Gaat dat wel goed?

Gaat dat wel goed?

DALFSEN – Je begint niet gelijk met 20 man op rij. De eerste keer met carbid begint stiekem met vrienden achter op het land. Op grote afstand bekeken door familie en vrienden. Heel alleen met een melkbus, stoer kijkend omdat jij het durft, hopend op een giga knal.

Lees verder »

Bier laten staan? Zonde! Update

Bier laten staan? Zonde! Update

DALFSEN – Onlangs kwam er bij een horecabedrijf een dame en een jongeman. Ze bestelden een koffie en een biertje. De dame schat ik rond de 25 en de jongeman was 18 jaar. Na een poosje vertrokken ze weer. Het glas bier is vol blijven staan. De koffie was wel opgedronken. En alles betaald.

Lees verder »

Veel oudejaarstradities in Dalfsen

Veel oudejaarstradities in Dalfsen

DALFSEN – Hier wat foto’s van de oudejaarstradities in Dalfsen. We beginnen met het carbid schieten achter het gemeentehuis op het evenemententerrein. Ook hier net als in Hoonhorst een tent voor wat versnaperingen. Een enorme kachel houdt ook hier de boer warm.

Lees verder »

Er wordt volop met carbid geschoten in Hoonhorst

Er wordt volop met carbid geschoten in Hoonhorst

HOONHORST – Er wordt volop met carbid geschoten in Hoonhorst, maar gelukkig wel veilig. De jongeren in Hoonhorst waren vanmorgen al vroeg bezig met het carbid schieten en hadden daarvoor een vat carbid gekocht van 100 kg, hopelijk hebben ze daar vandaag genoeg aan.

Lees verder »

Ton Ennik: 5-Ball kampioen 2018

Ton Ennik:  5-Ball kampioen 2018

DALFSEN – Ton Ennik: kampioen 2018 van het Open 5-Ball kampioenschap van Dalfsen. Dinsdagmiddag opende de voorzitter van de biljart lub “De Trefkoele” het voor de vijfde keer georganiseerde open 5-Ball kampioenschap van Dalfsen. Iets minder deelnemers dan vorig jaar maar zij die er wel waren zorgden er voor dat het een sportief, spannend en vooral ook gezellig toernooi is geworden.

Lees verder »

Koningin Wilhelmina in de koffie

Koningin Wilhelmina in de koffie

DALFSEN – Was ik daar vorige week bij een klant aan het werk en hoor ik: Koffie!!!  Als je werkt in de kou en regen is een bakkie warme koffie heerlijk. Binnengekomen, schuif ik aan tafel en er staat al een kopje klaar met inhoud. Niet alleen koffie maar ook een lepeltje, en wat voor eentje.

Lees verder »

Brandje Westerstraat

DALFSEN – De brandweer van Dalfsen is zondag 30 december gealarmeerd op de Westerstraat. De melding werd al heel vroeg in de morgen (om 01:57 uur)  via het P2000 netwerk verzonden naar de brandweer van Dalfsen, die ter plaatse is gegaan.

Lees verder »

De Viersprong gaat over in andere handen

NIEUWLEUSEN – In 2017 bestaat De Viersprong 130 jaar. In 1887 werd het eerste vergunningsrecht betaald aan de gemeente Nieuwleusen door Barteld Stolte. Hij was tapper van beroep. De zaak werd voortgezet door A.J.K. de Liefde en Jansina Stolte totdat hij het op zijn beurt van 1920-1922 verhuurde aan Hendrik Schoemaker en Margje Massier (door de mensen uit Nieuwleusen werd zij tante Margje genoemd).

Lees verder »

Laatste kans voor Europese subsidies

REGIO – Laatste kans voor Europese subsidies voor vernieuwende agro&food bedrijven in Overijssel. Van 7 januari tot en met 22 februari 2019 stelt de provincie Overijssel twee subsidieregelingen voor de landbouw en agro&food sector open. Het gaat om de regelingen ’Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw’ en ‘Samenwerking voor Innovaties Landbouw’. Beide regelingen worden voor de laatste keer open gesteld.

Lees verder »

 Jaarafsluiting  met vrijwilligers van Dorcas

 Jaarafsluiting  met vrijwilligers van Dorcas

DALFSEN – Vrijdagavond heeft het bestuur van Dorcas Winkel Dalfsen onder het genot van een hapje en een drankje het jaar afgesloten met de vrijwilligers. Voorzitter Ton Schoemaker gaf een terugblik over het afgelopen jaar. En wat is er veel gedaan in dit jaar. Want o.a. door het werk van Dorcas kregen mensen die honger en dorst hadden te eten en te drinken.

Lees verder »

2019: Ga met je leefstijl aan de gang en wordt de beste versie van “jezelf”

2019: Ga met je leefstijl aan de gang en wordt de beste versie van “jezelf”

Wil jij in het nieuwe jaar ook graag wat (meer) doen aan je gezondheid? Bijvoorbeeld wat kilo’s voorgoed kwijtraken, meer inzicht en regelmaat krijgen in je voeding- en beweegpatroon, energieker en fitter voelen, meer bewust worden van je leefstijl, gezonde recepten leren klaarmaken, zelfverzekerder worden, de kans op diabetes en hart- en vaatziekten verkleinen, andere kwaaltjes tegengaan of wil je gewoon af van al die diëten en een leefstijl wat toekomst biedt?

Lees verder »

Groene Valentijnsdag voor natuur in Overijssel

Groene Valentijnsdag voor natuur in Overijssel

REGIO – Valentijnsdag staat in 2019 in Overijssel niet in het teken van rode harten, maar van groene. Natuur voor Elkaar houdt op donderdag 14 februari een grote bijeenkomst met het thema ‘Hart voor Groen, met liefde meters maken voor de natuur’. Iedereen die een steentje wil bijdragen aan een nog groener Overijssel is daarbij van harte uitgenodigd.

Lees verder »