Mijn zus heeft haar zaak te koop

Mijn zus heeft haar zaak te koop

HEETEN – Mijn zus (geboren in Dalfsen)  heeft haar prachtige zaak te koop, pal in het centrum van Heeten. Het is nu nog in gebruik als kapsalon en een zonnebankstudio. Boven zijn heel veel kamers, maar ook beneden, allemaal geschikt voor verhuur, dat loopt als een trein onder de rook van de grote stad  Deventer. Aanstaande zaterdag is er een kijkdag. Doet haar de groet’ n van mij en doe gelijk een leuk bod.

Lees verder »

Stuwzangers morgen op de oud Hollandse markt

Stuwzangers morgen op de oud Hollandse markt

VILSTEREN – LEMELE –  Dirigent Flip Jonkman passeerde op zijn racefiets aan de voet van de Lemelerberg een prachtig bord: Oud Hollandse Markt in Lemele. En zo seinde hij de redactie in dat morgenavond tijdens deze aantrekkelijke Oud Hollandse markt 3 optredens van de Stuwzangers zijn te verwachten.

Lees verder »

Op stap op de Lemelerberg

Op stap op de Lemelerberg

LEMELERBERG -0 Op donderdagavond 9 augustus om 19.00 uur verzorgt Landschap Overijssel een ‘Op stap’ excursie op de Lemelerberg. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma kunt u een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied. De wandeling start bij camping De Lemeler Esch, Lemelerweg 16 te Lemele en duurt ruim 2 uur.

Lees verder »

Sponsornieuws VV Hoonhorst

HOONHORST – Nog een paar weken en dan begint het nieuwe voetbalseizoen weer, maar nu nog even genieten van de zomervakantie…Echter is er ondanks de zomerstop achter de schermen nog volop gewerkt aan de herziening van reclameborden en kregen wij te maken met ruim acht opzeggingen waar inmiddels de borden van zijn verwijderd.

Lees verder »

Ga mee op stap bij landgoed De Horte

DALFSEN – Vrijdagmiddag 10 augustus verzorgt Landschap Overijssel een excursie in de serie ‘OpStap’ op buitenplaats De Horte in Dalfsen. Onder leiding van een landschapsgids maak je een prachtige wandeling van ongeveer anderhalf uur over het landgoed. Om 14.00 start de excursie op de parkeerplaats vooraan de Poppenallee 39 in Dalfsen.

Lees verder »

Nieuwe Lidl donderdag open

Nieuwe Lidl donderdag open

DALFSEN – Aanstaande donderdag gaat de nieuwe LIdl winkel in Dalfsen open. Maanden zijn ze bezig geweest met de verbouwing en de laatste dagen is het nog wel hard werken, maar donderdagmorgen om 9.00 uur gaat de deur open en dan moet alles klaar zijn.

Lees verder »

Boerderij-Verwendag: Laat je verwennen

Boerderij-Verwendag:  Laat je verwennen

LEMELERVELD – Laat je verwennen tijdens de Boerderij-Verwendag op dinsdag 7 augustus 2018. Volgende week dinsdag organiseert de Vereniging De Boer als Gastheer een “Boerderij-Verwendag” in de omgeving van Eerde en Lemelerveld. Dit is een unieke fiets/auto route, die de bezoeker meeneemt langs de prachtige paden van het Vechtdal maar ook langs diverse boerderijen.

Lees verder »

Ontmoeting met…………

LEMELERVELD – DALMSHOLTE – Bij verschillende bezoeken in het verleden aan mevr. – van Spijker Bloten- wonende  in haar ouderlijk huis aan de Groene Weg, werden  wij totaal verrast hoe optimistisch zij in het leven stond ondanks haar alleen zijn, niet alleen in het hier en nu maar ook het verleden dat zij als een parel koesterde gedragen door haar grote geloof in een komende nieuwe wereld waar wij elkaar eens terug zullen zien.

Lees verder »

Inschrijven kunstmarkt Lemelerveld nog mogelijk!

Inschrijven kunstmarkt Lemelerveld nog mogelijk!

LEMELERVELD – Er is nog ruimte. Op woensdag 8 augustus wordt van 10.00 tot 16.00 uur de kunstmarkt in Lemelerveld gehouden. In het centrum komen er marktkramen beschikbaar voor expositie en verkoop van eigen vervaardigde kunstwerken. Diezelfde dag is er in het centrum van het dorp ook de braderie en kinder-rommelmarkt die jaarlijks ruim 10.000 bezoekers trekt.

Lees verder »

Dieren opvang De Crull Den Ham te koop

DEN HAM – Ons asiel en pension gaat sluiten… dinsdag 31 juli is de laatste dag van dierenopvang de Crull. Wij willen iedereen bedanken, die op welke manier ook, een bijdrage heeft geleverd voor het asiel! Ook Dalfsennet plaatste regelmatig berichtjes voor de dieren. Er zijn door alle jaren heen ontzettend veel dieren geplaatst, voor leuke updates blijft onze facebookpagina nog een tijdje in de lucht.

Lees verder »

De blauwebessenpluktuin

De blauwebessenpluktuin

OMMEN – Heerlijke producten uit het Vechtdal zoals puurvechtdal yoghurt en haverstoete, speltstoete en krentestoete. Deze producten staan allemaal op tafel tijdens het ontbijt in de pluktuin in Ommen deze week op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 9.30

Lees verder »

Westermolen fiets- en eettocht – ‘FET

DALFSEN – De Westermolen in Dalfsen bestaat 200 JAAR! Ter gelegenheid van deze 200ste verjaardag worden gedurende het jubileumjaar diverse activiteiten ontplooid. Een van de activiteiten is een fietstocht, die kan worden afgesloten met een gezellig etentje in één van de Dalfser restaurants, vandaar een fiets- en eettocht, ‘FET’

Lees verder »

Vertraging: vogel in de motor!

Vertraging: vogel in de motor!

DALFSEN  – GRONINGEN – Eindelijk wilden wat Dalfsenaren op vakantie en weer pech: (vorig jaar zat hun ook alles al tegen): Je gelooft t niet… We hebben al ruim een uur vertraging: buizerd in de motor gevlogen!

Lees verder »

Nieuws van de boswachter: Wie de kudde nog wil zien moet snel zijn

Nieuws van de boswachter: Wie de kudde nog wil zien moet snel zijn

STERREBOS – RECHTERENSEVELD – DALMSHOLTE. De schapen grazen vandaag nog in het Rechterense Veld. De boswachters van Natuurmonumenten én omwonenden zijn heel blij dat er dit jaar weer een kudde schapen graast in het Rechterense Veld. Dat lukte dankzij de samenwerking met schaapherders Wim Schaven en Susanne Lejeuz van Scheperij Salland.

Lees verder »

Overijssels Kampioen x 6 

Overijssels Kampioen x 6 

HESSEM – Opnieuw een fantastische prestatie individueel voor Gwendolyn & Fayegale Krieger en met beide teams van HTC Hessum. Ik heb foto’s toegevoegd van beide zusjes op het erepodium en van het Z viertal en het L zestal in actie tijdens hun proef. Fayegale en Gwendolyn Krieger oppermachtig op Overijssels Kampioenschap!

Lees verder »

Bekerindeling USV bekend

NIEUWLEUSEN – USV is voor het bekertoernooi ingedeeld in een poule met Protos, Balkbrug en IJhorst. De wedstrijden worden gespeeld op de 3 zondagen voorafgaand aan de start van de competitie. USV begint op 2 september met een thuiswedstrijd tegen 3e klasser Protos uit Steenwijksmoer.

Lees verder »