Engelse asfalteerders zijn weer actief

REGIO – De zogenaamde Engelse asfalteerders zijn weer actief in deze omgeving, ze bieden weer hun diensten aan in Raalte e.o. Waarschuwing van de Politie: Hoge rekeningen voor dubieuze kwaliteit. Ga er niet op in.

Actie “Karel de Kater”.

DALFSEN – In het voorjaar wordt vaak de actie “Karel de Kater” gehouden. Dit om te stimuleren om uw poes of kater te laten castreren om te voorkomen dat er te veel jonge katten worden geboren. Iedere zomer zitten de asiels weer overvol met jonge katten en dit kan worden voorkomen. Daarom werkt de dierenartsenpraktijk Dalfsen hieraan mee.

Lees verder »

Nog enkele plaatsen vrij hondengroepswandeling.

DALFSEN – Voor de hondengroepswandeling die een onderdeel is van het Welkoop Honden Event zijn nog enkele plaatsen vrij. Deze groepswandeling start zaterdag 2 maart om 9.30 uur vanaf de Welkoop aan de Vesting 15 in Dalfsen. Opgeven kan nog t/m vrijdag op nummer 0529-431312. of per mail naar dalfsen@welkoop.com. Het Honden Event is een dag vol activiteiten, informatie en demonstraties voor alle honden en hun bazen.

Lees verder »

WorkFast methode moet leiden tot snellere uitstroom

DALFSEN – Vanaf 1 april gaat de gemeente Dalfsen werkzoekenden intensief begeleiden naar een nieuwe baan via de WorkFast methode. Dat heeft het college van Dalfsen onlangs besloten. De WorkFast methode gaat uit van een kortstondige, zeer intensieve begeleiding van inwoners met een bijstands-uitkering die langdurig zonder betaald werk zitten en inwoners die een bijstandsuitkering
aanvragen.

Lees verder »

Bouwmogelijkheden voor innovatieve ondernemers

DALFSEN – De gemeente Dalfsen biedt ontwikkelaars, aannemers en architecten de kans om een vijftal demowoningen te ontwikkelen in de energiezuinige wijk Nieuwe Landen II in Lemelerveld. Zo krijgen potentiële kopers de mogelijkheid om kennis te maken met de vele innovatieve concepten die mogelijk zijn in de wijk. Dalfsen heeft grote duurzaamheidsambities. Een energiezuinige wijk past hier uitstekend bij. De innovatieve concepten die mogelijk zijn in de wijk, zijn vaak technisch doordacht, comfortabel en financieel haalbaar.

Lees verder »

Laaggeletterdheid ook in Dalfsen

DALFSEN – In Dalfsen zijn ongeveer 2600 inwoners die moeite hebben met lezen en schrijven. Zij zijn laaggeletterd. Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk dat iedereen mee
kan doen in de maatschappij en wil laaggeletterdheid aanpakken. Door het instellen van een werkgroep Aanpak Laaggeletterdheid is de eerste stap genomen. Gemeenten hebben een bijzondere verantwoordelijkheid omdat zij, naast lokale overheid, ook publieke werkgever, uitvoerder van de sociale zekerheid en opdrachtgever van de volwasseneneducatie zijn.

Lees verder »

Dammans Es krijgt weer bomen.

HOONHORST – Vandaag heeft de Dammans Es weer bomen terug gekregen. Nadat het tijdens de vorige winter vrijwel alle beplanting in de Dammans Es was bevroren zijn die het vorig najaar weer herplant, doch over de bomen was er lange tijd onduidelijkheid. De bomen hadden al eerder het loodje gelegd en de geluiden waren dat er geen bomen terug zouden komen, maar bij navraag bleken die wel in bestelling te zijn. Nu de vorst achter de rug is zijn ze vandaag weer geplant.

Lees verder »

Bezoekersaantal boven verwachting op Damito

Waren er vorig jaar op donderdag 1150 bezoekers, dit jaar zijn er op donderdag ruim 1400 bezoekers geteld. Goed nieuws dat op de eerste dag van de Damitobeurs al zoveel bezoekers komen! Dit bewijst maar eens dat de beurs echt leeft in Dalfsen en omstreken.

Iedere 500e bezoeker krijgt een heerlijke taart van van der Most. Logischerwijs kwam natuurlijk de 1000e bezoeker vandaag ook binnen. Dit was Annie van Leussen, hieronder op de foto te zien met de prijs die volgens E. (een welbekende Dalfsenaar!) naast haar op de foto niet lang in de koelkast bewaard blijft!

Stoffenspektakel IJsselhallen

ZWOLLE – Hét evenement op het gebied van modestoffen, interieurstoffen zoals gordijnen, vitrages en meubelstoffen, hobbystoffen, decoratiestoffen, leer, breiwol, patronen, ritsen, knopen, garen, kortom alles wat met zelfmaakmode te maken heeft. Zoveel keus in nieuwe stoffen heb je nog nooit gezien. Deze publieksbeurs is voor iedereen toegankelijk en de entree is gratis!

Lees verder »

Uitreiking Crinnovatiefste ondernemer

Tijdens de prijsuitreiking liet de organisatie en de wethouder ons 3 kwartier in spanning, maar wij zullen direct de naam vermelden: EPDM Systems uit Lemelerveld is de crinnovatiefste ondernemer van de gemeente Dalfsen!

Uit 4 genomineerden is EPDM Systems uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen. Na een interactieve introductie door Wim Dankelman, kreeg Klaas Agricola het woord. Een nieuwe prijs en een nieuw woord, dat is crinnovatief! Het is de ondernemer welke creatief en innovatief is.

Lees verder »

Aanmeldingen burgerpanel Dalfsen

DALFSEN – Sinds dinsdag 26 februari kunnen inwoners van de gemeente Dalfsen zich aanmelden voor het burgerpanel van de gemeente. Inwoners van 12 jaar en ouder hebben een brief ontvangen (velen zelfs twee Red.)van burgemeester Noten waarin hij hen uitnodigt om zich aan te melden. Op dit moment staat de teller op 700 aanmeldingen, maar de verwachting is dat dit aantal nog zal toenemen. Er zijn in totaal 23.200 brieven verstuurd.

Lees verder »

‘Cheque € 430 van “Dalfsen Zingt” voor rolstoelbus Rosengaerde’

DALFSEN – De werkgroep “Dalfsen Zingt” heeft 26 januari j.l. een benefietconcert georganiseerd in de Grote Kerk van Dalfsen, waarbij de opbrengst van de collecte bestemd is voor de aanschaf van een nieuwe rolstoelbus voor de cliënten van woonzorgcentrum Rosengaerde. Aan het concert verleende ook het Jong Urker Mannenkoor “Soli Deo Gloria”o.l.v. Jaap Kramer zijn medewerking. Donderdag 28 februari overhandigde een afvaardiging van de werkgroep “Dalfsen Zingt” een cheque ter waarde van € 430 aan directeur Miep van Es van woonzorgcentrum Rosengaerde.

Lees verder »

Rare snuiters op de Damito

Op de Damitobeurs lopen rare snuiters rond. Er zijn bezoekers te vinden welke denken dat dit de eerste Damitobeurs van 60 jaar geleden is. Ze snappen er helemaal niks van. Deze komieken lopen de hele dag rond op de beurs. Soms zingen ze liedjes, maar ze verbazen zich voornamelijk om allerlei glimmende schermen. En iedereen loopt in een Elvis spijkerbroek en ze kennen de komende Koning Alexander niet terwijl ze wel als hem op de foto zijn geweest, aldus de dames.

Lees verder »

Ouderenbeurs bij Damito

Vandaag tot 6 uur is het ouderenplein in de buitenzaal van de Trefkoele. Dit is opgezet door de Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld en Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen. Ze zijn door de Damitobeurs gevraagd om speciaal voor de ouderen invulling te geven aan de donderdagmiddag. Dit is omdat de donderdagmiddag over het algemeen rustig was. Dat het gewerkt heeft was vanmiddag te merken! De beursvloer was net zo vol als een zaterdagmiddag. Een succes dus!

Lees verder »

Damitobeurs is open!

Om half 2 neemt voorzitter Wim Dankelman buiten het woord. ‘We doen het allemaal voor de Imminkhoeve’, aldus Wim. Het bestuur zet zich daarom ook volledig belangeloos in om de Damitobeurs te organiseren.

Het bestuur en de vrijwilligers werken goed samen. Wim is daarom ook trots op de vrijwilligers. Maar zonder ondernemers geen beurs! Door de crisis waren de ondernemers uit Dalfsen aan het begin terughoudend. Uiteindelijk kwamen er ruim voldoende aanmeldingen binnen en was het op het eind alsnog puzzelen om de ruimte in te delen.

Lees verder »

Streekderby ASC’62 – SV Nieuwleusen

DALFSEN – Via deze weg wil de sponsorcommissie van ASC’62 alle sponsoren uitnodigen voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag (2 maart). Dan staat de streekderby ASC ’62 – SV Nieuwleusen namelijk op het programma.  Beide teams kunnen de punten goed gebruiken. ASC ’62 voor haar strijd om het kampioenschap en Nieuwleusen voor handhaving in de 2e klasse. Het belooft een spannende en leuke wedstrijd te worden.

Lees verder »

Opgeruimd! Vind nieuwe energie

DALFSEN – De lente is in aantocht. Tijd voor een eerste stap naar een opgeruimd leven. Maak je hoofd en je huis leeg. Op zaterdag 16 maart van 10.30 – 12.00 uur vertelt Petra Klaver in de bibliotheek van Dalfsen hoe ze kan helpen bij het opruimen, ordenen en structureren van uw omgeving.  Zij is met “Klaverplan” verbonden aan de Nederlandse beroepsvereniging voor Professional Organizers. Ga “opgeruimd” het voorjaar in. Kom die ochtend naar de bibliotheek en laat u voorlichten.De bibliotheek organiseert tijdens openingstijden regelmatig bijeenkomsten voor groepen met verschillende belangstelling. Heeft u vragen bel dan even 0529 – 432413  of  481227. www.bibliotheekdalfsen.nl

Schnitzel: Tweevijftig de kilo

DALFSEN _- Verkoopprijs gepaneerde voorgebakken varkens-schnitzels af slachterij: € 2,50 per kilo. De afsluiting van een waardevol bezoek aan Tönnies Rheda.4 kilo voor een tientje.Samen met een groepje Duitse collega varkenshouders was ik afgelopen week in de gelegenheid om de slachterij te bezoeken. Nou is hier het slachtproces op zich niet veel anders dan bij eerder bezochte slachterijen, het is de efficiëntieslag die indruk maakt.

Lees verder »

Ongeval Letsel Ommerkanaal Oost, Ommen.

OMMEN – Woensdagmiddag werd de politie en de ambulancedienst opgeroepen voor een ongeval met letsel, aan het Ommerkanaal Oost in Ommen. Ter plaatse troffen zij een totaal vernielde, op de kop liggende, Peugeot 406 stationwagen aan. De 2 inzittenden kwamen er gezien de schade aan de auto, redelijk goed vanaf. Het ongeval ontstond nadat de bestuurder met zijn auto in de berm belandde, en na de welbekende ruk aan het stuur de macht over het stuur verloor.

Lees verder »

Gladde wegen: er wordt niet gestrooid

DALFSEN – HOONHORST – Compost strooitijd: Overal in de het buitengebied van Hoonhorst zijn diverse bedrijven bezig met het uitrijden van compost over de bouwlanden. Pas op voor plaatselijke gladheid, door modder op de weg !!!!

Behoorlijk brand in Steenwijk met de nodige gevolgen

Steenwijk – In een horecagelegenheid in het centrum van Steenwijk is vanmorgen brand ontstaan. Het gaat om een zeer grote brand. De hulpdiensten zijn bezig de brand en de effecten van de brand te bestrijden. Een groot deel van de winkels in Steenwijk in het centrum zijn gesloten en bewoners die niet in hun woning kunnen worden opgevangen in theater de Meenthe. Ook is er in een deel van Steenwijk geen elektriciteit.

Lees verder »

Inbraak in Dalfsen

DALFSEN – Er is en inbraak geweest in een vrijstaande woning Stegemanserf  in Dalfsen. Feit moet zijn gepleegd op dinsdag 26-2 (gisteren dus) tussen 15.00 en 20.00 uur. Heeft u iets verdachts gezien  bel 0900-8844 of twitter naar Theo Habers @wa_Dalfsen01

Een wereldrondje in vogelvlucht

DALFSEN – Voor mijn modellenwerk ben ik regelmatig in het buitenland. Diverse culturen, gewoonten, normen en waarden. Ongeacht de verschillen blijft “schoonheid” in al haar vormen een belangrijk onderdeel van ons leven. De Griekse filosoof Socrates heeft een lange uitleg als het gaat over “schoonheid”. Hij beweerd dat verliefd worden fysiek is en dat we ons tot bepaalde mensen aangetrokken voelen door hun uiterlijke schoonheid.

Lees verder »

Belastingaangifte bijna volledig vooraf ingevuld

DALFSEN – De fiscus vult de belastingaangifte over 2012 voor ruim 4 miljoen mensen geheel vooraf in, ook bij Dalfsenaren.  Dat komt door de uitbreiding van de vooraf ingevulde aangifte met bank- en spaargegevens. In totaal moeten ruim 8 miljoen mensen aangifte inkomstenbelasting doen. Bij de helft van hen zal de aangifte nu volledig vooraf ingevuld zijn, bij de andere helft is dit al grotendeels gebeurd. Mensen moeten de aangifte controleren, wijzigen of aanvullen. Post steekt door een brievenbus met daarbij een brief van de belastingdienst

Lees verder »

Brandweer krijgt nieuwe kleding

Alle korpsen in IJsselland krijgen nieuwe uitrukkleding. Dinsdagmorgen 12 februari zetten regionaal commandant Lieke Sievers en Tjeerd Sorgedrager van PWG Bedrijfsveilige Kleding BV uit Goes hun handtekeningen onder het contract. Dit gebeurde in bijzijn van de  korpscommandanten. De bluspakken zijn zandkleurig. Ze kwamen uit de testen naar voren als kwalitatief de beste en het meest veilig.

Lees verder »

Nog 1 nacht!

DALFSEN – Dan gaat de Damitobeurs van start. Morgen om 14:00 gaan de deuren open. Ook RTV Oost komt verslag doen van het 60-jarige bestaan. Dalfsennet.nl zal live verslag doen van alle bijzonderheden vanuit stand nummer 75.

Het opbouwen vandaag schiet al behoorlijk op! Vanaf morgen dus zelf komen kijken naar het eindresultaat!

Lees verder »