Jaarvergadering HKD

DALFSEN – Afgelopen maandag avond 30 januari 2017 hield de Historische Kring Dalfsen weer haar jaarlijkse ledenvergadering. Ook dit keer weer in de panoramazaal van de Trefkoele+. Even als voorgaande jaren kon de voorzitter weer een flink aantal trouwe leden verwelkomen.

Lees verder »

Wienen kraanverhuur sponsort handbal

Wienen kraanverhuur sponsort handbal

DALFSEN – Jeugd handbal+ Dalfsen Sponsored by Wienen kraanverhuur. Mag ik u even voorstellen: de toptalenten van handballend Dalfsen. Eén keer in de week krijgt deze groep gemotiveerde meiden van 12 t/m 17 jaar extra aandacht van Marlies Klein Nulent op de handbal+training.

Lees verder »

gft-afval!

gft-afval!

DALFSEN – Fotograaf Paul Scholten maakte deze foto in een gft – afval ton. Soort moderne kunst.

Regio omarmt Zorgtrainingscentrum

Regio omarmt Zorgtrainingscentrum

ZWOLLE – Onder grote belangstelling openden Doekle Terpstra, Theo Rietkerk, Eddy van Hijum en andere prominenten dinsdagmiddag 31 januari officieel de deuren van het Zorgtrainingscentrum regio Zwolle. Het centrum speelt in op de wensen en behoeften van werkgevers in de zorg.

Lees verder »

Samen staan we sterk

Samen staan we sterk

LEMELERVELD – Inwoners van Lemelerveld en omgeving kunnen zich sinds een aantal maanden aansluiten bij één van de elf Buurtpreventie WhatsApp groepen. Samen vormen zij LemelerveldAlert, een burgerinitiatief dat zich geheel vrijwillig inzet voor de veiligheid van Lemelerveld.

Lees verder »

Hoe betrouwbaar is CIF nog

DALFSEN – Hoe betrouwbaar is CIF nog, dat was vanmiddag de vraag tijdens de inderhaast bijeengeroepen persbijeenkomst betreffende het glasvezelnetwerk Dalfsen Ommen bij Foreco in Dalfsen. Even terug naar 2016. In augustus zijn er bijeenkomsten geweest om de ambassadeur in te lichten om op pad te gaan en inwoners te informeren.

Lees verder »

Wel aanmelden voor themabijeenkomst

DALFSEN – Aanmelden voor themabijeenkomst “:Troost in ouder worden”. Onlangs is er een publicatie geplaatst in deze digitale krant door Landstede Welzijn over de themabijeenkomst “Troost in ouder worden” die 10 februari a.s. tussen 14.00 – 17.00 uur georganiseerd gaat worden in de Panoramazaal in de Trefkoele+ te Dalfsen.

Lees verder »

Nog meer benoemingen in Dalfsen

Nog meer benoemingen in Dalfsen

DALFSEN – Tijdens de raadsvergadering werd tot lid van de raadscommissie van de VVD benoemd de heer Reint Warmelink uit Hoonhorst (Lenthe). Reint volgt al een paar jaar de vergaderingen in de raadszaal en is daar goed op voorbereid. Hij kan in voorkomende vergaderingen de heer Veldhuis van de VVD vervangen.

Lees verder »

Regelgeving kapvergunning niet reëel?

Regelgeving kapvergunning niet reëel?

DALFSEN – Tijdens de raadsvergadering van gisteravond maakte de heer Dirk Brugman bezwaar tegen de regelgeving van de kapvergunning, niet alleen voor zichzelf maar algemeen in soortgelijke gevallen. Hij geeft aan voor een meer dan honderd jaar zieke rode beuk een kap vergunning heeft aangevraagd, voorzien van een rapport van een boomchirurg.

Lees verder »

Klachten noodweg Waterfront

Klachten noodweg Waterfront

DALFSEN – Jos Ramaker van Gemeente Belangen maakte gisteravond zijn opmerking omtrent een onveilige situatie  van de noodweg bij het Waterfront, vooral in de wintermaanden. Er is onvoldoende verlichting en de situatie op de kruising richting de parkeergarage, de haven en het plein gemeentehuis is onduidelijk.

Lees verder »

Astrologieles

Astrologieles

LEMELERVELD – DALMSHOLTE  – Astrologie leren? Nieuwe beginnersgroep start op maandagavonden in Lemelerveld bij voldoende deelname. Astrologie is veel meer dan je sterrenbeeld. De ascendant, de zon, de maan en alle planeten kunnen je veel inzicht geven over wie je bent en waar je talenten liggen.

Lees verder »

Han Noten opnieuw benoemd voor 6 jaar

Han Noten opnieuw benoemd voor 6 jaar

DALFSEN  – Burgemeester Han Noten is vanavond tijdens de raadsvergadering opnieuw benoemd tot burgemeester van de gemeente Dalfsen en heeft daarop de eed afgelegd. Luc Nijkamp de waarnemend raadsvoorzitter was blij dat te termijn voor de burgemeester met 6 jaar kon worden verlengd. Een burgemeester die alles in de gemeente per fiets aflegt en dat zijn echt geen rondjes om de kerk.

Lees verder »

Pik het niet, dat laagvliegen over het Vechtdal!

Pik het niet, dat laagvliegen over het Vechtdal!

HOONHORST – Dat was donderdagavond de uitkomst van de presentatie van 3 deskundigen over de problemen die ontstaan met de plannen van de laagvliegroute over Salland. Het Anjerpunt bij Zaal Kappers was dan ook met naar schatting 200 belangstellenden gevuld en waren uitgenodigd door de 4 plaatselijke belangen ten zuiden van de Vecht, inclusief Dorp Dalfsen.

Lees verder »

Groeit er afval langs de weg?

Groeit er afval langs de weg?

DALFSEN – Het lijkt wel of er afval groeit langs de Heinoseweg, de binnenweg van Dalfsen naar Heino. Als je er met de auto langs rijdt, valt het nog wel mee om te zien. Maar ga deze weg bewandelen of met fiets gebruiken, dan schrik jij je lam, wat er allemaal in de berm ligt.

Lees verder »

De sneeuw is weg, er is nog ijs

De sneeuw is weg, er is nog ijs

DALFSEN – Al het sneeuw is nu zo goed als verdwenen. Her en der zien we nog wel wat ijs. Maar deze is nu onbetrouwbaar om nog te betreden. Als al het ijs gesmolten is weet in ieder geval de eigenaar van deze sleeën wat ze zo’n beetje kopje onder zijn gegaan.

Passie voor de caravan

Passie voor de caravan

NIEUWLEUSEN – Groen Caravans is een gemoedelijk familiebedrijf. Tijd en aandacht voor de klant zijn speerpunten bij Groen Caravans om samen met de klant op zoek te kunnen gaan naar de caravan die het beste bij de klant past. Of dat nu een voor een nieuw mobiel vakantieverblijf is, een occasion of een huurcaravan om het caravanleven eerst eens uit te proberen.

Lees verder »

Wecycle-school Dalfsen

DALFSEN – Wecycle-school Dalfsen geeft kinderen leuke verjaardag. Scholen zamelen apparaten in en helpen Stichting Jarige Job. De Sint Cyriacusschool uit Dalfsen deed met nog 250 scholen mee aan de jaarlijkse Wecycle-inzamelactie voor kleine afgedankte elektrische apparaten. De school ontvangt hiervoor een cadeau.

Lees verder »

Aftrap STEMPEL-SHOPPEN in Nieuwleusen

Aftrap STEMPEL-SHOPPEN in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Aftrap STEMPEL-SHOPPEN, eerste stempels zijn al gezet! De eerste stempels van de klanten-actie van ondernemers in Nieuwleusen zijn al verzameld. De hoofdprijs is dan ook een prachtige stedentrip verzorgd door Effe Weg ter waarde van 500 euro! Vanaf maandag 30 januari tot en met zaterdag 11 februari kan iedereen die winkelt in Nieuwleusen meedoen aan de actie van de ondernemersvereniging.

Lees verder »