Politie invallen

Zwolle – De politie heeft vandaag en vanavond op verschillende plekken  in Zwolle invallen gedaan i.v.m. hennepplantages. Bijzonderheden zijn nog niet bekend.

Juliët van Dam start acro-seizoen in Bristol

HOONHORST – De  10-jarige partner uit Hoonhorst is samen met zijn 14 jarige Hattemer Rik van Selling, in Bristol gestart met het nieuwe wedstrijdseizoen. Dit gemengd paar acrogymnastiek, uitkomend voor Landstede Sportacrobatiek, werd vorig jaar Nederlands Kampioen in de hoogste Jeugdklasse.

Lees verder »

Eén zwaluw maakt nog geen zomer

HOONHORST – Mijn wekelijkse fietstochtje door Lenthe, vervolgens Hoonhorst, strandde ik aan de Zwarteweg. Daar was een jongeman aan het heui harke’n.

broeks1.jpg

Goh, ie bint de eerste van dit jaor die ik zie heui hark’n. Klopt zei de heui hark bediende: ik dag: laot ik der van ’t jaor ma vrog bie wenn. Ik zegge nog: zo vrog ist nie het is al half vére in de middag, of bij om zes uur vanmon al begon!

Lees verder »

Kijk alstublieft uit bij deze berichten

DALFSEN – Uw Internet Bankieren is geblokkeerd. Dit komt dan als kop mee. Ik heb helemaal geen rekening bij de ABN. Dus dan weet je zo wie al dat het niet klopt. Wegens het vermoeden dat uw ABN-AMRO Bank account zou zijn benaderd door een onbevoegde derde partij, hebben wij onlangs uw online bankier account geblokkeerd. De beveiliging van uw account is onze primaire zorg, vandaar dat wij deze preventieve maatregel moeten treffen.

Lees verder »

Dalfsen en Kwiek loten thuisduel voor beker

DALFSEN – In de kwartfinales van de handbalbeker spelen MizuWaAi/Dalfsen en GIBO Groep/ Kwiek beide een thuiswedstrijd. Dat is de uitkomst van de loting maandag. Dalfsen treft Quintus uit Kwintsheul, de nummer vier van de eredivisie. Dalfsen zelf staat op de tweede plaats. Het duel wordt gespeeld op donderdag 24 maart en begint om 20.00 uur.

Lees verder »

Nagekomen Politie Persberichten van maandag 28 febr. 2011

Aanpak fietsendiefstal en heling weer op scherp

ZWOLLE – KAMPEN – 22 gestolen fietsen aangetroffen en 10 verdachten aangehoudenIn de eerste twee maanden van 2011 heeft het politieteam Kampen 22 gestolen fietsen aangetroffen en 10 verdachten aangehouden van fietsendiefstal cq. heling. Al enkele jaren werken rijwielhandelaren, Fietsersbond, Stadstoezicht, Gemeente Kampen, Unigarant en het politieteam Kampen gezamenlijk aan de aanpak van fietsendiefstal.

Lees verder »

Piet Jansen voor de klas in Dalfsen

DALFSEN – Gedeputeerde geeft gastles over verkiezingen en de Vecht. Gedeputeerde Piet Jansen bezoekt op dinsdag 1 maart (dat duurt dus niet zo lang meer) groep 8 van openbare basisschool De Carrousel in Dalfsen. Hij geeft daar een gastles over de Vecht.

Lees verder »

‘Zorgen over bouw megakippenstal’

grote_kippen.jpg

Hier foto van Megakippen

DALFSEN – De PvdA in Overijssel maakt zich grote zorgen over de bouw van een nieuwe kippenstal aan de Westerveldweg in de gemeente Dalfsen. Het gaat om een stal met 175.000 kippen. De PvdA vindt dat een stal met deze omvang niet past in het landschap van de rivier de Vecht.

Lees verder »

Blaas niet te hoog van de toren!

DALFSEN – Op Gerner Marke verrijst dit jaar een woontoren. DalfsenNet volgt met foto’s de hele bouw(wel ingezonden door een trouwe kijker). Nu we toch met naamgeving bezig zijn op deze site (welke naam krijgt de fusie Kleine Veer/De Schakel), is het misschien leuk om na te denken over een klinkende naam voor de woontoren in/op Gerner Marke.

 

Lees verder »

Grote multi buitensportwedstrijd in Dalfsen

DALFSEN – “We willen mensen uit Zwolle en omgeving het liefst letterlijk van de bank af trekken en oproepen om wat te gaan doen.” Zwollenaar Adriaan Mosterman is enthousiast als hij spreekt over ‘Out!’, het sportevenement dat op zondag 3 april in Dalfsen gehouden wordt. “Ga wat doen! Kom in beweging en maak eens kennis met diverse takken van sport, zoals mountainbiken, hardlopen en steppen.

Lees verder »

Toekomstige naam schakel / kleine veer

DALFSEN – Een boel mensen zijn al bezig om te gokken hoe straks de nieuwe fusie school zal gaan heten. We kregen er al een paar binnen:

1. De Kleine Schakel

2. De Grote Veer

3. Schakelveer

4. De Veerpont

5. Het Grote Veer

6. School de overschakeling

7. De tweeling

8. De rivier

9.

Wilt u ook een gokje wagen, dan zetten we gewoon het door u bedachte naam er bij in het rijtje. mail: info@dalfsennet.nl

Brand Lierderholthuus

LIERDERHOLTHUIS – Vannacht omstreeks 3 uur werd er brand waargenomen op de bovenverdieping van een woning aan de Lierderholthuisweg in Lierderholthuis. Brandweer van Heino en een hoogwerker uit Zwolle kwamen ter plaatse.

Lees verder »

Alle ogen zijn gericht op………..

live_beelden_vanuit_de_raadszaal_14_febr_2.jpg

Beelden van de vorige raadsvergadering “live”

DALFSEN – Vanavond 28 februari weer raadsvergadering live. Ik verwacht dat we vanavond iets meer te zien krijgen aldus een trouwe inzender. Want de vorige uitzending bleek uit “Gulpen ” te komen. Hopen dat de cameraman  of vrouw er nu wel bij is. Anders moet de voorzitter maar ingrijpen en roepen: AF!!! of ZIT!! Daar luisteren hondjes ook naar.

Bach-cantate in Dalfsen

bach.jpg

DALFSEN – Op zondag 13 maart vindt in de Grote kerk aan het Kerkplein in Dalfsen een cantatedienst plaats waarin de Bach-cantate ‘Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir’ zal worden gezongen. Deze cantate, ook wel bekend als BWV 131, wordt uitgevoerd door een speciaal daarvoor samengesteld oecumenisch projectkoor.

Lees verder »

Hij werd 80 jaar

paping.jpg

Dalfsen – Het leek wel een klein beetje winter vandaag, zeker later in de middag. Maar het deed nog niet denken aan de strenge winter van 1963. Toen was het echt winter. En wie daar over mee kan praten is Reinier Paping. Gisteren kon je hem nog zien op TV  met alle winnaars van de elfstedentocht.

Lees verder »

Antwoord op de vraag van een Dalfsennet lezer

herinrichting_vecht_01.jpg

Verslag en foto’s H.G.

OUDLEUSEN – Waar zijn ze aan de Oude Oever in Oudleusen mee bezig, en wie is de opdracht gever? Zet hij der bij “mooi klusje voor H.G. ”. (nou mot dan mar effen) Hierbij wat uitleg voor zover als mijn informatie strekt. Het project behelst de hele loop van de Vecht .

Lees verder »

Resultaten Stokvisdennen: Sharon Hendriks 1 in eindklassement

sharon_pod.jpg

DALFSEN – Voor veel kranten te laat, maar zouden jullie dit wel op internet kunnen plaatsen? Voor Dalfsennet echter nooit te laat!(red.) Tijdens de finale van de Weijers Eikhout marathoncompetitie in Deventer had Sharon Hendriks uit Lemele genoeg aan een 10de plaats om ruimschoots het eindklassement te winnen. Nog een jaar junior A, maar nu al de beste bij de dames, bij deze regionale competitie.

Lees verder »

Weer een berichtje van de Hoonhakkers:

 

HOONHORST – 02-03-2011 – 20:00 uur  “50 + Carnaval”  De tijd dat de 50+ Carnaval een avond was alleen voor KBO leden met bingo en polonaise ligt al even achter ons. Tegenwoordig is het een oergezellig feestje met veel lol en plezier voor iedere Hoonhakker die Abraham of Sarah heeft gezien. DJ Ronny is aanwezig met zijn carnavalskrakers, maar met het volume op gepast niveau.

Lees verder »

Richard Schoonhoven zet unieke actie op touw

 

Aanstaande zomer ga ik, Richard Schoonhoven ( 17 jaar ) voor 3 weken met ‘World Servants’ naar Tanzania. Hier gaan wij o.a. huizen, waterleidingen en latrines bouwen. Ook gaan wij voorlichting geven aan de lokale bevolking, deze gaan o.a. over HIV, gezondheid en hygiëne. Hiervoor is er per persoon € 2395,00 nodig om naast de reis ook bouwkosten te kunnen betalen.

Lees verder »

Unieke 24-uurs Pianomarathon in Dalfsen.

456074997_5_mm1b.jpeg

DALFSEN – Optredens van Gezinus Veldman, Henk Ruiter, Rik Elings, Gé Bijvoet, Magré & Magré. Op zaterdag 12 maart om 19:00 zal het startsein worden gegeven van een 24-uurs Pianomarathon. Uniek omdat deze 24-uur worden ingevuld door zowel professionele- als amateurpianisten en is in deze regio nog nooit georganiseerd.

Lees verder »

Lemelerveld wil ‘vierde poot’ op N348

bezoek_n348-3_.jpg

LEMELERVELD – Het Plaatselijk Belang en de OVL (Ondernemersvereniging Lemelerveld) hielden bij monde van Betsie Ramerman en Henri Huetink hiervoor een hartstochtelijk pleidooi. Ze deden dit tijdens een werkbezoek van CDA-lijsttrekker Theo Rietkerk, Tweede Kamerleden, de Statenfractie en raadsleden uit Dalfsen.

Lees verder »

Woontorenbouwers doen het in Tukije

wt1.jpg

DALFSEN – De afgelopen week is er niet veel gebeurd aan de woontoren op de Gerner Marke. Terwijl wij hier in de sneeuw zaten, lagen de bouwvakkers van Van Dijk all inclusive op hun rug in Turkije. Vorige week hebt ze nog een soort werkvloer gestort waar ze komende week mee verder gaan.

Lees verder »

USV legt ook Raalte over de knie 1-0

Nieuwleusen – Op sportpark Hulsterlanden heeft USV ook tegen Raalte de goede reeks uitslagen kunnen voortzetten. Dat zag er in het eerste kwartier van de wedstrijd nog niet direct naar uit. De gasten uit Raalte waren in die fase de bovenliggende partij en kregen in de 11e minuut een unieke mogelijkheid om de score te openen.

Lees verder »

Herman Zwart CDA op Campagne

11_folderen_in_winkelcentrum_dalfsen_1_2.jpg

DALFSEN – Herman Zwart, kandidaat Statenlid voor het CDA op nummer 14, heeft zaterdag opnieuw met het campagneteam gefolderd in Lemelerveld, Hoonhorst, Dalfsen en Ommen. ‘Over het algemeen reageren mensen enthousiast en positief als je met ze in gesprek gaat.

Lees verder »

Dalfsennet kalender… heeft u al gekeken?

kalender.jpg

Onze site is, zoals u misschien al ontdekt heeft, uitgerust met de kalender voor alle gebeurtenissen in de regio. U heeft hem nog niet gevonden? hij staat aan de linkerkant voor u in het menu. Heeft u dit jaar een evenement waarvan u denkt dat dit leuk is voor onze lezers? meld het evenement dan nu hier aan. Dan weet heel de regio hoe laat de carnavalsoptocht begint, waar we kunnen wandelen, wie er optreed en wanneer sinterklaas aankomt.