Windpark Synergie (Nieuwleusen) onherroepelijk

NIEUWLEUSEN – De Raad van State heeft de beroepen tegen het verlenen van een omgevingsvergunning aan Windpark Synergie in Nieuwleusen ongegrond verklaard. Daarmee is de komst van het windpark onherroepelijk en kan aan de (voorbereiding) van de bouw begonnen worden door de initiatiefnemers Nieuwleusen Synergie en Westenwind.

Lees verder »

Wijziging gemeentelijke dienstverlening Nieuwleusen

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Per 1 november 2018 kunnen rijbewijzen, paspoorten en ID-kaarten niet meer afgehaald worden in Nieuwleusen, hiervoor kunt u dan terecht op het gemeentehuis in Dalfsen of u kunt ervoor kiezen uw rijbewijs, paspoort of ID-kaart te laten bezorgen op een moment dat het u uitkomt. De kosten voor het bezorgen bedragen nu nog € 4,50, maar vanaf 1 januari 2019 kunt u uw paspoort of ID-kaart gratis laten bezorgen.

Lees verder »

Te veel belangstelling Nacht van de nacht, dat kan ook nog

Te veel belangstelling Nacht van de nacht, dat kan ook nog

ROUVEEN – Bij de Nacht van de nacht in Rouveen was te veel belangstelling. Bij de Veldschuur(Rouveen); “de belangstelling was bij de Veldschuur overweldigend. Helaas is dan het resultaat dat heel veel mensen niet mee konden met de wandeling . Uiteraard was er op het erf ook van alles te doen maar dat kon de mensen er niet van weerhouden boos en heel boos weg te gaan . Dit was nieuw voor ons.

Lees verder »

Snelle fietsverbinding Zwolle en Hardenberg krijgt vorm

DALFSEN  – De zogenoemde fietssnelweg tussen Zwolle en Hardenberg krijgt langzaam vorm. Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen verwacht dat de realisatie van het hele traject een kleine acht jaar zal gaan duren. De plannen voor het eerste deel tussen Dalfsen en Zwolle (en vice versa) bestaan al langer en lijken nu eindelijk werkelijkheid te worden.

Lees verder »

Verhoging OZB

DALFSEN –  Inkomsten uit ozb moeten gemeente Dalfsen uit de rode cijfers houden. Om financiële tegenvallers op te kunnen vangen verhoogt de gemeente Dalfsen de komende drie jaar stapsgewijs de onroerendezaakbelasting (ozb). Voor een gemiddelde koopwoning van 274.000 euro betekent dat een verhoging van 47 euro.

Lees verder »

50 jaar IJsclub Stokvisdennen

50 jaar IJsclub Stokvisdennen

DALFSEN – IJsclub Stokvisdennen bestaat dit jaar 50 jaar. Tijd om de (tussen)balans op te maken en een feestje te vieren. 50 jaar geleden vonden de (Dalfser) sportverenigingen S.V.D en A.S.C ’62 een ijsclub een goede aanvulling op hun sportaanbod. De ijsclub werd opgericht op 7 november 1968 door de eerste bestuursleden Jan Busscher, Hans de Boer, Henk van Leussen, Martie Spijker en Marinus Scherpenkate.

Lees verder »

N 348 nagenoeg gereed

N 348 nagenoeg gereed

DALFSEN – LEMELERVELD – De N348 bij Lemelerveld is nagenoeg gereed. Het ziet er allemaal prachtig uit. Toch is alles nog niet helemaal naar wens.  Met name de Vilsterseweg is eigenlijk veel te smal en te gevaarlijk met name voor fietsers, aldus Jos Ramaker van Gemeentebelangen.

Lees verder »

Vee, met name schapen moeten van de dijken

Vee, met name schapen moeten van de dijken

REGIO – Einde verlengde periode ‘dijkenbeweiding’ Beweidingsverbod voor vee op dijken van kracht. Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) stelt vanaf donderdag 1 november het beweidingsverbod voor vee op dijken dan nu écht in. Eerder verlengde het waterschap de periode voor beweiding op de dijken die zich na de droge zomer goed herstelden.

Lees verder »

De Bosvreugd nog een lange weg te gaan

De Bosvreugd nog een lange weg te gaan

OUDLEUSEN – Camping de Bosvreugd aan de Stuw bij de Vecht in Oudleusen ( niet te verwarren met camping de Stuw) is dan wel verkocht, maar er is nog een lange weg te gaan voor dat het park weer nieuw is . Zo af en toe zie je een plek waar een huisje gestaan heeft. Weer andere huisjes zijn leeg en sommige zijn al druk bezig de inboedel op de ruimen.

Lees verder »

Een regenboog aan kabels

Een regenboog aan kabels

DALFSEN – Een regenboog aan kabels wordt er in de grond gestopt bij de aanleg van het glasvezel, hier op de kruising Heinoseweg – Blauwedijk in Dalfsen. Overal in het buitengebied zie je ze bezig. Allemaal om straks snel Dalfsennet nieuws te ontvangen.

Lees verder »