Un paar logies derbie

Un paar logies derbie

LEMELERVELD – Ik heurde det un vrouwe un probleem had. Zie had un paar knien en zie mos un tietie nor ut ziekenhuus. Zie kon gin hulpe vraogn bie heur buurn. Zie vreug mie ok heur kon helpen bie det probleem. Zie dacht dek misschien wel bie iemand kon gaon schooieren of iemand un tietie heur knien wol verzurgen en dan dus in huus nem.

Lees verder »

To Go en afhaal maaltijden

To Go en afhaal maaltijden

STERREBOS – Bestel voor zondag weer op tijd de heerlijke afhaalplates. Je kunt bellen vanaf 13.00 uur 431712. Want corona is helaas nog steeds niet klaar met ons. De afhaal plateservice Het Boskamp: Ideaal voor mensen die graag uit eten hadden willen gaan, maar ook voor anderen.

Lees verder »

De Boosterprik

De Boosterprik

LEMELERVELD – Ai goed beschermt wult bliem, muj de boosterprik haaln. Der bint van die luu die det allemaol mar onzin vindt, mar det mut ze helemaol zelf weten.  Mangs heur ie verhaaln, det ze van die boosterprik machtig slecht wurd. Ie zoln der van gaon kotsen, slap in de biene, koppiene en meer van det ongemak.

Lees verder »

Vreselijk verhaal: ALS krijgt een beer van een vent er onder, ook in Dalfsen

Vreselijk verhaal: ALS krijgt een beer van een vent er onder, ook in Dalfsen

DALFSEN – Elk jaar op nieuwjaarsdag zijn er acties om geld in te zamelen, (als het kan veel geld) voor ALS. Een vreselijke ziekte die soms mensen van heel dichtbij raakt. Eén van de pijlers van ALS Dalfsen is buiten Berhard Bos en andere vrijwilligers om, Dalfsenaar Jan Ardesch. Hij is ook super fanatiek om geld in te zamelen voor dit goede doel. Want vanmorgen was hij in Vilsteren te vinden om daar oliebollen te halen, want ook de opbrengst van die oliebollen daar is bestemd voor ALS.

Lees verder »

Nieuwjaarswens

Nieuwjaarswens

DALFSEN – 1 januari nadert. Voor 2022 vooral een gezond jaar gewenst. En vergeet dan niet de stoofpeertjes te laten kleuren. Krijg je vanzelf een blos op de wangen. (inzending lenze l. bouwers)

Koopmans: Oeps gist vergeten..

NEDERLAND – Let op: productiefout in onze Koopmans Oliebollenmix Origineel. Koopmans heeft bij een kleine hoeveelheid Koopmans Oliebollenmix Origineel geen gist toegevoegd. Dit is niet schadelijk, maar u kunt er geen echte oliebollen mee bakken. Het beslag zal niet rijzen en wij adviseren u om dit product niet te gebruiken. (de oliebol zal heel hard gaan worden)

Lees verder »

Knieperties

REGIO – Traditioneel worden rond de jaarwisseling in grote delen van Drenthe, Groningen, Twente en de Achterhoek kniepertjes gegeten. Deze dunne harde wafels worden vaak genuttigd met wat slagroom en heten niet overal hetzelfde. De wafeltjes staan ook wel bekend als ijzerkoeken (naar de ijzers waarmee ze traditioneel gebakken worden), knieperkes, knieperties, knieperkes, kniepkoukies, nieuwjaarsrolletjes of nieuwjaarskoeken.

Lees verder »

Cichoreifabriek Dalfsen – een vergeten geschiedenis

Cichoreifabriek Dalfsen – een vergeten geschiedenis

DALFSEN – Wie over de blauwe bogen brug het dorp Dalfsen binnenwandelt, ziet vooral mooie nieuwbouwwoningen met daarnaast aan de kade twee restaurants. Hun terrassen bieden een idyllisch uitzicht over het langsstromende water van de Vecht en de grazende koeien aan de overkant. Dat juist daar op die mooie plek langs het water ooit een cichoreifabriek heeft gestaan wiens schoorsteen het dorp regelmatig trakteerde op de zoete geuren van haar branderij, dat zal menig bezoeker, maar ook Dalfsenaar, moeilijk kunnen voorstellen.

Lees verder »

Hartzorg kinderen behouden voor Noord- en Oost-Nederland

REGIO – ChristenUnie wil hartzorg kinderen behouden voor Noord- en Oost-Nederland. Het UMC Groningen dreigt haar plek voor complexe hartzorg te verliezen. Dat deelde de demissionaire minister recent mee aan het Groninger ziekenhuis. Plan is om de hartzorg te concentreren in Rotterdam en Utrecht. Bij het UMCG heerst verbijstering.

Lees verder »

Het staat er keurig bij

Het staat er keurig bij

HEINO – Het horecabedrijf aan de N35 nabij de Ganzepan in Heino staat er op dit moment keurig bij. De Eigenaar Bennie Nijboer uut Wijthmen heeft er een boel werk mee gehad de zaak weer netjes te maken, maar dat is hem heel goed gelukt.

Lees verder »