Schoorsteenbrand aan de Elskamp

Schoorsteenbrand aan de Elskamp

Dalfsen – Woensdagavond is er aan de Elskamp een schoorsteen in de brand geraakt. Brandweer Dalfsen was snel ter plaatse en heeft het eerste gevaar gekeerd. Later heeft de bemanning van de hoogwerker uit Zwolle de schoorsteen vakkundig geveegd.

Lees verder »

Gemeentebelangen staat op de beurs in Nieuwleusen!

Gemeentebelangen staat op de beurs in Nieuwleusen!

NIEUWLEUSEN – De komende 3 dagen staat Gemeentebelangen op de ondernemersbeurs, (locatie de Schakel bij de sportvelden). Wij kijken met veel belangstelling uit naar de beurs in Nieuwleusen, mede door de goede ervaringen op de Damitobeurs in Dalfsen, waar we al vaker hebben gestaan, aldus Jos Ramaker, fractievoorzitter en lijsttrekker van Gemeentebelangen.

Lees verder »

Ster van Zwolle

Ster van Zwolle

REGIO – Zaterdag 3 maart start het wielerseizoen voor de neo-profs met de traditionele Ster van Zwolle. Zoals gebruikelijk gaat de ronde o.a. door Lemelerveld, Hoonhorst, Dalfsen en Nieuwleusen.

Lees verder »

Sallands dialect 28

De Smorrepot (koffiepot) is leeg, dus verder met Snaaien = snoepen. Snaaierd = snoeperd, Snärre = kattig meisje. Snauwtane = grote hoektanden. Sneidig = slank. Sneijen (sniejen) =sneeuwen. Sniesel = gehakt stro. Stro werd met een snieselmachine waaraan een snieselzomp zat in kleine stukjes gesneden als paardenvoer.

Lees verder »

IJsbaan kan nog niet open

IJsbaan kan nog niet open

DALFSEN – Het ijs op van de ijsbaan Dalfsen, de Stokvisdennen, is nog steeds te dun, hoewel er wel groei in zit. Het was dinsdag al weer een centimeter dikker dan maandag, maar dan is het nog maar 2 centimeter. De komende nacht wil het er flink opbakken, wie weet zet dat zoden aan de dijk.

Lees verder »

De Hazelnötten

De Hazelnötten

OOSTERDALFSEN – De Hazelnötte teegn de kas is bevreurn en zal vant noajaor wel nie völle nötn geem.  Zien mooie geile mannelijke bloeisliertn bunt helemaal broen ewurdn in een paar nachtn. Dat kump vantjoar nie meer goed dus mar een joar oversloan.

Lees verder »

De Lemelervelder ok in de dialectmoond

De Lemelervelder ok in de dialectmoond

LEMELERVELD – Drukkerie van Asselt is de uutgever van een weekblad met de name de Lemelervelder. Het bestiet al vanaf 1981 en zie gooit hem elke weeke bie de luu huus aan huus in de busse in Lemelerveld, Dalmsholte, Lemele, Luttenberg en zo en digitaal ook via Dalfsennet, des een internetkraante, door krieg ie geen old papier van, dus slecht veur de kas van de verenigings die  ’t van old papier mut hem.

Lees verder »

Marswetering Heinoseweg

Marswetering Heinoseweg

DALFSEN – Er staat nog heel wat op stapel de komende tijd met de Marswetering. Deze wetering krijg naast verschillende vistrappen ook  nog een hele omleiding, een deel langs de Heinoseweg en ter hoogte van Het Engelsewerk moet het zelfs de weg kruisen. Voor deze  werkzaamheden, vermoedelijk eind maart, zal de weg zelf afgesloten moeten worden.

Lees verder »