Dwangsom

NIEUWLEUSEN – De in opspraak geraakte transporteur  uit Nieuwleusen moet alsnog volledige inzage geven in het arbeidsverleden van zijn chauffeurs. Doet hij dit niet dan hangt hem een dwangsom boven het hoofd van 200 euro per dag, tot een maximum van 75.000 euro. Dit blijkt uit een recent tussenvonnis van de rechtbank Overijssel.

Lees verder »

Geld ligt soms op straat

REGIO – Provincie Overijssel ondersteunt jonge ondernemers bij overname familiebedrijf. Neemt u als jonge Overijsselse ondernemer binnenkort het familiebedrijf over of heeft u dat recent gedaan en wilt u investeren in uw onderneming? Dan is de investeringspremie Jonge Bedrijfsopvolgers interessant voor u. Met deze regeling geeft Provincie Overijssel jonge ondernemers een steun in de rug.

Lees verder »

Glossy (G)OUD

Glossy (G)OUD

DALFSEN – Een dezer dagen wordt de Glossy (G)OUD verspreid onder alle 70-plussers in de gemeente Dalfsen. Saam welzijn gelooft in een inclusieve samenleving waarin ook ouderen mee kunnen blijven doen, zich gekend, gezien en gewaardeerd voelen.

Lees verder »

Wolf GW893m liep in Dalmsholte

DALMSHOLTE – De wolven in Nederland dragen geen kentekenplaten, maar zijn wel (enigszins) herkenbaar. Dat is wel makkelijk voor allerlei onderzoeken. Nieuwe mannelijke wolf.  Naast de twee vrouwtjes, leeft er sinds kort ook een man op de Veluwe: wolf GW893m. Op 6 januari verscheen hij voor het eerst op de radar, via monsters van gebeten schapen in Heino en enkele dagen later in Dalmsholte.

Lees verder »

Meer over belastingaangifte

Meer over belastingaangifte

DALFSEN – Veel mensen krijgen nu bericht van de belastingdienst dat men aangifte moet doen over het jaar 2018. Let op: mogelijk krijgt u alleen digitaal de oproep tot het doen van aangifte!. Als u een laag inkomen heeft en weinig vermogen (max. € 30.000 per persoon) kunt u hulp krijgen van Saam welzijn bij het invullen van de aangifte.

Lees verder »

UDI Veeningen gaat nog verder in Dalfsen

VEENINGEN – DALFSEN – Het was twee weekenden lang feest in ’t Markehuus in Veeningen. Toneelvereniging UDI vierde haar 70-jarig bestaan. Voor deze bijzondere gelegenheid werd een stuk gespeeld wat in 1969 ook is gespeeld, ‘Tot wederdienst bereid’. Op 15 en 16 maart kunnen mensen die het in Veeningen gemist hebben, alsnog genieten in Dalfsen. Dan speelt UDI op uitnodiging in Het Boskamp.

Lees verder »

Deelname Operatie Steenbreek

DALFSEN – Alle tuinen groen: Gemeente Dalfsen doet mee aan Operatie Steenbreek. Gemeente Dalfsen sluit zich per 1 maart aan bij de landelijke publiekscampagne van Stichting Steenbreek. Het doel van de actie is het tegengaan van de verstening in zowel de openbare ruimte als in de buitenruimte van inwoners. Dalfsen wil daarmee grondeigenaren bewustmaken van de nadelige gevolgen van verstening om het huis.

Lees verder »

Ideeën gezondheid inwoners

DALFSEN – Gemeente stimuleert vernieuwende ideeën gezondheid. Ideeën die bijdragen aan het voorkomen of vroegtijdig signaleren van problemen. De gemeente Dalfsen is op zoek naar ideeën, projecten of initiatieven die een bijdrage leveren aan het voorkomen of vroegtijdig signaleren van problemen van inwoners uit de gemeente Dalfsen.

Lees verder »

Expositie Ria van Hessem gemeentehuis

Expositie Ria van Hessem gemeentehuis

DALFSEN – Expositie Ria van Hessem van 22 februari t/m 2 april 2019 in foyer in het gemeentehuis. Wie is Ria van Hessem? Een dochter van Bartus en Lenie. Reeds jong mocht ik graag creatief bezig zijn en ook in mijn beroep als kleuterleidster, kon ik hier veel in kwijt. De jaren, dat het gezin veel aandacht vroeg, stond alles op een laag pitje, maar rond mijn 50ste heb ik het schilderen weer opgepakt, en ik moet zeggen, met heel veel plezier.

Lees verder »

Reactie na tv uitzending Lelystad Airport: Het is een chaos

REGIO – Het Overijsselse CDA-Statenlid Bouwien Rutten heeft geen vertrouwen meer in het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat als het gaat om de uitbreiding van Lelystad Airport. “Ze maken elke keer een noodsprong. Het is chaos. Mensen weten niet waar ze aan toe zijn”, vertelt Rutten in een reactie op het opinieonderzoek over Lelystad Airport van de regionale omroepen uit Gelderland, Flevoland en Overijssel.

Lees verder »

Kamperen bij de boer

ZWOLLE – Zaterdag 2 maart vindt ‘Kamperen bij de boer’ plaats in de IJsselhallen Zwolle. Onder het motto “Zoek je eigen kampeerboer en -boerin uit” presenteren 350 stands met SVR-campinghouders uit binnen- en buitenland op deze beurs hun camping.

Lees verder »

Geen informatie in bushokjes over de reistijden

OUDLEUSEN – Bericht van een inzender: De busdiensten zijn veranderd maar het is vreselijk erg onduidelijk wanneer en hoe ze rijden. Vooral voor ouderen een probleem. De lijn Ommen – Zwolle en terug staat niet eens vermeld bij de haltes. De (smerige) info van 2018 staat er nog wel op. Ook de uitstapplaats ziekenhuis Zwolle is nergens te vinden of bestaat niet meer.

Lees verder »