Dropping SV Dalfsen

Dropping SV Dalfsen

DALFSEN – De laatste vrijdag van januari wordt bij SV Dalfsen al sinds jaar en dag de dropping gehouden. Plaats van handeling zoals gebruikelijk het clubgebouw van SV Dalfsen. Het thema van de dropping was dit jaar ‘Kippen en Hanen’. Via een originele uitnodiging hadden zich ruim 13 teams opgegeven, die geacht werden om klokslag 19.00 uur aanwezig te zijn.

Lees verder »

USV pakt punt in Lettele

USV pakt punt in Lettele

NIEUWLEUSEN  – Op een moeilijk bespeelbaar veld in Lettele kwamen de thuisploeg en USV, evenals in de thuiswedstrijd in Nieuwleusen, tot een puntendeling. Ook nu was de eindstand 1-1.
Op basis van het vertoonde spel kon USV-coach Theo van ’t Zand daar wel mee leven.

Lees verder »

De Bevers in Emmen onderuit

LEMELERVELD – Gisteren speelden de Bevers tegen Emmen D1.
Emmen stond een plaats onder de Bevers, wat een spannende wedstrijd op zou kunnen leveren. De eerste set kwamen de Bevers niet goed in hun eigen spel. Het blok van Emmen stond erg goed, hier hadden de Bevers helaas geen antwoord op.

Lees verder »

Groen Gebogen openingsactie

Groen Gebogen openingsactie

DALFSEN – Na een jaar kennen veel mensen Groen Gebogen gelukkig wel. Maar heb je de mensen achter deze duurzame vereniging wel eens gezien of gesproken? Op donderdag 4 februari opent Groen Gebogen samen met ZP het gezamenlijke pand ’t Gruthuuske als verenigingslocatie.

Lees verder »

Dames 1 houdt 3 punten in eigen huis

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 30 januari speelde Flash Nieuwleusen dames 1 tegen Flash Veendam dames 1. De dames uit Nieuwleusen wilden graag de punten in eigen huis houden en daarom gingen zij vol goede moed de wedstrijd in. Helaas kon spelverdeelster Melanie Mijnheer niet aanwezig zijn bij deze wedstrijd.

Lees verder »

Douwe Schat exposeert

Douwe Schat exposeert

NIEUWLEUSEN – Van 4 februari t/m april 2016 exposeert Douwe Schat met zijn schilderijen in ‘de Olmen’, Oosterveen 21 te Nieuwleusen. Velen kennen Douwe van zijn functie als architect bij de gemeente Nieuwleusen, die hij vele jaren heeft vervuld. Eveneens was hij naast zijn werk commandant bij de Vrijwillige Brandweer in Nieuwleusen.

Lees verder »

NIEUWLEUSEN –  Noah Dijkman heeft afgelopen zaterdag meegedaan aan de districtsfinale van Oost-Nederland in Winterswijk. Vroeg in de ochtend ging de eerste wedstrijd van start voor de eerste divisie instap 9. Noah turnde een stabiele wedstrijd met uitschieters op zijn favoriete toestellen brug en vloer en won hiermee goud.

Lees verder »

Fotowedstrijd: doe mee!

Fotowedstrijd: doe mee!

DALFSEN – ZWOLLE – Van 8 maart tot en met 3 april 2016 vindt de World Press Photo 2015 plaats in de Grote Kerk (midden in het centrum) van Zwolle. Voorafgaand aan deze alom bekende grote fototentoonstelling wordt tot 15 februari 2016 een fotowedstrijd gehouden voor amateur- en beroepsfotografen.

Lees verder »

Vilsteren al bezig voor het carnaval

Vilsteren al bezig voor het carnaval

VILSTEREN – Ondanks het slechte weer was een grootte groep vrijwilligers gisteren al weer druk bezig om in Vilsteren het mooiste feest van het jaar (hun carnaval)op poten te zetten, ik ben vanmorgen even langs gereden (aldus een inzender), veel regen, veel modder, en toch vele vrolijke gezichten.

Lees verder »

Politie zoekt getuigen aanrijding

Politie zoekt getuigen aanrijding

DALFSEN – Getuigen gezocht van aanrijding tussen een personenauto en een hond. Omstreeks 17.00 uur vanmiddag was op de Veldweg te Dalfsen verkeersongeval tussen personen auto en een hond. De bestuurder van die auto is doorgereden. De auto gaat vermoedelijk om een Mitsubishi kleur groen / blauw.

Lees verder »

Portemonnee verlies(t)

DALFSEN – Hallo ik ben een paar uurtjes geleden mijn portemonnee verloren er zitten meerdere pasjes in. Ik heb het verloren bij het lopen van jumbo tot de Wilhelminastraat. Mijn telefooonummer is :  06 – 191 366 08

Optreden de Stuwzangers ‘uitverkocht’

HEINO – VILSTEREN – Het optreden van de Stuwzangers bij de Veldhoek is al ‘uitverkocht’, binnen een week zijn alle 150 gratis kaarten weg. Jan de Mink is super trots. De technische man van de Stuwzangers meldde de redactie dat alle 150 toegangskaarten zijn vergeven voor het aanstaande optreden van de Stuwzangers uit Vilsteren op zondagmiddag 21 februari!

Lees verder »

Boerenklucht in de Wiekelaar

Boerenklucht in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Na maanden van voorbereidingen staan de spelers van het Vechttoneel te popelen om de planken op te gaan. Dit jaar wordt een historische boerenklucht gespeeld. Onlangs hebben de deelnemers van de Snertwandeling al kennisgemaakt met een paar spelers. Volgende week staan ze al op het podium.

Lees verder »

Lenteblues in de Trefkoele +

Lenteblues in de Trefkoele +

DALFSEN- zondagmiddag 17 April 2016 is het weer tijd voor de immer gezellige Lenteblues in het sportcafé van de Trefkoele + te Dalfsen. Zoals bekend is Lenteblues de kleinere- en voorjaars variant van Vechtdal Blues & Rock. De organisatie gaat die middag een hele mooie blues band naar binnen smokkelen, namelijk de Smugglers BluesBand. Dit is een formatie uit Twente, aangevuld met een frontman afkomstig uit ons buurland Duitsland.

Lees verder »

50 jaar geleden: Gas boren in Wythmen (update)

50 jaar geleden: Gas boren in Wythmen (update)

WYTHMEN – Ongeveer 50 jaar geleden is er een poging gedaan om gas te boren in Wythmen. Dit onderzoek vond plaats bij de Familie Kievitsbosch ( toevallig mijn ome Dieks) aan de Oude Wythemerweg no. 10. Een terrein van maar liefst 1 hectare was hier speciaal helemaal daarvoor voorzien van asfalt. En stond een hoog hekwerk om heen, en er was dag en nacht bewaking.

Lees verder »