van de Most Ondernemer van het jaar

van de Most Ondernemer van het jaar
LEMELERVELD – Tijdens de leden najaarsvergadering  afgelopen dinsdagavond bij Reimink in Lemelerveld was er ook de verkiezing OVHJ. Vanavond is bekend  gemaakt wie zich de ondernemer van het jaar mag noemen. En dat is geworden Bakkerij van de Most.

College Dalfsen bezoekt A3 Lemelerveld

College Dalfsen bezoekt A3 Lemelerveld

LEMELERVELD – A3 van Adrie Slagman, leverancier van bedrijfskleding en veiligheid. Adrie noemt zich een klein speler in die markt, een klein team maar wel geheel volgens de nieuwste regelgeving van de Arbo. Het bedrijf is in 2003 gestart, ooit was ik werkzaam als boer, maar daarna in de veevoeder en meststoffenhandel en daardoor in aanraking gekomen met bedrijfskleding.

Lees verder »

Spitten in het Dalfser verleden

Spitten in het Dalfser verleden

DALFSEN –  Spitten in het Dalfser verleden tijdens cursus Archeologie. Dalfsen is in de ban geraakt van het verleden sinds er spectaculaire archeologische vondsten zijn gedaan. Omdat dit bij Landstede Welzijn naadloos aansluit bij het thema zingeving en het perspectief “Een leven lang leren” organiseert deze organisatie nu een cursus Archeologie.

Lees verder »

Zaterdag weer Bakfeest

DALFSEN – Het begon allemaal IN 2002 als een gezellige avond voor het 25 jarig bestaan van het Agrarische Jongeren Kontakt. Inmiddels is Sallands Bakfeest uitgegroeid tot een feest van formaat. Het feestterrein aan de Brinkweg moet 4 November op de grondvesten schudden

Lees verder »

Dalfsennet gaat binnenkort met Kalshoven mee

Dalfsennet gaat binnenkort met Kalshoven mee

DALFSEN – In heel de gemeente Dalfsen wemelt het van de zonnepanelen. Want de gemeente Dalfsen is gewoon heel duurzaam bezig. Ook via duurzaam Hoonhorst zijn enkele jaren geleden gigantisch veel vierkante meters zonnepanelen geplaatst. Maarrr….. Die zonnepanelen moet je, als je er optimale rendement van wil hebben, wel regelmatig schoon maken.(of beter gezegd: schoon laten maken)

Lees verder »

Fiets gestolen Heino

Fiets gestolen Heino

HEINO – Op maandag 30 oktober tussen 19.00 uur  en 23.30 uur werd deze afgesloten fiets weggenomen ter hoogte van de snackbar aan de Dorpsstraat te Heino. Iemand iets gezien, neem dan contact op met Herman Rientjes van de politie Heino (Raalte)

Tijdelijke verkeerssituatie N35

Tijdelijke verkeerssituatie N35

Tijdelijke verkeerssituatie N35 Zwolle-Wijthmen vanaf 7 november 2017. Rijkswaterstaat verbreedt de N35 tussen Zwolle en Wijthmen. Ter hoogte van Wijthmen wordt een tijdelijke verkeerssituatie ingericht. Groot voordeel is dat het verkeer dan beter doorstroomt tijdens de resterende werkzaamheden.

Lees verder »

Zaterdag open huis 5 bedrijven

Zaterdag open huis 5 bedrijven

DALFSEN – Altijd al binnen willen kijken bij vijf Dalfser bedrijven? Op zaterdag 4 november  tussen 10.00 – 16.00 uur organiseert Morrenhof-Jansen installatiebedrijven samen met de buren Schippers Bouwcenter, South West Tours, Robos Contract Furniture en Bouwtektuur een open huis.

Lees verder »

Snippergroen terug naar de gemeente

DALFSEN – Raadslid Velthuis van de VVD gaf in de raadsvergadering aan dat er veel onrust is ontstaan over het terughalen van snippergroen door de gemeente. Waarom moeten gebruikers van die grond binnen 4 weken reageren. Gebruikers zitten met veel vragen en die worden niet in 4 weken opgelost.

Lees verder »

Een akker in bloei

Een akker in bloei

DALFSEN – Kale akkers rond Dalfsen. De mais is er bijna  overal af. En dan opeens … aan het einde van de Oosterdalfsersteeg, tegen de Hessenweg aan, een bloeiend hoopvol, oranjekleurig  veld. Het kon wel zomer zijn.

Lees verder »

Zorgen over openbaar onderwijs in Dalfsen?

DALFSEN – De heer J Wiltvank van de PVDA stelde in de raadsvergadering een vraag aan het college of hij zich zorgen moet maken over het openbaar onderwijs, van de stichting Openbaar Onderwijs te Zwolle. Met name omdat de school de Carrousel in Ankum gesloten gaat worden en ook twee scholen vallend onder dezelfde stichting in Zwolle.

Lees verder »

Wijziging verordening

DALFSEN – Wijziging verordening commissie bezwaarschriften aangenomen. In de Verordening commissie bezwaarschriften staat in artikel 3, derde lid, dat de voorzitter en de leden van de bezwaarschriftencommissie door het college worden benoemd, geschorst en ontslagen, “na de raad te hebben gehoord”.

Lees verder »

Streefbeelden omgevingswet 2019-2020

DALFSEN – De Omgevingswet wordt in 2019-2020 van kracht. Inmiddels zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de komst van de Omgevingswet. De implementatie van de Omgevingswet vraagt een behoorlijke inzet van de gemeente. Niet alleen krijgen we te maken met nieuwe instrumenten,

Lees verder »

Besluitvorming verordening participatieraad aangenomen

DALFSEN – Twee jaar na inwerkingtreding van de verordening Participatieraad gemeente Dalfsen is het functioneren van de Participatieraad en het effect op het beleid van de gemeente geëvalueerd. Uit de evaluatie Participatieraad van oktober 2016, die op 16 januari 2017 in uw raadscommissie is besproken, komt een aantal aanbevelingen naar voren, die vragen om aanpassing van de verordening.

Lees verder »

Wat is dat dan voor bedrijf die Robos?

Wat is dat dan voor bedrijf die Robos?

DALFSEN – Menig Dalfsenaar is tig keren langs die panden gereden van Robos. Zaterdag is het je kans om eens binnen te kijken. Het is in de horecawereld een enorm groot bedrijf van naam. Ze leveren heel veel meubelen aan de horeca, niet alleen in Nederland maar ook ver daar buiten.

Lees verder »