Frederik heeft het koud

UGANDA – Ik vertelde Frederik Prins dat het hier in Nederland 30 graden was. Hij zegt: gefeliciteerd met de temperaturen! Ik ben stikte – jaloers, ontdooi pas bij 30 graden en hier is het, vanwege het regenseizoen, amper ( bibber ) 20 graden….. Behelpen, hoor!

Lees verder »

Crowdfundingssite Dream or Donate

Crowdfundingssite Dream or Donate

WITHAREN –  Afgelopen dinsdag is de crowdfundingssite Dream or Donate offline gegaan. Het platform werd door mensen gebruikt om geld in te zamelen voor medische behandelingen of aangepast vervoer voor mensen met een beperking. Gebruikers van de doneersite hebben het vermoeden dat ze mogelijk zijn opgelicht.

Lees verder »

Henri in het nieuws

Henri in het nieuws

DALFSEN – De verwachting is dat het zaterdag wel eens gezellig druk kan gaan worden. “Er komen bezoekers uit heel Europa. Wat ook leuk is dat we een Jam-podium hebben. Daar kan iedereen op zijn eigen gitaar wat spelen. Met het mooie weer hoop ik dat we de duizend bezoekers kunnen aantikken.

Lees verder »

Verbouwing van Lidl is een interne

Verbouwing van  Lidl is een interne

DALFSEN – De Dalfsenaren moeten niet denken dat de muren al weer omgaan binnen een goed jaar, maar deze verbouwing zou eigenlijk verplaatsing moeten heten. Ze gaan de winkel herinrichten. Ze luisteren heel goed naar de klant en daar kwam uit dat de wens was, dat de kant en klare maaltijden en ook de groente gelijk bij de ingang gaan komen.

Lees verder »

Honderd jaar familie Geisssler 

Honderd jaar familie Geisssler 

LEMELERVELD – Opa en Opoe Geissler met hun drie toen inwonende altijd vrijgezel gebleven kinderen Karel, Mina en Anton een alle daags gezin in de straat. Onze wereld niet groter dan rond het dorp met als vermaak de hoogste boom overmeesteren om ekster en kraaiennesten uit te halen. Verdienstelijk maken door konijnenvoer plukken voor buren als opa en opoe Geissler.

Lees verder »

Borrelconcerten

Borrelconcerten

DALFSEN – Donne di Musica geeft op 12 oktober 2019 een tweetal concerten in de Synagoge van Dalfsen, Julianastraat 18. Donne de Musica bestaat uit 3 enthousiaste vrouwen die samen een trio zijn gevormd in de muziek. Zij zingen en bespelen de blokfluit waarbij werken van Corelli, Quantz, Stainer en Mozart voorbij komen.

Lees verder »

Stöppelhaene: Het Sallands oogstfeest

Stöppelhaene: Het Sallands oogstfeest

RAALTE – Van oorsprong is Stöppelhaene een oogstdankfeest, een oud gebruik dat in vroeger tijden werd gevierd aan het einde van de roggeoogst. Na een periode van hard werken, als het graan vanaf de akkers naar de boerderij was vervoerd, was het tijd om in kleine kring feest te vieren.

Lees verder »

Onze bal meegenomen ……

Onze bal meegenomen ……

DALFSEN – Helaas heeft iemand onze bal meegenomen. Op dinsdagavond 27 augustus waren wij met onze bal aan het spelen op de hoek Westerstraat / Koestraat. Onze bal ging over de schutting en kwam in de tuin van de buren. Zij waren op dat moment niet thuis en hebben de bal aan de zijkant van hun tuin neergelegd, zodat wij hem daar weer vandaan konden halen.

Lees verder »