Sponsorwandeling en een boerenmarkt

Sponsorwandeling en een boerenmarkt

DALFSEN – “We willen stem zijn voor degene die geen stem hebben”, laat Anja Visscher weten. Het gezin Visscher organiseert samen met de gebedsgroep Open Doors Dalfsen, zaterdag 15 september een sponsorwandeling, een boerenmarkt, activiteiten voor kinderen en een open dag van het pluimveebedrijf… voor Noord-Korea.

Lees verder »

Geen karbonade

Geen karbonade

OMMEN – Vanmorgen kreeg de politie  een onsmakelijk melding over slachtafval. In de fietsenstalling bij het station Ommen lag een halve varkenskop en andere vleesdelen in een tas. Vreemd, wie dat heeft achtergelaten vraagt de politie? 

Lees verder »

Buurkracht organiseert startbijeenkomst in Dalfsen

Buurkracht organiseert startbijeenkomst in Dalfsen

DALFSEN – Er kunnen nog veel meer zonnepanelen op de daken van huizen in Overijssel. Het maatschappelijke initiatief Buurkracht organiseert daarom op 12  september een startbijeenkomst in Dalfsen. Om inwoners en hun buren te informeren over deze duurzame energievorm. En om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, zodat ze meteen tot actie over kunnen gaan.

Lees verder »

Vechtdal Kamerleden houden weer spreekuur bie de Klomp

Vechtdal Kamerleden houden weer spreekuur bie de Klomp

VILSTEREN – (Door Erna Ekkelkamp) ‘Wij horen graag hoe u denkt over zaken die voor u belangrijk zijn’. De BV Nederland is een miljardenbedrijf, maar dan zonder winst- of verliesrekening. Slechts eenmaal per vier jaar, tijdens de verkiezingen, wordt er met de aandeelhouders afgerekend. Alles wat er in de tussentijd goed of fout gaat wordt breed uitgemeten in de media en dat is goed, want de BV is van ons allemaal.

Lees verder »

Vechtdaldag 2018: grenzeloze ervaring

REGIO _ De Duitse en de Nederlandse Vecht staan centraal tijdens de Vechtdaldag 2018 op 27 september in Hardenberg. In de morgen vindt het Vechtsymposium plaats, een internationale kennisuitwisseling over klimaatverandering en de Vecht. En vanaf 13.00 uur gaat de Vechtdaldag van start, met zo’n vijftien excursies in Nederland en Duitsland.

Lees verder »

Mammoet voor een klein klusje in Dalfsen

Mammoet voor een klein klusje in Dalfsen

DALFSEN – Mammoet, met een geweldige kraan die voor dat bedrijf even een klusje gaat doen aan het Waterfront in Dalfsen. Dit bedrijf staat bekend om zijn enorme kranen en zijn in staat een paar honderd ton tegelijk te tillen. Daarbij stellen  zijn de betonplaten voor de parkeerkelder in Dalfsen slechts weinig voor.

Lees verder »

Gouden reünie Vaneg huizenblok Nieuwe Uitleg 36-50

Gouden reünie Vaneg huizenblok Nieuwe Uitleg 36-50

DALFSEN – Acht Dalfser stellen, die in de zomer van 1968 als eerste in het toen spiksplinternieuwe huizenblok Nieuwe Uitleg 36-50 kwamen wonen, hebben dat gouden jubileum donderdag 30 augustus in Dalfsen feestelijk gevierd met een gezamenlijke reünie. ‘Die start en de manier waarop we elkaar toen zowel de ruimte gaven als onderling hulp boden, was onvergetelijk’, zeggen de initiatiefnemers.

Lees verder »

Klaverjassers

DALFSEN – Donderdag 6 september a.s. start onze klaverjascompetitie weer. Op elke avond starten we om 19.45 uur met de eerste ronde. Traditie getrouw starten we 6 september weer met koppelkaarten.

Lees verder »

Er lijkt niets met ons aan de hand

REGIO  – Er lijkt niets met ons aan de hand, maar dat is niet zo.. Woensdag 12 september 2018 organiseert Onderwijscentrum de Twijn een informatieve en interactieve middag over het zien en herkennen van de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) bij kinderen/jongeren.

Lees verder »

Concours Laarhoeveruiters

Concours Laarhoeveruiters

OMMEN – Aankomend weekend, op zaterdag 1 en zondag 2 september 2018, vindt het jaarlijkse concours van de Laarhoeveruiters weer plaats in Ommen. “Met ons concours laten we ook dit jaar weer zien dat de paardensport een fantastische sport is, zowel voor ruiters, kenners als publiek. 

Lees verder »

Kleinschalige markt rond Molen

DALFSEN – Op zaterdag 8 sept , Open Monumentendag,  vindt rondom de Westermolen in Dalfsen weer een aantrekkelijke, kleinschalige markt plaats. De buurtvereniging bakt weer voor de liefhebbers pannenkoeken. De Westermolen is tevens het startpunt van diverse fietsroutes, die gratis verkrijgbaar zijn. Ook kan men hier opstappen op de paardentram.

Lees verder »

Bakkerij van der Most met Stoete in de finale

Bakkerij van der Most met Stoete in de finale

DALFSEN – Deze zomer presenteerden tijdens vier exclusieve OverHeerlijk! picknicks boeren en tuinders hun producten. Bijna 1.100 mensen hadden zich voor deze exclusieve picknicks opgegeven. Na loting bezochten 250 van hen de picknicks. Daar proefden zij de producten en kozen het lekkerste streekproduct.

Lees verder »