Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 48

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 48

DALFSEN – Voor het tweede team stond maandagavond de thuiswedstrijd tegen de IJssel 1 uit Kampen op het programma. Rein Smit had Peter Braham als tegenstander. Een speler die vooral het korte spel goed in de vingers heeft en 90 caramboles moet maken. En dat liet hij in het begin direct ook al zien. Het verzamelen van de ballen ging hem goed af. 

Lees verder »

Baby maken in de tuin

Baby maken in de tuin

DALFSEN – Hee wat bloeit daar voor geels? Is dat niet veel te vroeg? Ook in de war door het rare weer van dit jaar. Nee hoor ik ben een Winterjasmijn, zegt ze. En ik bloei altijd in de winter en probeer het buiten een beetje leuk te maken als het heel donker en grauw is zoals nu.

Lees verder »

Rabobank geeft geld

Rabobank geeft geld

REGIO – Rabobank geeft 110.000 euro aan buurtversterkende initiatieven. Donderdagavond 29 november vond in Partycentrum Klein Oever in Balkbrug de ontknoping plaats van de derde editie van de Rabobank Coöperatie Weken. De bank organiseerde een heuse ‘Vrijwilligers PowerParty’ om alle vrijwilligers achter het verenigingsleven eens flink in het zonnetje te zetten.

Lees verder »

Een nieuwe eindejaarsexpositie in ’t Koetshuus

Een nieuwe eindejaarsexpositie in ’t Koetshuus

STAPHORST – We gaan binnenkort weer beginnen de ruimten klaar maken voor een nieuwe eindejaarsexpositie 2018.  Donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 december bent u in ’t Koetshuus aan de Gemeenteweg 83a in Staphorst weer van harte welkom op de 16e eindejaarsexpositie. Een groot aantal verzamelaars en vrijwilligers zijn weer bereid om deel te nemen aan deze bijzondere verzamel expositie.

Lees verder »

Tijdelijke ontheffing

DALFSEN – Tijdelijke ontheffing units De Kleine Kornuiten tot eind 2020. Kinderopvang De Kleine Kornuiten krijgt van de gemeente Dalfsen voor de laatste maal een ontheffing voor de tijdelijke units die in gebruik zijn voor de opvang. De ontheffing is tijdelijk en geldt tot oktober 2020.

Lees verder »

Maurits en Malik weer bie de klomp op 8 dec.

Maurits  en Malik  weer bie de klomp op 8 dec.

VILSTEREN – Vechtdalkamerleden Maurits von Martels (CDA) en Malik Azmani (VVD): “Goed beleid is beleid dat gemaakt wordt in samenspraak met inwoners’. Prinsjesdag is alweer even achter de rug en de Haagse politiek is alweer druk doende om de coalitieplannen met behulp van de bijbehorende begroting uit te voeren. Veel daarvan haalt de media, maar lang niet alles.

Lees verder »

Akkerbouwer zoekt paard

Akkerbouwer zoekt paard

HEINO – Vooral binnen de kleinschalige biologische teelt groeit de belangstelling voor het werken met paarden. Zo verzorgt Teun van Dijk met zijn paard Spikkel de akkers bij biologische boerderij Kleinlangevelsloo in Heino.

Lees verder »

van Veens Gloria.

LEMELERVELD – In de laatste dagen van het jaar heeft de zon niet veel meer in te brengen en gauw moe om dat  het jaar niet zo jong meer is. Veel mensen op het platteland voelden zich overgeleverd aan onberekenbare machten in dit jaargetijde, wisten ja zelfs niets over hun voorgeslacht.

Lees verder »

De trots van Dalfsen: Maarten Pouwels

De trots van Dalfsen: Maarten Pouwels

DALFSEN – DEVENTER – Het gaat Go Ahead Eagles voor de wind dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Waar de resultaten vorig jaar tegenvielen, staat de club op moment van schrijven eerste en zijn de kansen op promotie dus talrijk. Een van de grote revelaties bij het team uit Deventer is Maarten Pouwels, voetballer met zijn roots in Dalfsen.

Lees verder »

Drie Vechtdalgenoten op kandidatenlijst D66 Overijssel,

Drie Vechtdalgenoten op kandidatenlijst D66 Overijssel,

VECHTDAL – Drie Vechtdalgenoten op kandidatenlijst D66 Overijssel voor Provinciale Statenverkiezingen. Afgelopen weken hebben de leden van D66 Overijssel hun zegje kunnen doen over de volgorde van de kandidatenlijst. Woensdagochtend, 28 november, is de lijst voor de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen, op 20 maart 2019, officieel vastgesteld

Lees verder »

Vechtoever moet vrij van obstakels voor waterafvoer

Vechtoever moet vrij van obstakels voor waterafvoer

DALFSEN – Vechtoever moet helemaal vrij van bootjes, steigers en afrasteringen voor goede waterafvoer. Voor een vlotte en onbelemmerde afvoer van hoogwater tijdens de wintermaanden, controleert  Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) vanaf maandag 3 december of eigenaren van afrasteringen en rikkepaaltjes in het zomerbed van de Overijsselse Vecht deze hebben  verwijderd. Hetzelfde geldt voor in de Vecht of op de oever liggende bootjes en steigers.

Lees verder »

USV blijft lang overeind in Dalfsen

USV blijft lang overeind in Dalfsen

DALFSEN – Halte Dalfsen was woensdagavond voor USV het eindstation van het bekertoernooi. De dorpsgenoot won met 4-1, maar dat ging een stuk lastiger dan deze uitslag doet vermoeden. Op Dalfsen lijkt geen enkele maat meer te staan.  Na 2 titels op rij is de ploeg ook in de 2e klasse gewoon weer koploper. En zo bezig met een ongekende opmars richting 1e klasse.

Lees verder »

Winterpostelein onkruid of groente

Winterpostelein onkruid of groente

DALFSEN – Bij ons tussen de heesters ben ik altijd heel voorzichtig met onkruid spuiten. Ik heb een speciale richtspuit zodat ik heel selectief onkruid kan bestrijden. Hierdoor groeit er zo langzamerhand een heel tapijt met Winterpostelein. Onkruid spuit ik er tussen weg en hierdoor hoef ik steeds minder te onderhouden. Dat heet dan slim onderhoud.

Lees verder »

Zonnepark Hessenpoort

REGIO – Met de ondertekening van de huurovereenkomst voor de grond komt de realisatie van het zonnepark op bedrijventerrein Hessenpoort een stap dichterbij. Het zonnepark is een initiatief van de ondernemersvereniging Hessenpoort (OVH), in samenwerking met een aantal ondernemers dat gevestigd is op Hessenpoort.

Lees verder »

Grotere pakkans voor overtreders buitengebied

Grotere pakkans voor overtreders buitengebied

DALFSEN – REGIO – Convenant: buitengewoon opsporingsambtenaren gaan nu nauwer samenwerken. Grotere pakkans voor overtreders in het Overijssels buitengebied. Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in het buitengebied van Overijssel gaan nauwer met elkaar samenwerken. Met ingang van vandaag mogen zij ook op elkaars grondgebied controleren en handhaven.

Lees verder »