de leerlingen ver reizen en maakt hierdoor grote kosten. Hierdoor merken docenten op dat aan het einde van de maand hun klassen aanzienlijk leger zijn.

Lees verder »

Expositie Schildergroep Bellingeweer in gemeentehuis 

Expositie Schildergroep Bellingeweer in gemeentehuis 

DALFSEN – Enkele leden van Schildergroep Bellingeweer hebben vanmorgen – samen met voorzitter Hans Cornelisse – hun expositie in de foyer van het gemeentehuis van Dalfsen ingericht. Deze uit 17 personen bestaande teken- en schildergroep heeft er met het expothema “orde en chaos” weer een bijzonder kleurrijke en afwisselende tentoonstelling van weten te maken.

Lees verder »

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 09

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 09

DALFSEN – Maandagavond speelde het eerste team haar thuiswedstrijd tegen Z.B.C. 2 uit Zwolle. En weer wist eerste man Harrie Onderdijk zijn partij te winnen. Zijn tegenstander Gerrit Fijn, die 100 caramboles moet maken, liet in zijn eerste beurt twee caramboles noteren terwijl Onderdijk direct een mooie serie van 15 uit zijn keu haalde. Die voorsprong had hij ook nodig.

Lees verder »