Ronde zandwegen

Ronde zandwegen

DALFSEN – Als de zandwegen er zo bij liggen zoals hier op de foto’s gemaakt van de Moezenbeltweg en de Doevelersteeg, dan is de strijd gewonnen. Mooi rond gelegd, een goede afwatering en slootjes er langs. Perfect. Als het zo blijft hebben ze nooit meer ellende.

Lees verder »

Dalfsen gaat voor Europees GOUD (2)

Dalfsen gaat voor Europees GOUD (2)

DALFSEN – Dalfsen gaat voor Europees GOUD bij de verkiezing tot groenste gemeente in Europa.  Door het wegvallen van Capelle aan de IJssel die vorig jaar goud won in de Nederlandse verkiezing en nu niet voor deelname aan de Europese verkiezing koos, kwam Dalfsen in beeld vanwege hum goud in 2013.

Lees verder »

Prachtige buitenkans voor de liefhebber

DALFSEN – Beheerdersechtpaar gezocht, de historische buitenplaats Den Berg in Dalfsen (O) bestaande uit het hoofdgebouw, twee zg. bouwhuizen, twee schuren, een druivenkas en een tuinmanswoning is met de omringende historische tuinen en parkbossen ondergebracht in de Van Dedem-Den Berg Stichting.

Lees verder »

S.B.N weer open!

S.B.N weer open!

DALFSEN – Nadat het doek eigenlijk gevallen was voor de speelgoedbank en wij onze spullen aan inpakken waren. Kwam er zomaar ineens een ruimte vrij voor langere tijd. En kan de speelgoedbank 2.0 verder gaan. Hierdoor hebben wij een compleet nieuwe website met info.

Lees verder »

Wintermarathon: veel zon en deelnemers

Wintermarathon:  veel zon en deelnemers

LEMELERVELD – BERG – de BOOMBOUW- wintermarathon met veel zon en deelnemers. De zon kwam al heel vroeg kijken op zondag 28 februari. Al gauw kwam er ook een niet aflatende stroom auto’s op gang naar de sporthal van Lemelerveld met op de trekhaak een setje ATB-fietsen, die een nog mooier gepoest dan de andere.

Lees verder »

Deelname Dalfsen Entente Florale Europe

DALFSEN – Op zoek naar de allermooiste parels in de bebouwde kom en het omringende landschap. Dalfsen gaat voor goud in Europa! Dalfsen gaat op voor goud bij de Entente Florale Europe. Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders van Dalfsen besloten om deel te nemen aan deze Europese groencompetitie.

Lees verder »

USV zondag thuis tegen Holten

NIEUWLEUSEN – USV had zondag geen competitieverplichtingen en speelde een oefenwedstrijd tegen Mariënheem. Op sportpark Hulsterlanden begon USV goed. Rick Timmerman en Leon Kooiker zorgden voor een snelle 2-0 voorsprong. Na rust was de inspiratie lange tijd zoek. Mariënheem kwam terug tot 2-1 en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Lees verder »

Spreuk van de dag

“Generaliseren is de werkelijkheid vervormen….Open je voor het unieke van iedere situatie! “

Mees Hulst 3 keer op podium

Mees Hulst 3 keer op podium

DALFSEN – Bij de Viking Race in Thialf, het officieuze EK voor de jeugd, heeft Dalfsenaar Mees Hulst afgelopen weekend laten zien tot de Europese schaatstop te behoren. Met twee keer zilver en een keer brons op de 500 meter stond hij voor de afsluitende 1000 meter op de tweede plaats, met 3,5 seconde voorsprong op de Italiaanse nummer drie.

Lees verder »

Persoon vermist en weer terug

Persoon vermist en weer terug

ZWOLLE – Naam: Marije  Huidige leeftijd:16 jaar Zij droeg toen een blauwe spijkerbroek, een blauw bloemetjes-shirt, een zwart wollen/bont vest en zwarte enkellaarsjes. Marije heeft een opvallend slank postuur. Er zijn aanwijzingen dat zij naar Duitsland is. Maandagmorgen was ze weer teug op de plek.

Lees verder »

Jacobs Blues an de Riest

Jacobs Blues an de Riest

NIEUWLEUSEN – Zondag 20 maart is de blues gedurende ruim zeven uur live te beleven in partycentrum de Deel in Nieuwleusen. ’s Middags wordt het bluesfestival geopend door Sloe Gin en ’s avonds sluiten The Veldman Brothers het festival af. Tussen de optredens van genoemde bands zijn er optredens van 70’s Tush uit België, de JJ Sharp Band en Bacon Fat Louis. Een line-up waarbij blues(rock)liefhebbers hun vingers zullen aflikken.

Lees verder »

Benefietdiner in Trefkoele+ Dalfsen voor Roparun

Benefietdiner in Trefkoele+ Dalfsen voor Roparun

DALFSEN – Roparun Team Run2Day Zwolle organiseert 6 maart een benefietdiner in de Trefkoele+ in Dalfsen. Het team zal die dag zelf in de keuken staan en een heerlijk, vers drie gangen diner bereiden. Het menu bestaat uit een Zwolse Mosterdsoep, thuis gemarineerde kipsaté met friet en een gemengde salade en als dessert een overheerlijke Captains Tiramisu.

Lees verder »