College B&W bezoekt Oudleusen

Bezoek vindt plaats op 5 april tijdens de gemeentelijke informatieavond om 20.00 uur in de Wiekelaar

Ieder jaar komen burgemeester en wethouders op bezoek bij inwoners in de kern tijdens de gemeentelijke informatieavond. Op deze avond brengen zij inwoners van de kern op de hoogte van actuele gebeurtenissen in de buurt.

Lees verder »

Open Dag Aero Club Salland 7 mei

Open Dag Aero Club Salland  7 mei

DALFSEN – DALMSHOLTE – De Aero Club Salland heeft weer een Open Dag, op 7 Mei a.s. bent U welkom tussen 10:30 en 17:00 uur. Ook dit jaar organiseert de Aero Club Salland weer een Open Dag om het publiek kennis te laten maken met onze mooie hobby. Tijdens de Open Dag kunt U een kijkje komen nemen in de keuken en zelf ontdekken hoe het er aan toe gaat op een van de grootste zweefvliegclubs van Nederland.

Lees verder »

Paasvuur Ankum a.s. zaterdag!

ANKUM – In verband met de slechte weersomstandigheden heeft het bestuur van Plaatselijk Belang Ankum e.o. afgelopen maandag besloten het Paasvuur niet door te laten gaan. De bult wordt nu a.s. zaterdag 2 april om 20 uur aangestoken door Jan Lindeboom en zijn gezin.

Lees verder »

Afscheid van juf Gertruud

Afscheid van juf Gertruud

DALFSEN – Op woensdag 30 maart heeft juf Gertruud afscheid genomen als leerkracht van cbs De Spiegel. Daarmee kwam een einde aan een imposante loopbaan in het onderwijs die in 1971 begon met een baan in het Christelijke Speciaal Onderwijs waarbij ze les gaf aan leerlingen van ‘de Huishoudschool'(zoals dat toen heette).

Lees verder »

Bijen in de biep

NIEUWLEUSEN – Bijenpopulatie in gevaar. Meer bijenhouders in Nieuwleusen en omgeving. De bijenhouderij groeit behoorlijk. Het aantal leden aangesloten  bij de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV)  is gegroeid van 5000 naar 6000.

Lees verder »

Werk aan het spoor

REGIO – Werkzaamheden aan het spoor tussen Mariënberg en Coevorden. Snel- en stopbussen op zaterdag 2 en zondag 3 april. Aankomend weekend, zaterdag 2 en zondag 3 april, zijn er werkzaamheden op de Vechtdallijnen tussen Mariënberg en Coevorden. Hierdoor rijden er op dit deel van het traject geen treinen en worden snel- en stopbussen ingezet. Reizigers dienen rekening te houden met extra reistijd.

Lees verder »

Appeladvocaat wil juridische wereld toegankelijk maken

Appeladvocaat wil juridische wereld toegankelijk maken

“Een eerste vrijblijvende kennismaking kan desgewenst prima plaatsvinden aan de keukentafel. Naast mijn vakkennis wil ik onderscheidend zijn door laagdrempeligheid. Ik wil naast mijn cliënten staan en in gewone-mensentaal uitleggen welke stappen ze kunnen zetten.” De uitspraak is kenmerkend voor Martijn Colenbrander, oprichter en eigenaar van Appeladvocaat, een nieuw advocatenkantoor voor Dalfsen en omgeving

Lees verder »

Vlaggenschip gunt Side-Out punten

NIEUWLEUSEN – Vlaggenschip gunt Side-Out punten in strijd om de titel. Na een uitstekende prestatie in eigen huis, was het afgelopen zaterdag tijd om Slagharen te vereren met een bezoek van ons sterrenensemble. Het leek alsof het heerlijk zonnig weer was, maar dat was enkel door het shinen van onze heren.

Lees verder »

Scholieren buigen zich over ‘Energieke Vecht’

Scholieren buigen zich over ‘Energieke Vecht’

ZWOLLE – Welke kansen biedt de Vecht om energie uit water te halen? Met het antwoord op deze vraag gaan scholieren van het Greijdanus College uit Zwolle aan de slag voor het Waterschap Drents Overijsselse Delta. De datum van donderdag 26 mei staat bij hen rood omcirkeld in de agenda: dan presenteren zij hun resultaten van de opdracht ‘De energieke Vecht’.

Lees verder »

Op naar 250 jaar Hoonhorst

HOONHORST – Na de pauze van de leden vergadering van het Plaatselijk Belang Hoonhorst, gaf de Historische Werkgroep Hoonhorst een presentatie over het ontstaan van Hoonhorst, gepresenteerd door Herman Lankhorst met mooie beelden uit het verleden. Op naar 250 jaar Hoonhorst in 2020 in vogelvlucht.

Lees verder »

Ledenvergadering Plaatselijk Belang Hoonhorst

HOONHORST – Op naar 250 jaar Hoonhorst. In verband met de verbouw van zaal Kappers dit keer in het parochiehuis dat tot de laatste stoel bezet was. De voorzitter Eline Elshof kon ieder welkom heten  en stelde de zaal een 9 tal ambassadeurs voor die straks inwoners van het buitengebied gaan informeren over de aansluitingen van snel internet.

Lees verder »